Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Tych plików nie można otworzyć" - problem na Win7 64x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Mam problem, ponieważ gdy chcę uruchomić np. Sony Vegas 9, czy instalkę do Visual Basic wyskakuję mi "Tych plików nie można otworzyć", próbowałem wszystkiego co możliwe oprócz usunięcia aktualizacji włąśnie z tym czymś ;)

Zaczęło mi się to pojawiać przy niektórych programach tak od czerwca, może mi ktoś powiedzieć jak to usunąć, albo która to aktualizacja żeby ja usunąć ?

Dodatkowe informacje:

Win7 64x

8GB ram'u

Karta graficzna GeFroce GTS 250 1GB

Procesor 4x 3.21GHz

Edytowane przez CzakaPL
Opublikowano

Też tak miałem to się wkurzyłem i zainstalowałem XP'ka, ale ty tak nie możesz bo XP czyta tylko 3,5 GB ram a ty masz 8.

Spróbuj zainstalować od początku cały system ale nie ściągaj żadnych aktualizacji.

Jeżeli pomogłem daj +

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

a w czym ty tu widzisz problem , bo ja w niczym bo MUSZĄ działać skoro system jest kompatybilny w dół i inni bez problemu instalują , jeżeli ma problem tylko z tymi instalkami to widać ma je uszkodzone, jeśli jednak inne programy tak samo się zachowują to tylko wirus albo uszkodzenie pamięci komputera .

sprawdz na dowolnej instalce , najlepiej zbudowanej czy opartej na kodzie microsoftu coś na msi albo cab

jeśli nadal ok , to tylko reinstal systemu, rejestr masz tak zjechany i dziurawy że przestaje czasem właściwie odczytywać dane które pobiera program albo bezpośredni problem lezy w bibliotekach które czasem instalują gry czy programy nadpisując swoją wersją wersje zawartą w systemie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

No tak dopiero zauważyłem ,że instalka do VB jest na 32x... i Sony Vegas 9 też :/, chyba za szybko sciągałem i nawet nie zerknąłem na jaki to system ;p

Dzięki za pomoc każdy po "+"

Opublikowano

@ UP

Dobrze Ci sie wydaje bo 64bitowe systemy sa kompatybilne wstecz, czyli mogą odpalić programy 32bitowe .

@ TOPIC

Moze masz piraty i system ci je skutecznie blokuje ;P . Wez nie kradnij to system nie bedzie sie plul.

Bo nie wierzę byś miał legalnego Sony Vegas 9 gdyż kosztuje on ponad 2700zł

jqeuR.png

Opublikowano

... Ale jak zainstaluję, i chcę odpalić rejestrację produktu to właśnie ten błąd wyskakuję! A i jednak jak pobrałem na 64x nadal tak samo ;/

Opublikowano

padło pytanie czy masz wersje legalną bo ściągnąć można demo legalnie z serwisów czy strony producenta

jesli ściągasz z warezów to masz przerobioną instalkę demo od razu z crackiem to masz odpowiedź

zresztą jak pisałem, jeśli to masz w innych instalkach nawet co pewien czas pora reinstalować system

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png