Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Sprawdzonego Programu który usuwa keyloggery

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

szukam programu ktory przeszukuje kompa poczym usuwa keyloggery i inne ścierwa z kompa. Wynagradzam.

Pomogłem ? Nie dawaj + ani minusa. Wejdź na www.pajacyk.pl i kliknij na brzuszek pajacyka !

Opublikowano

Malwarebytes anti malware, jakiś antywirus (kaspersky/norton/avg) w wersji bez firewalla i osobny firewall (comodo itd.) aby żadne dane nie wydostały się z twojego pc oraz aby usunąć to 'ścierwo'.

Opublikowano (edytowane)

Nawet nabijacze postow jak @up maja gowniane pojecie w sprawie keyloggerow.

Wiec dodam cos od siebie, zadnym programem nie wykryjesz DOBREGO keyloggera, jedyne co musisz robic to uwazac co sciagasz, nie ma na to zasady.

Mozesz szukac po necie jak i tu rad od "znawcow" ktorzy maja zielone pojecie o keyloggerach, ale juz teraz ci mowie, ze cos takiego jak wykrywacz keyloggerow nie istnieje.

@xDeStRuCtx

Moj drogi znawco, zrob test, sciagnij keyloggera i sprawdz czy twoj programik to wykryje, otoz odpowiedz brzmi NIE.

Testowalem go i nie wykryl zadnego wirusa w plikach ktore byly zbindowane z keyloggerem.

Comodo owszem, to juz cos bardziej zaawansowanego, ale jestem pewien ze autor tematu zablokowal by sobie komputer tym firewallem i nie wiedzial by dlaczego nie dziala internet, bo porpostu zle go ustawil.

Jedynym praktycznym, ale nie zawsze skutecznym programem jest hijackthis, nie mysl sobie ze to program ktory sam wywali ci wyszystko, jest to narzedzie pokazujace jakie procesy sa uruchomione, wiec po nich mozna sprawdzic czy jest jakis key czy nie.

Ale jesli chcesz go uzywac to praktycznie za kazdym razem przed logiem bys musial go uzywac, zeby wiedziec czy cos dziala w tle czy nie.

Masz link :

http://hijackthis.de/

W prawym gornym rogu masz Direct Download, sciagasz sobie wersje, obojetnie ktora bo sa dwie, instalujesz program i wybierasz "Do a scan system and save a log file", po czym wyswietli ci sie notatnik z roznymi danymi, zaznaczasz wszystko, kopjujesz na stronke http://hijackthis.de/, klikasz analize i patrzysz co sie uruchomilo, przy prawie kazdym procesie jest cos opisane, a i jeszcze jedna zaleta tego programu, to to, ze przy nieznanych badz na pewno zlych procesach jest zaznaczone, znak zapytania to program nie znany, a czerwony krzyzyk oznacza ze plik jest zly i trzeba go usunac.

Nie kazdy plik da sie usunac, sa programy ktore na nowo uruchamiaja sie ze startem.

Odnosnie znaku zapytania, opisu procesu musisz szukac w googlach, czesto jest tak ze na stronce pisze ze nie znane, ale jak poszukasz necie to masz opis pliku i za co odpowiada.

To tyle odemnie, jest to jeden, z jedynych sposobow na ochrone przed keyloggerami.

Edytowane przez keres
Opublikowano

Avast jest najlepszy co do skanowania i myślę, że nie ma cie się co z tym sprzeczać.

Klikasz na logo Avasta, potem zakładka SKANUJ KOMPUTER i wybierasz: Pełne Skanowanie Systemu

Opublikowano

Ja od dluzszego czasu stosuje kis obecnie 2012 i nie narzekam wpisz sobie w google rs kis 2011 to znajdziesz + klucze beda w paczce

Jednak dobrze napisanego keylogera nic nie wykryje.

Jednak KIS wykryl u mnie kiedys TSp sam sie nim bawilem usunal bez problemu i neidawno keya koniecznego

Opublikowano

kolego 3xup thx za tak rozbudowana wypowiedz jednak skorzystam z porad kolego sciagne chyba avasta. :) masz + i 5* bo zes sie na machal a ja doceniam takich ludzi :)

Pomogłem ? Nie dawaj + ani minusa. Wejdź na www.pajacyk.pl i kliknij na brzuszek pajacyka !

Opublikowano

T Moze ja sie wypowiem ja osobiscie uzywałem kasperskiego, AVG, i avasta. Jednak keylgoery to niełatwa sprawa, jeszcze jak dobrze zrobiony to prawie sie nie da go wykryc, ale dobrze wybrałes wez avsta.

ZBIERAM +

Opublikowano

Avast to jest najlepszy Avty Wirus, bo ma zastosowane inteligentne pliki. Tak jak napisałem, on zwalcza te wirusy, które są zagrożeniem... jeśli jakiś wirus w ogóle nie zagraża komputerowi to po co ma Ci go wyświetlać?

Tutaj nie ma takiego działu jak HydePark, jak już to pogaduszki.

Opublikowano

Używaj KeyScramlber , może nie wykrywa keyloggera ale koduje to co piszesz na klawie ;)

Np wpiszesz Dupa

a keyloggger zapisze to sobie jako [5(,

Opublikowano

Nod32... ostatnio mialem keyloggera (dokladniej 4) przeskanowalem kompa paCZe a tu 4 keye... usunalem i po sprawie ^.-oczywiscie mam platnego noda.. ; > (scrackowanego :D)

Hijackthis to moim zdaniem obowiazkowy program ^^ ja sprawdzam logi co 3 dni na stronie

To jest ukryta treść, proszę

Mialem Comodo Firewall ale chyba zle skonfigurowalem <lub cos wjebalo sie na kompa> i komp zaczal wariowac.... cmd.exe nie moze zainicjowac pliku, jakas aplikacja uruchamia sie jako .exe zamiast .dll itp zaczelo sie jebac wszystko ^.-

a zeby ktos Ci napisal krok po kroku jak skonfigurowac dobrze itp to chyba nie napisze ^.- ja prosilem pare osob "znawcow" ale zawsze czasu nie mieli ;/

To tyle... polecam nie sciagac jakis glupot.. odpuscic sb.... jedynie sciagaj ze stron producenta gry, programy itp

@Edit

Zapomnialem dodac ze DOBRE keyloggery podobno moga nie byc nawet w procesach ; > a i tak wysylaja dane...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...