Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedz]WorldOfMetin

scot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

headerdw.png

Witam , chciałbym przedstawić wam nowy serwer nad którym pracujemy od niedawna.

Dlaczego akurat nasz serwer ?

Każdy w naszej załodze grę Metin2 zna od podszewki. Spędziliśmy sporo czasu zarówno na serwerach globalnych (PL,US) jak i prywatnych co daje nam spore doświadczenie. Serwer robiony jest z myślą o graczach a nie zarobkach, item shop jeśli w ogóle będzie to jedynie w celu uzbierania gotówki na serwer dedykowany.

Co można znaleźć na naszym serwerze ?

-unikalny system shiny (nazwa ta na pewno zbyt wiele wam nie mówi jednak jest to celowe, chcemy by nasz serwer zaskoczył wszystkich graczy czymś nowym czego nie znajdą na żadnym innym serwerze)

-nowe misję (prawdopodobnie wszystkie misje zostaną zmienione na nowe , napisane przez nas)

-nowe przedmioty (nie będą to bronie/biżuteria dająca 999% siły przeciwko ludziom , wszystko będzie w granicach rozsądku)

-Kamienie Wzmocnienia (podnoszą wartości takie jak pż,obrona itp na określony czas)

-nowy system ulepszeń

-system mark (gratka dla graczy WorldOfWarcraft , mianowicie z mobów i bossów dropić będą specjalne odznaki które będzie można wymieniać na inne ciekawe przedmioty)

-nowe mapy

-nowi przeciwnicy

-bardziej wymagające bossy

-item shop (nie znajdziecie tutaj żadnej broni / zbroi dzięki której osoba za pomocą jednego sms`a stanie się władcą serwera)

-częste i ciekawe eventy (nie będzie to tylko zuo polegające na ubiciu wszystkiego co popadnie)

Handlarze

Na razie zdjęć nie wstawiam, ponieważ jest sporo przedmiotów które są przystosowane pod bete a w właściwej części gry ich nie będzie.

Ulepszanie

-Kamienie dusz można nabyć od npc jedynie +4, jest możliwość ulepszania ich na +5 jednak nie jest to łatwe ponieważ ulepszenie wymagać będzie olejku niebios.

-Przedmioty przeznaczone na niższy lvl nie wymagają ulepszaczy

-Przedmioty przeznaczone na wyższy lvl wymagać będą pereł

-Na epicki potrzebne będą przedmioty dropiące głownie z najpotężniejszych bossów.

Bonusy

Na serwerze nie znajduje się 6/7 bon oraz wartości bonów 1-5 są standardowe

Close Beta Test

Wkrótce rozpoczną się beta testy serwera, jednak nie znajdzie się nim wszystko co wymieniłem powyżej ponieważ te zostaną wprowadzone równocześnie z wydaniem oficjalnego klienta na co będziecie musieli jeszcze trochę poczekać. Wszystkich chętnych do zajęcia stanowiska Beta Testara zapraszam na nasze forum na którym wkrótce pojawi się znajduje się dział poświęcony beta testom.

W nim możesz złożyc podanie na stanowisko Beta Testera ! Link poniżej.

TEAM

[GA]Devine

[sGM]b00b

[GM]Magicero

Podsumowanie

Nasz Team liczy się z zdaniem graczy i jesteśmy otwarci na nowe propozycję. Będziemy dbać oto by wszystko było zbalansowane , PvP nie polegało na tym kto pierwszy użyje skilla oraz ceny nie przypominały sytuacji z naszego kochanego PL`a.

Chcesz wiedzieć więcej ? Koniecznie sprawdź nasze forum (planowane są jego modyfikację i adres może ulec zmianie) >> KLIK

Bądź napisz do mnie na GaduGadu : 10465740 , ważne aby przejść od razu do setna sprawy , często niewidoczny.

Postaram się również odpowiedzieć na większość pytań zawartych w komentarzach.

Rekrutacja na stanowisko GameMastera - OFF

Treść zapowiedzi może ulec zmianie.

Opublikowano

Czyzby WOM ma startowac na nowo? Pewnie znow to bedzie wielki fail tak jak wtedy. Mysle ze serwer chociaz postoi dluzej nie ostatnio.

Opublikowano

jakie raty?

Serwer pod względem ilości zdobywanego doświadczenia , dropu przedmiotów i yang jest wciąż dostosowywany by expienie nie było nudne i monotonne a jednocześnie żeby po kilku dniach top10 nie zapełniło się max lvlami. To jest pierwszy powód dla którego nie mogę podać ratów - cały czas są zmieniane , a drugi jest taki że nie można tego określić dokładnie ponieważ ilość wymaganego doświadczenia na każdy poziom różni się od tego jakie można znaleźć na innych serwerach.

Można wiedzieć kiedy rozpoczynają się beta testy?

Beta testy rozpoczną się gdy wszystko zostanie dopięte na ostatni guzik , wyjątek stanowią questy oraz klient wraz z wszystkimi nowymi przedmiotami które będzie on zawierał. Myślę że zajmie nam to około tygodnia jednak mogę się mylić.

Opublikowano
Wkrótce ukaże się lista przyjętych Beta

kiedy będzie można składać podania i od czego zależało będzie przyjęcie na to stanowisko?

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

kiedy będzie można składać podania i od czego zależało będzie przyjęcie na to stanowisko?

Zapewne od tego kto pierwszy z pucuję do administracji dupsko. :>

Opublikowano

Postaram się utworzyć ten dział wraz z listą osób przyjętych oraz wzorem podania dziś bądź jutro, ponieważ pracuje w tej chwili nad ulepszaczami i expem. Od osoby uczestniczącej w Beta Testach wymagamy przede wszystkim kultury, umiejętności pracy w grupie, zorganizowania oraz sporej ilości wolnego czasu.

@UP Jeśli Ty masz takie doświadczenia to nie musisz się tym chwalić na forum ... Kolejność składania podań również nie ma znaczenia.

Opublikowano

W związku z sporą ilością pytań odnośnie rekrutacji na stanowisko GameMastera dodaje że nie ma możliwości dołączenia na tą posadę do naszego Teamu, ponieważ chętnych jest sporo spośród osób zaufanych a liczba stanowisk ograniczona.

Opublikowano

Z takim zakresem to wiele osób nie zagra przynajmniej ja.

Grać na serwie i nie wiedzieć jakie raty jak na hamachi.

Jak dla mnie lipa, nie zagram.

ale powodzenia.

Opublikowano

ale powodzenia.

A po co ci dokładnie wiedzieć jakie bedą raty??...

Masz informacje ,że będą zbalansowane

Mogę powiedzieć, że na 90 lvl za spot setao nie będzie to ani 50% ani 0,05%
394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

ale powodzenia.

Tłumaczyłem to już ja wcześniej komuś i Tobie tłumaczył kolega. Jeśli tego nie zrozumiałeś to znaczy że nie wiesz co to są raty serwera. Raty to procent o jaki różni się exp/drop/yang od podstawowych plików. Wczoraj np do testów podniesione raty było o 100x czyli 1000% i co Ci da ta wiedza jeśli np ilość doświadczenia na potrzebny lvl jest zupełnie inna ? Wtedy nawet na ratach 5000% mogę Ci zapewnić że nie wbijesz 40 lvla w ciągu jednego dnia. To by było na tyle w temacie ratów , pozdrawiam.

Opublikowano

-Na epicki potrzebne będą przedmioty dropiące głownie z najpotężniejszych bossów.

hmmmmmm...... jak dla mnie to jest glupi pomysl , poniewaz kazdy bedzie sie bil o te bossy , bedzie ksucie jak zwykle ;/

lepiej niech dropia w atalntydzie z moobow

lollogo.jpg

http://www.leagueoflegends.com/
     http://www.leagueoflegends.pl/       

Moje Aktualne Nicki w Grach :

Pablo

MamFart

Wymiatam

Opublikowano

hmmmmmm...... jak dla mnie to jest glupi pomysl , poniewaz kazdy bedzie sie bil o te bossy , bedzie ksucie jak zwykle ;/

lepiej niech dropia w atalntydzie z moobow

Okej to jeszcze ja coś od siebie dodam. Podstawową broń epicką (mam namyśli tą robioną z broni 65 np trytona) można będzie zrobić przy użyciu broszki. Itemy specjalne pochodzące z bossów będą wymagane do zrobienia nieco ciekawszych przedmiotów. Co do bitwy o bossa z tym myślę też nie będzie problemu. CBT w wielkim stopniu poświęcone będzie właśnie dostosowywaniu bossów tak , by nie mogły zostać ubite przez pierwszych lepszych graczy , naszym założeniem jest stawianie na gre zespołową by te najmocniejsze bossy nie były bite przez 1 osobę, lecz by były farmione przez zgranych ludzi bądź gildie. Sytuacja podobna do tego co zaobserwować możemy w WorldOfWarcraft na którym częściowo się wzorujemy bądź nawet bliżej, na naszym PL`owym Smoczku.

Opublikowano

I nastepny nędzny Hard. Na którym i tak nie zagram. Za ciężki server.

-Kamienie dusz można nabyć od npc jedynie +4, jest możliwość ulepszania ich na +5 jednak nie jest to łatwe ponieważ ulepszenie wymagać będzie olejku niebios.

Po jaka cholere olejek niebios?

1308659548-U100922.png

everyday_i__m_shufflin_test_by_ex_trident-d3hoejq.gif

Opublikowano

@MauManis

Żeby taka pierwsza lepsza osoba jaką np. jesteś Ty nie wbiła na serwa i po 10 min była gotowa na pvp z osobami które grają na serwerze powiedzmy tydzień? Naszym celem nie jest wypromowanie "dzieci is`a" i walki na zasadzie kto pierwszy kogo trafi lecz zapewnienie długiej i ciekawej rozrywki. Ja własnego serwera hardem bym nie nazwał bo wcale trudny nie będzie na początku a że to max lvla w 2 dni się nie wbije to już nieco inna sprawa.

Opublikowano

Naszym celem nie jest wypromowanie "dzieci is`a" i walki na zasadzie kto pierwszy kogo trafi lecz zapewnienie długiej i ciekawej rozrywki.

Ja już to widzę każda nowość przepustka do nowej mapy będzie w IS powodzenia z serwerem.

Skoro exp będzie zmieniony to prosił bym o tabelkę expa i liczbę expa z wojownika setaou

Opublikowano

mam pytania do Teamu:]

1. max lv? moim zdaniem 99lv był by idealem choć 127 może być. lv 255 jest zbyteczny przy braku eq i monotonnym expie;]

2. nowe mapy? grota v1 i v2 powinna wystarczyc. ewentualnie edytować ja np komnata bossów itp

3. nowe eq? moja propozycja:

zbroje: standardowo stalka >hwang by tu wystarczył napewno choć mozna było by go ulepszyc ale tylko raz gdyż gdy jest zbyt duzo wybór eq gracze nie wiedza co wybrac;]

bronie: bronie na 75>80> jakis tam z duzym dmg;] tutaj także by nie było masy epików z takim samym DMG dla kazdej postaci gdyż to także nie ma sensu

biżuteria może byc inne bony ale epickiej bizuterii nie ma co dodawac;]

4. czy beta testy beda dla wszystkich? jak tak to czy bedzie restart kont

w razie kolejnych pytan dam edita;]

;]

Opublikowano

Jeśli wszystko wypali i w dzień startu nie będzie wielkiego FAIL'u jak to bywało ostatnio to może być to jeden z ciekawszych serwerów. Mam nadzieję, że naprawdę nie będzie 6/7 bonu oraz tego 255lvla (komu by się chciało expić tyle...). Póki co zapowiada się ciekawie ale poczekam jednak aż serwer wystartuje. Pozdro.

Opublikowano

Posiadamy własny kanał na TS jednak na ten moment nie posiadam mikrofonu więc nie ma sensu , jak sobie załatwię micro to wtedy podamy namiary na TS`a, pozdrawiam .

Opublikowano

Wczoraj trochę prace się zatrzymały ponieważ wprowadzaliśmy grafika w strukturę plików MT2. Za moment będziemy (Team) testować jak wygląda expienie na rożnych mapach i co poleci do poprawki.

Opublikowano

Nie chce zdradzać zbyt wielu szczegółów tym bardziej ze nie jest jeszcze określona liczba nowych itemów jakie wprowadzimy, jednak nie wszystkie zbroje (szczególnie te najlepsze) będą nastawione wyłącznie pod exp. Przykładowym bonem może być np max pz. Co do oficjalnego startu serwera to na pewno potrwa ponieważ mamy masę nowych itemów w planach i stworzenie klienta biorąc pod uwagę że mamy jednego grafika od spraw 3d który nie jest na dodatek oficjalnie w Teamie może trochę potrwać. Aktualnie nastawiamy się na przygotowanie CBT.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...