Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie do Grafików ;]

dawobr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na początek powiem że nie chciałem dawać w Fan Artcie tego bo tam żadko kto zagląda a potrzebuję pomocy

A dokładniej wiem że ten oto render jest wykonany w gimpie,interesuję mnie bardziej jak ten ktoś zrobił wokół piłkarza to takie smużenie czy jak to nazwać,robię trochę w PS i chciałbym wiedzieć jak to zrobić własnie w tym pogramie,probówałem trochę ale nie chce mi wyjść.

Chichaa_hneqahh.png

Jeżeli nie może być w tym dziale to proszę o przeniesienie do Fan Artu.

Opublikowano

Pytałem się go czy to CM'ki powiedział że nie, nie mówcie żebym się spytał bo już to robiłem powiedział że nie powie.. spróbuje stemplem

Opublikowano

Hmm, jakieś dziwne rozmycie, albo zrobił drógą warstwe pod tą z tym Adreinem i ja wyciosał ..

Opublikowano

Jest wiele sposobów, wystarczy wyczuć. I po co kopiować, robić tak samo jak ktoś inny? Zrób jak uważasz, może wyjdzie :P Jak nie to próbuj do skutku ;)

Opublikowano

Nie chodzi że chce kopiować tylko ja chcę się czegoś uczyć a to mi się podoba i nauczy mnie czegoś a tutków z takim efektem nie widziałem dlatego pytam

Opublikowano

Dał dwa rendery, ten główny zrobił mniejszy, a ten rozcięty większy. Większy potraktował filtrem i opcją rozmywania.

Gość MaxAnnihilator
Opublikowano

Clon i spore rozmazanie .

Raczej tyle.

A i wyciecie tla.

Opublikowano

Masz, zrobiłem przykład.

Wykonanie (GIMP):

1. Otwierasz render.

2. Tworzysz nową, przezroczystą warstwę.

3. Wybierasz narzędzie Klonowanie.

4. Ustawiasz odpowiedni pędzel (postrzępiony), możesz zwiększyć odstęp, ustawić tryb Drganie.

5. Trzymając Ctrl klikasz na warstwie z renderem mniejwięcej w środek obiektu.

6. Przechodzisz na pustą warstwę i rysujesz na nowo "strzępiasty" render lekko przesunięty w stosunku do głównego.

7. Powtarzasz pkt.6 kilka razy zaczynając w innym miejscu.

8. Ostatnia korekta gumką (też najlepiej "postrzępioną").

9. Przesuwasz warstwę z klonami pod warstwę z głównym renderem.

10. Dajesz mi plusika xD

Tu obrazek. Nie jest może mega-super, ale to wina pędzla. Warto pogrzebać w necie za jakimś ciekawym ;)

przykady.png

Mam nadzieję, że pomogłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...