Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co kupić do 3150 PK

ENSO

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

dziś do późnych godzin lub jutro rano...

(zmiana rotacji)

"Więcej czytam niż pisze"

x070x = 0 poczucia humoru.

2chxdoj.jpg

Sygna by Me

Opublikowano

Skoro postać już mam do jeszcze 2 pyt.

Co to i kiedy używać "ss"?

i jak oznaczać cele?

Opublikowano

Ja polecam z całego serca Singeda :}, do wkurwiania przeciwnika jest najlepszy, np. goni cię 5 noobów, puszczasz gaz 4 z nich deda od gazu a tank zostaje z 50% hp i go dobijasz xD

ale raczej na 30 lvl`u już tak nie będzie ;/

KOCHAM MPCFORUM

d89fc52f42cdca51.gif

Opublikowano

SS to taka informacja dla Twojego teamu, że wróg się zbliża. Jak jesteś na dolnym lane z kolegą i miałeś przed sobą np. 2 wrogich championów, a potem nagle zniknęli to piszesz ss by kolega z góry miał się na baczności. Co do celi to przy mapce masz takie "i" w kółeczku. Klikasz na nie, a potem wcelowujesz w jakieś miejsce na minimapce.

BTW:

Skoro masz już dwie postacie AP to ja bym wziął na Twoim miejscu jakiegoś tanka, żeby uzupełnić team w razie gdyby nie było nikogo takiego w teamie.

Rammus jest naprawdę świetnym pomocnikiem w TF i nie raz potrafi przesądzić o jego losie.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

@dokładnie tak jak razor napisał + to że ss pochodzi od angielskiego słowa miss i jeżeli jesteś z eve na leinie to pisz ss eve...

2chxdoj.jpg

Sygna by Me

Opublikowano

kupuj trynde, dobre ulti ktore pozwoli Ci uciec, zadaje duze dmg i ma dosyc sporo hp, rowniez ma skill spowalniajacy oraz wir ktorym uciekniesz lub dogonisz goscia. posiada rowniez heala przydajacego sie gdy ktos uzyje na tobie ignite lub kiedy walczysz 1vs1 i takowego bufa posiadasz.

Moje AMV:

Arpeggio Of Blue Steel:

https://www.youtube.com/watch?v=tMZDfT2ds4I

5 Centimeres per second:

http://www.youtube.com/watch?v=4UFHW47oIwc

Gun Gale Online// Sword Art Online 2:

https://www.youtube.com/watch?v=fP2gEn28_cY

Postaw +, właśnie plusy motywuja mnie do dalszego działania

Opublikowano

Najprawdopodobniej zakupie BRANDA

@EDIT Mam taki plan Kupie Trynde albo Rammusa i będę zabierał na Branda. Tylko co kupić Trynde czy Rammusa?

Opublikowano

rammus jest bardziej przyszłościowy bo ludzie potem uczą się kontrować trynda i bez odpowiedniej farmy ciezko nim grać

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

rammus jest bardziej przyszłościowy bo ludzie potem uczą się kontrować trynda i bez odpowiedniej farmy ciezko nim grać

Przyszłościowy? Na każdym dobrym rankedzie go banują...

Bierz Branda potem uzbierasz na trynde bo jest tani (1350ip)

PS: Teraz mnie naszło że możesz kupić sobie Karthus'a idealny do wkurwiania przeciwników i łatwy do ogarnięcia...

2chxdoj.jpg

Sygna by Me

Opublikowano

Karathus też jest za 6300 więc wolę chyba Branda, ponieważ idzie mi nim całkiem niźle

Opublikowano

ENSO, brand mija się z twoimi oczekiwaniami, szukasz silnej postaci ( +dla branda bo on op ) ale z dużą ilością hp ( brand-papierek ). Osobiście polecam ci kennena. Trudny do ogarnięcia, pograsz z 10 gier, i robisz ownage. 2 vs 1 lykam bez problemu z ulti. Jeden shuriken (3-2sec cd) daje 500dmg przy odpowiednim buildzie, + stuna, przy dobrym użyciu możesz wraz z ulti dać podwójnego stuna na enemy.

Mam 30lvl już dość sporo, kennena z resztą też, i mogę ci go bez problemu polecić. WSPANIAŁA POSTAĆ!!! A co do buildu to w polowie masz już ponad 2400 hp + lighing rush daje ci pro armora i m. resista.

W razie jakichkolwiek pytań taktycznych-buildowych pisz mi na pw. Mam naprawdę sporą wiedzę na temat tej gry oraz na temat większości wprowadzonych w niej championów.

9uIymOb.png

Chętnie pomogę w sprawach: League of Legends, World of Warcraft.

W razie pytań PW.

Opublikowano

Przyszłościowy? Na każdym dobrym rankedzie go banują...Bierz Branda potem uzbierasz na trynde bo jest tani (1350ip)PS: Teraz mnie naszło że możesz kupić sobie Karthus'a idealny do wkurwiania przeciwników i łatwy do ogarnięcia...

chyba na Twoim elo, ludzie nie banują rammusa bo się nauczyli go kontrować i nie pushują lini całe życie + mają wardy

@edit

w sumie dobry pomysł na kenena bo przyjemna postać z dużym dmg (a fidla nie kupuj bo jest imo słaby, stun/silence go niszczy)

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

@up Fakt fiddle to papier w porównaniu z kennenem. Keniu - 2 stuny, fiddle- channel skills. Stun+channel=New cd-0 dmg. Nadal polecam kennena. Ps. UP w co to grasz tym Spearman`em i Bandit`ą? nie znam tej gry :D

9uIymOb.png

W razie pytań PW.

Opublikowano

@up Panth? Nidalee? Na głowę upadłeś. Pantheon ma swoje combo, które trzeba obczaić, dodatkowo backdoor global, również ciężki do odpowiedniego użycia a ty mi tu mówisz że on easy? Next, Nidalee- Oszczepem (carry skill) jest okropnie ciężko trafić, a po za tym trzeba wczuć się w nią. Olaf także do najprostszych nie należy, więc osobiście uważam, że twój post był bezsensowny. @BTW. Nadal jestem za kennem:)

9uIymOb.png

W razie pytań PW.

Opublikowano

ale jak ogarnie nidalee to może dużo zdziałać, heale po 1k, taki sam dmg z włóczni

@Bestalski

maple story, ale nie gram już bo mi się znudziło, a na zmiane sygnaturki jestem zbyt leniwy

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

@up Panth? Nidalee? Na głowę upadłeś. Pantheon ma swoje combo, które trzeba obczaić, dodatkowo backdoor global, również ciężki do odpowiedniego użycia a ty mi tu mówisz że on easy? Next, Nidalee- Oszczepem (carry skill) jest okropnie ciężko trafić, a po za tym trzeba wczuć się w nią. Olaf także do najprostszych nie należy, więc osobiście uważam, że twój post był bezsensowny. @BTW. Nadal jestem za kennem:)

Nie mów mi, że upadłem na głowę, bo mówię jak mi szło. Jak ktoś jest tępy jak but to wiadomo, że nie ogarnie. Ja mówię tylko jak było z mną. Pantha ogarnąłem w kilka godzin. Na drugi dzień juz miałem nim Quadre. Nidalee trochę ciężej, ale też daje radę. A Olaf ? Bardzo prosty char tylko trzeba wiedzieć kiedy rzucać, używać i walić...

zbyt duża sygnatura / Enzil

Opublikowano

Możesz kupić Fiddlesticka lub Olafa obydwie postacie dobre. Fiddle na "W" ma taki czar który zabiera wrogowi hp i dodaje z tego 60,70 lub 80%.

Olaf jak Cię dopadnie to nie uciekniesz.

Olaf - 3150

Fiddle - 1350

<>

Opublikowano

fidle nie pokeruje Ci gry, a olaf owszem

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

Teraz myślę nad Kennem a Yorickiem ale chyba Kennena kupie brak mi 1k ;]

Opublikowano

Nie kupuj Yoricka , mimo iż gram na US kupiłem go sobie ostatnio.

Może i jest nowy nie ma konkretnego bulidu to Riot się nie wykazał.

Robili champy ciągle które wymagały nerfa a tu nagle Yorick z myślą że też będzie OP kupiłem go w pierwszy dzień i co ?

Stwierdzam że albo zboostuja go albo zmienia mu melee na ranged i będzie strzelał z łopaty.

Co do topicu

Kennen dobry wybór ult ma dosyć obszerne więc i cały TF obejmiesz , shurikenem tylko nauczyć się rzucać musisz.

Niddale - cóż op dmg z włóczni ma na carry naprawdę , i swoje heale ale często ją focusują jako pierwszą wiec nie zawsze dużo zdziała. Po za tym na tfa nie ma zbyt wiele przydatnych skili , bo co to jest?

Rzut włócznia i heal , o pułapce nie wspominam bo jest mało praktyczna , jedyna fajna zabawa jest z ulti ^^

Ja osobiście kupiłem Jarvana i mogę się wypowiedzieć o nim w samych superlatywach .

Dobry dmg , dużo hp i niezły inicjator ;)

Ubolewam jednak na tym że większość champów po ostatnim patchu dużo ucierpiała a beznadziejny Kassadin dostał głupiego boosta.

Sam zastanawiam się teraz nad Lux , Shaco i Akali .

872saber.png
Opublikowano

Pograles mecz czy dwa na customie z botami i juz placzesz o UP, gralem kilka meczy nim i stwierdzam ze on jest potezny w 1vs1, a w tfie ulti walisz na najsilniejszego carry w twoim teamie i bijecie sie 6vs5, ty zajmujesz sie wrogim carry, aby go szybko zabic.

Z tych 2 postaci polecam ci yoricka, a jesli nie chcesz to za 3k mozesz albo akali albo warwick, to sa moje pierwsze postacie i pierwsze mainy, gralem nimi dlugo, w szczegolnosci tym pierwszym, taki ma dmg single target ze ja pierdole, ubija takiego veigara na spojrzenie

Opublikowano

Pograles mecz czy dwa na customie z botami i juz placzesz o UP, gralem kilka meczy nim i stwierdzam ze on jest potezny w 1vs1, a w tfie ulti walisz na najsilniejszego carry w twoim teamie i bijecie sie 6vs5, ty zajmujesz sie wrogim carry, aby go szybko zabic.

Z tych 2 postaci polecam ci yoricka, a jesli nie chcesz to za 3k mozesz albo akali albo warwick, to sa moje pierwsze postacie i pierwsze mainy, gralem nimi dlugo, w szczegolnosci tym pierwszym, taki ma dmg single target ze ja pierdole, ubija takiego veigara na spojrzenie

Co składasz nim kolego ?

872saber.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...