Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zarabiać ,,,

DarkMasterx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , posiadam maga 57 lvl Hm i niemam żadnego pojęcia jak zarobić kaske ;)

mam zamiar zrobic postac na 20-30 wiec bardzo potrzebne mi wasze sposoby

Pozdrawiam

Opublikowano

Zasadniczo lajtom nie pomagam, bo nie potrafią napisać "dziękuję", ale miałem dawno temu podobny problem "jak tu zarobić swoim pogiem na link eq lapisami VI, etc.." więc "koledze po fachu" mogę napisać parę sposobów..

1. Drop w lf (tam u was to się chyba "CL" nazywa) - bijesz zwykłe moby i drop sprzedajesz u npc, ew. lepsze itemy drożej w apu. Ja na jedną taką wyprawę do lf1 wydropiłem, plvlując znajomego, łącznie 21kk golda (gold + drop mój i jego do mnie)

2. Minibossy w.. CL i waszych odpowiednikach Chaos Ruber oraz Aidon Neckaria (nie mam pojęcia jak się nazywają wasze odpowiedniki tych map)

3. plvl za kasę. Oczywiście nie pando czy CL, tylko wasze odpowiedniki naszego RA i KH, ogółem na tym lvl powinieneś dać radę plvlować w zakresie 1-30. Chyba, że latasz w heroicach, to najpierw zrób sobie eq..

4. Szukając okazji w apu. Ja kupowałem od graczy ~400AP za 20kk (lapizje obrony) i sprzedawałem je po ~35kk (15kk zysku). Obawiam się, że teraz to nie przejdzie, bo rzeczy tracą na wartości.

5. Dołącz do jakiejś gildii nastawionej na farmieni... Dobra, zapomniałem, że jesteś lajtem. Dołącz do jakiejkolwiek gildii, z rvs na czele i zamiast chodzić na pvp, etc. biegaj farmić do północy VI w OI, które następnie sprzedajesz po ~10-70kk (w zależności od lapisu)

6. Zrób inaczej, zachowuj się jak dark - nie lajt - biegaj po pvp! Masz ok. 0.0001% szans, że gracz z wrogiej frakcji nie będzie miał PID'a i jeśli trafisz na kogoś z Gromu to możesz żądać ok 1.5-2.0 kkk za dropnięty zlinkowany goddess.

7. Dołącz do rvs i sprzedawaj informacje co, jak, gdzie, który boss i o jakiej godzinie Darkom. Dobrze na tym zarobisz i sprawisz, że będzie się lepiej działo na serwerze.

Opublikowano

Prawie się wzruszyłem, pierwszy od ok. miesiąca lajt, który mi podziękował... Ostatni był jeden mag któremu "darowałem życie" czyszcząc d1.. Taki malutki, na ~35-37lvl w marnym eq latał solo i bił pojedynczo, nawet nie rozumiał co do niego pisałem.. Żaden przeciwnik, pewnie jednostrzałowiec więc to było by jak bicie nieuzbrojonego (chociaż przy rvs, itp. noobkach bym się nie zastanawiał)... Jak tak patrzyłem to aż mi się łezka w oku zakręciła i puściłem wolno....

Dobra, a wracając do rzeczywistości, jeśli kolega nie ma więcej pytań to temat chyba do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...