Skocz do zawartości

[DL Jak odbugować skille niebiańskiego smoka + gotowiec

Rooney10

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Na pewno dużo osób chciałoby mieć odbugowane wszystkie skille Beran-Setaou (potocznie zwanym Niebiańskim Smokiem).
Teraz to możliwie ponieważ z wielką przyjemnością pomogę wam to zrobić.

Programy potrzebne do edycji:
File archiver (polecam by gui),
FilleZilla,
Pliki Serwerowe (polecam od mccnc.pl po lekkiej przeróbce pliki są dobre),
Navicat,
Jakiś sprawny klient (najlepiej 2010r.),
Trochę chęci.

Spsób wykonania:
Łączymy się w fille zilli.
Wchodzimy w ścieżke (u mnie jest to) /usr/home/game/share/data/monster/blue_dragon
Następnie wypakowujemy to co ściągneliśmy i wchodzimy w folder Sever i ch_water_dragon.
Wszystko co znajduje się w tym folderze czyli ch_water_dragon kopiujemy do naszego serwera do folderu blue_dragon
a jeżeli nie mam tozmieniamy nazwę ch_water_dragon na blue_dragon i wrzucamy do
/usr/home/game/share/data/monster/
W FilleZilli to by było na tyle.

Teraz pora na navicat czyli łączymy się z naszym serwerem wchodzimy w mob_proto
i wyszukujemy Niebiańskiego smoka (ID 2493). Potem wyszukujemy tabelek Skill_vnum i skill_level
a następnie wpisujemy tak:

skill_level0 = 40

skill_vnum0 = 256

skill_level1 = 40

skill_vnum1 = 257

skill_level2 = 40

skill_vnum2 = 258

skill_level3 = 40

skill_vnum3 = 259

Po czym zapisujemy i restartujemy naszą maszynę.

Do klienta dam gotowiec aby wam było łatwiej o 50% pracy wink.gif.

UWAGA GOTOWIEC JUŻ JEST!

Pozdrawiam wszystkich mam nadzieję że wam pomogłem!
W razie problemów pisać w temacie!
Postaram się odpisywać i dalej pomagać biggrin.gif.

Pierwszy plik do pobrania:

Skan:

Drugi plik do pobrania (Gotowiec By Rooney10):

Skan:

Nie będzie bo plik waży 50MB ;/.

Zakazuje kopiowania mojego tutorialu!

Sorry bym zapomniał. Doszedłem do tego na podstawie tutorialu z epvp:

Dowód że u mnie działa:

REUPLOAD + WPISY XML !

<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/blue_dragon_lod_01.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\blue_dragon_lod_01.gr2]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/00.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\00.gr2]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/00_1.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\00_1.gr2]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/03.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\03.gr2]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/20.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\20.gr2]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/24.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\24.gr2]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/25.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\25.gr2]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/26.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\26.gr2]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/27.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\27.gr2]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/28.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\28.gr2]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/30.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\30.gr2]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/30_1.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\30_1.gr2]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/31.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\31.gr2]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/34.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\34.gr2]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/34_1.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\34_1.gr2]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/37.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\37.gr2]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/blue_dragon.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\blue_dragon.gr2]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/00.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\00.msa]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/00_1.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\00_1.msa]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/03.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\03.msa]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/20.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\20.msa]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/24.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\24.msa]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/25.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\25.msa]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/26.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\26.msa]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/27.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\27.msa]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/28.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\28.msa]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/31.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\31.msa]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/37.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\37.msa]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/blue_dragon.msm" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\blue_dragon.msm]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/motlist.txt" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\motlist.txt]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_breathe01.mse" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_breathe01.mse]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_breathe01_d.mse" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_breathe01_d.mse]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_breathe01_making.mse" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_breathe01_making.mse]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_impact01.mse" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_impact01.mse]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_impact02.mse" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_impact02.mse]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_tornado1.mse" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_tornado1.mse]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/blue_dragon_01.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\blue_dragon_01.dds]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/blue_dragon_02.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\blue_dragon_02.dds]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_breathe01.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_breathe01.dds]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_breathe02.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_breathe02.dds]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_breathe03.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_breathe03.dds]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_gradation01.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_gradation01.dds]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_icestone1.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_icestone1.dds]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_light01.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_light01.dds]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_light02.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_light02.dds]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_light03.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_light03.dds]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_light04.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_light04.dds]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_light05.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_light05.dds]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_tornado02.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_tornado02.dds]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_tornado03.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_tornado03.dds]]></File>

rooney10.jpg

Hi MPC.

Właśnie o to chodzi że Ci nic nie wytłumaczę;p

Bo sam nie wiem chodziło mi o to że robiłem coś przy mobach i wskoczył mi smok i przypadkowo zapisałem coś za brat zrobił...

Ale dam Ci znać będę dziś przy nim szperał.Więc jak by co napisze Ci na gg.

1355920968-U274371.jpg

Obiecanki Cacanki z 2008 roku

:D

@Up Dzięki.

Cały czas próbuje odbugować dmg tego smoka. Podejrzewam że problem jest w modelu bo jak stane smokowi pod ryjem uderze go pójde na jego ogon to on wali tam gdzie stałem wcześniej, czyli w powietrze. Ale na modelach już się nie znam więc chyba dalej nie ruszę ;(.

Komentujcie dalej.

rooney10.jpg

Hi MPC.

• 2 tygodnie później...

@Refresh. Komentujcie dalej. Widzę że jakimś osobom się nie podoba że to udostępniłem i dają mi ''-''. Więc macie problem że na mnie trafiliście bo skoro to forum jest do pomagania to ja będę pomagał...

Żal mi tylko użytkowników którzy coś z tego forum wynoszą a gdy odkryją coś nowego nie chcą się tym dzielić i walą swoje żałosne komentarze ''zrób coś sam'' lub ''nie dam ci bo nie mam takiej ochoty''. Tylko jeżeli korzystacie z tutoriali innych to chyba wypadałoby im pomóc co nie ?.

Te słowa które do was kieruje są zbyt ciężkie do zrozumienia dla większości forumowiczów więc zrozumieją mnie tylko ci którzy naprawdę chcą sobie pomagać.

Jeżeli ktoś chce nam pomóc w odbugowywaniu dmg skilli smoka zapraszamy do tego tematu:

rooney10.jpg

Hi MPC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający forum [DL Jak odbugować skille niebiańskiego smoka + gotowiec   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...