Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czemu mając 80-100 fps w minecraft to np na dircie i wodzie mam taką siatkę konturową ? ; / Java 26 a macie pomysły co może być ?

Podczas włączania gry wszystko normalnie w menu działa a gdy wchodzę na swój świat to niby się lądują tekstury ale pozostaje taka przezroczysta siatka na liniach znaczy sie na konturach dodam że na drzewach mam to samo wkurza mnie to bo bardzo psuje estetykę i chciałbym to jak najszybciej rozwiązać kiedyś tego nie miałem gdy grałem na multi ale jak gram na SP to właśnie tak jest :

Dodatkowe info

Update java zrobiony do 26

c cleaner + tune up = jest oczyszczony komputer

Intel Core Quad 2.4 ghz

Gf 8600 GTS

2 gb ram

Fps 80-100

96838484.jpg

Bin_ladens_dead.gif

Admin Cienia
Opublikowano

Wypróbuj taki sposób: kliknij prawym przyciskiem myszy na plik, którym uruchamiasz grę, następnie właściwości, dalej zgodność i zaznacz uruchom w rozdzielczości ekranu 640x480. Zainstaluj też najnowsze sterowniki do karty graficznej.

1294477714-U1.png

Opublikowano

@ 2 UP

Tak robiłem tak ale niestety nie pomogło ; /

Aktualnie mam wszystko z aktualizowane + oczyszczony komputer

@ up 1

FPS akurat mam dobre gdy użyje Gamebostera dochodzi do 140

Ale najlepsze jest to że wcześniej działało normalnie a teraz ta siatka ; / wgl ta siatka przypomina mi tą z sims 1 gdy się coś budowało :)

A jeszcze lepsze jest to że na laptopie mam 20 fps i działa normalnie ; ]

Sprawdzałem graniem na pełnym ekranie i troszkę lepiej się gra ale ta rozdzielczość zdecydowanie razi w oczy i wole grać na małym , Macie jakieś propozycje jeszcze czy dać z tym spokój ?

96838484.jpg

Bin_ladens_dead.gif

Opublikowano

@ 2 UP

Tak robiłem tak ale niestety nie pomogło ; /

Aktualnie mam wszystko z aktualizowane + oczyszczony komputer

@ up 1

FPS akurat mam dobre gdy użyje Gamebostera dochodzi do 140

Ale najlepsze jest to że wcześniej działało normalnie a teraz ta siatka ; / wgl ta siatka przypomina mi tą z sims 1 gdy się coś budowało :)

A jeszcze lepsze jest to że na laptopie mam 20 fps i działa normalnie ; ]

Sprawdzałem graniem na pełnym ekranie i troszkę lepiej się gra ale ta rozdzielczość zdecydowanie razi w oczy i wole grać na małym , Macie jakieś propozycje jeszcze czy dać z tym spokój ?

Nie chodziło mi o fps'y chociaż ten poradnik je zwiększa, ale o optymalizacje, jeśli zoptymalizujesz gre powinna płynnie i bezproblemowo działać, spróbuj może zadziała, jeśli nie to jestem w kropce..

Opublikowano

mam Panel sterowania NVidia i tam zmieniałem też ; /

a możliwe jest to coś z komputerem bo jak włączam minecrafta to tam piszczy jakby sie przegrzewał a mam otworzony .

I właśnie tak jest jak tylko włączam minecrafta .

96838484.jpg

Bin_ladens_dead.gif