kingmt12345 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Witam was. Mam problem z systemem Windows 7. Otóż kupiłem laptop niedawno (to nie istotne od kogo, więc nie pytajcie się ) i mam zainstalowany na nim win7. Wiadomo nowy komp to odrazu nawgrywałem jakiegoś gówna i zawaliłem kompa a on troche zwolnił. Używam Cclanera i skanuje go Kasperkim lecz nadal nic. Przy starcie kompa wyskakuje że chciałby sprawidzć Dysk [C] czy jest wolny od błędów. Na anulowanie ma sie 10 sec lecz ja nie dotykam laptopa a sprawdzanie samo sie anuluje. Próbowałem włączyć sprawdzanie komendą chkdsk lecz kiedy piszę : chkdsk C: /F to pisze że nie mam uprawnień. Kiedy chce też zrobić defregmentacje dysku po kliknięciu defregmentatora nic się nie włącza. I właśnie w tym tkwi problem że nie moge sobie oczyścić kompa bo nie mam uprawnień a defregmentacje uruchamiam jako admin i nic. Czy da się zrobić tak żebym miał pełny dostęp do wyżej wymienionych "zabiegów"? Jeśli ktoś wie to proszę o pomoc ! Odnośnik do komentarza
musicshaggy Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Uruchamiasz komputer ponownie (guzikiem, ale w twoim przypadku to chyba trzeba odłączyć baterię) i uruchamiasz w trybie awaryjnym. Od teraz powinieneś mieć dostęp do wszystkich danych itp. Odnośnik do komentarza
kingmt12345 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 To tak włączyłem w trybie awaryjnym i: defregmentator nadal się nie włącza kiedy wpisuje komęde chkdsk C: /F to pisze że nie można go zablokowac bo jest używany przez inny proces więc proponuje mi sprawdzanie dysku przy ponownym uruchomieniu kompa ale nadal samo się anuluje. I chciałbym dodać że mam tylko jedną partycje i nie moge zrobić drugiej dopóki nie zrobię sprawdzania dysku Odnośnik do komentarza
RobeM Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 wada systemu to tylko to że musi byc partycja podstawowa by się w ogóle zainstalował , przegraj sobie dane na inną partycje czy dysk, jęsli niemasz ściąg dowolnego linuxa na cd, odpal w livecd i pod nim sobie dodaj albo spartycjonuj dysk w kompie jak należy, zwykłe ubuntu wystarczy http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/download ściąg wersja 10.04 lst If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza
PanZagłady Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 @ UP Nie masz racji bo można zrobić woluminy rozszerzone i tym samym uciąć kawałek partycji C: na rzecz stworzenia nowej . @ TOPIC Hm a próbowałeś odblokować te ukryte konto administratora Windows 7 ? To się odblokowuje w wierszu poleceń Windows . Kliknij prawym przyciskiem myszy Wiersz polecenia i wskaż Uruchom jako administrator. System poprosi cię o podanie hasła - wpisz je lub potwierdź klawiszem [Enter], jeśli nie definiowałeś hasła tego konta. Na ekranie pojawi się okno wiersza poleceń. Wpisz polecenie: net user administrator /active:yes Potem wylogowujesz się z tego konta i logujesz na konto admina . Jestem pewien , że na nim możesz zrobić porządek i ponaprawiać te błędy . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi