Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

System Nie Widzi Dysku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam maly problemik gdy chce zainstalowac windowsa na swoim dysku to pokazuje mi komunikat ze go nie widzi.

Co mam z tym zrobic :| ale najlepsze jest to ze jak dysk wziolem do kolegi to u niego normalnie widzi dysk,a u mnie nie ;s.

Czy windows sie instaluje tylko na dysk twardy ? jesli tak to daloby rade zeby mi kolega zainstalowal system u siebie ?

pokazuje mi sie taki komunikat

200710291551_5723.jpg

/e. Oni sami sa jak wina dysku. Mam 2 dyski i na obydwuch nie dziala, a jak u kolegi podlacze to smiga normalnie.

Musialmi kolega zrobic formata na swoim kompie bo ja niemoglem,a tera mam zonka i niewiem jak to zrobic ;

13891.jpg
22193.png
6148.gif
5397.jpg
Opublikowano

miałem taki sam problem .. :D a nawet mam .. na drugim kompie ale najlepsze jest to , że mogę włączyć normalnie a jak chcę właśnie reinstalnąć windowsa to taki komunikat mi wyskakuję :P

a jak dzwoniłem do miscrosoftu to wiesz co mi powiedzieli ?

że to wina dysku ^^ więc kupiłem 2 i to samo ^^

@Down od kiedy ? ^^ ?

dziwne bo jak dawałem kompa do naprawy to mi format robili Hmmm.... ^^

Opublikowano

Musisz włożyć dystkietkę ze sterownikami do dysku twardego :).

Mam to samo. Bez nich nie ma mowy o formacie.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard, be evil!

Opublikowano

Jak ja mam dyski firmy Seagate, a one sa bez zadnych sterownikow. Aj tam juz mnie glowa boli od tego komputera, czy jest mozliwosc zainstalowania windowsa na dysk twardy u kolegi poprzez jego komputer tak, aby potem u mnie dzialal ?

/e. Jeszcze robilem tak ze, ze strony producenta plyty glownej sciagnolem stery do kontrolera sata na dyskietke, wlozylem ja do kompa i przy przygotowaniu do instalacji jest komunikat na dole zeby nacisnac f6,aby zainstalowac kontrolery do sata i raid, ale nic z tego;|

13891.jpg
22193.png
6148.gif
5397.jpg
Opublikowano

ahci/raid ? Zajebiesz sie na XP z tym, zainstaluj sobie w7 albo w ostatecznosci viste, tam bez jebania będzie Ci działać.

Ee... mozesz tak zrobić jeżeli masz wmiare przybliżonego procka i płyte główną, np jezeli obaj macie jakies athlony to możliwe że Ci pojdzie, a jeżeli Ty masz jakiegos c2d a on athlona to już możesz zapomnieć :P

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano
Czy jest mozliwosc zainstalowania windowsa na dysk twardy u kolegi poprzez jego komputer tak, aby potem u mnie dzialal ?

Tak jest taka opcja. Po instalacji windowsa, przed startem komputera z zainstalowanym windowsem wyłączasz kompa i wyjmujesz dysk, bierzesz do siebie i powinien się skonfigurować i gitara. ;)