Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Założyłem ten temat ponieważ chce żeby każdy mógł wyrazić swoje pierwsze wrażenia z gry.

To ja zacznę :

To tak zobaczyłem kiedyś na internecie grę o nazwie Minecraft. Pisali tam że ta gra jest bardzo wciągająca i można tam budować dosłownie wszystko więc...... ściągnąłem grę ( ściągnąłem bo mało zajmuje i chciałem najpierw zobaczyć jak to wszystko wygląda, a nie kupować kota w worku) i nacisnąłem magiczny przycisk Single Player. Gdy załadował mi się mój pierwszy świat byłem normalnie zaskoczony. Zespawnowałem się na plaży i zacząłem kopać piasek. a później go stawiać. Już samym tym byłem zaskoczony. Ale był jeden problem, nie wiedziałem co mam dalej robić. Więc nie tracąc czasu wszedłem na YouTube i puściłem pierwszy poradnik jaki mi wpadł w oczy. No i oczywiście w tym poradniku było o tym ze najpierw trzeba nazbierać drewna bla bla bla..... A na końcu żeby znaleźć węgiel i zrobić pochodnie. I ty nasuwa się kolejny problem. Zaczynałem od Alphy 1.2 coś a każdy kto się zna na mc powinien wiedzieć że w alphie światy są dosyć ubogie w różnego rodzaju złoża. Więc postanowiłem spędzić pierwszą noc po ciemku xD . Nie wiedziałem jeszcze że w nocy chodzą potwory i to już była w tedy masakra. < środek nocy > zobaczyłem jakiś zielony kaktus który chodzi i się trochę wystraszyłem ale jakimś cudem przetrwałem noc. Dalej oglądałem różnego rodzaju poradniki i się dobrze rozbudowałem. No i koniec.

czekam teraz na wasze historie :)

Lubie + a - nieee