Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka chciałbym abyście mi objaśnili parę pojęć, skrótów z gry.

Co to jest to CL, jak tam iść ? czy się opłaca i na jakim Lvl'u?

Czy opłaca się grać magiem, ogarnięta profesja ? dobry dps ? Czy są jakieś poradniki do gry magiem bo do tej pory nie znalazłem.

Jeśli gram po stronie światła gdzie szukać sklepów w "Koloseum" nie pamiętam dokładnej nazwy.

Są w tej grze jacyś aukcjonerzy żeby kupować itemki ?

Jak ulepszać itemki, bonusy do nich jak dodawać?

i jak zdobyć te itemki dzięki którym można zyskać bonusy.

Opublikowano

Odpowiedziałbym prosto na 3/4 pytań, że pod żadnym pozorem nie opłaca się grać na stronie lajtowej bo 99% graczy to dzieci/zwykłe_nooby/nooby_mające_coś_wspólnego_z_rvs...

Zostaje 1% ogarniętych graczy po stronie lajtowej, są to darkowe sklepiki..

A wracając do pytań:

CL (Cloron Lair czy jakoś tak) to bodajże odpowiednik lf, czyli różowo na pierwszym poziomie będziesz miał/a od 31/32lvl.

Poganin (wasz mag...) jest moim zdaniem jedną najlepszą postacią, bo ma zabójczy dps i jako jedyny potrafi tak zestunować wroga, by reszta raidu spokojnie zdążyła dobiec i wyrżnąć w pień.. Tylko jest parę "ale".. Musisz się nauczyć grać tą postacią, musisz być doskonale wylinkowany, poświęcić na to dużo czasu oraz nie możesz grać z noobami (czyli znowu strona lajciana odpada...)

Aukcji na PL nie ma - nie ma ogółem włączonego Auction House - zamiast tego wszystkie sklepiki z itemami znajdziesz w Iris (Apulune czy jak to tam nazwali...)

W Keoloseum (czy jak to tam było) znajdziesz co najwyżej NPC sprzedających śmieci i poty...

Itemy enchantujesz (wbijasz na +) za pomocą lapizji (nie lapisów...) a dodatkowe bony kręcisz w przedmiotach z taką możliwością przy użyciu Runy Odtworzenia..

Wszystko do ulepszania kupujesz za AP w ItemShopie..

BTW.

Wszystkie odpowiedzi znajdziesz przy użyciu opcji szukaj (polecam zapoznać się z moją sygnaturą) Wiem, bo na 3/4 z nich na pewno odpowiadałem parę do parunastu razy...