Rooney10 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Witam wszystkich. Na pewno dużo osób chciałoby mieć odbugowane wszystkie skille Beran-Setaou (potocznie zwanym Niebiańskim Smokiem).Teraz to możliwie ponieważ z wielką przyjemnością pomogę wam to zrobić.Programy potrzebne do edycji:File archiver (polecam by gui),FilleZilla,Pliki Serwerowe (polecam od mccnc.pl po lekkiej przeróbce pliki są dobre),Navicat,Jakiś sprawny klient (najlepiej 2010r.),Trochę chęci.Spsób wykonania:Łączymy się w fille zilli.Wchodzimy w ścieżke (u mnie jest to) /usr/home/game/share/data/monster/blue_dragonNastępnie wypakowujemy to co ściągneliśmy i wchodzimy w folder Sever i ch_water_dragon.Wszystko co znajduje się w tym folderze czyli ch_water_dragon kopiujemy do naszego serwera do folderu blue_dragona jeżeli nie mam tozmieniamy nazwę ch_water_dragon na blue_dragon i wrzucamy do/usr/home/game/share/data/monster/W FilleZilli to by było na tyle.Teraz pora na navicat czyli łączymy się z naszym serwerem wchodzimy w mob_protoi wyszukujemy Niebiańskiego smoka (ID 2493). Potem wyszukujemy tabelek Skill_vnum i skill_levela następnie wpisujemy tak:skill_level0 = 40skill_vnum0 = 256skill_level1 = 40skill_vnum1 = 257skill_level2 = 40skill_vnum2 = 258skill_level3 = 40skill_vnum3 = 259Po czym zapisujemy i restartujemy naszą maszynę.Do klienta dam gotowiec aby wam było łatwiej o 50% pracy .UWAGA GOTOWIEC JUŻ JEST!Pozdrawiam wszystkich mam nadzieję że wam pomogłem!W razie problemów pisać w temacie!Postaram się odpisywać i dalej pomagać .Pierwszy plik do pobrania: http://www.elitepvpers.com/forum/attachments/metin2-pserver-guides-strategies/82409d1300039797-release-beran-setaou-wasserdrache-full-entbuggt-beran-setaou.zip Skan: http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=afd3b077191b1cf9d005da7593700782f666e5288be0dd8496e969c37590effd-1308223872 Drugi plik do pobrania (Gotowiec By Rooney10): http://www.megaupload.com/?d=Z2G6ZTOY Skan: Nie będzie bo plik waży 50MB ;/. Zakazuje kopiowania mojego tutorialu!Sorry bym zapomniał. Doszedłem do tego na podstawie tutorialu z epvp: http://www.elitepvpers.com/forum/metin2-pserver-guides-strategies/1066983-release-beran-setaou-wasserdrache-full-entbuggt-3.html Dowód że u mnie działa: http://imageshack.us/photo/my-images/860/tpniecie.jpg/ REUPLOAD + WPISY XML ! <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/blue_dragon_lod_01.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\blue_dragon_lod_01.gr2]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/00.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\00.gr2]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/00_1.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\00_1.gr2]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/03.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\03.gr2]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/20.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\20.gr2]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/24.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\24.gr2]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/25.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\25.gr2]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/26.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\26.gr2]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/27.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\27.gr2]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/28.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\28.gr2]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/30.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\30.gr2]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/30_1.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\30_1.gr2]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/31.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\31.gr2]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/34.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\34.gr2]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/34_1.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\34_1.gr2]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/37.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\37.gr2]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/blue_dragon.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\blue_dragon.gr2]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/00.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\00.msa]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/00_1.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\00_1.msa]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/03.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\03.msa]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/20.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\20.msa]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/24.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\24.msa]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/25.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\25.msa]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/26.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\26.msa]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/27.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\27.msa]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/28.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\28.msa]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/31.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\31.msa]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/37.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\37.msa]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/blue_dragon.msm" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\blue_dragon.msm]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/motlist.txt" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\motlist.txt]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_breathe01.mse" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_breathe01.mse]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_breathe01_d.mse" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_breathe01_d.mse]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_breathe01_making.mse" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_breathe01_making.mse]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_impact01.mse" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_impact01.mse]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_impact02.mse" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_impact02.mse]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_tornado1.mse" type="2"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_tornado1.mse]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/blue_dragon_01.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\blue_dragon_01.dds]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/blue_dragon_02.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\blue_dragon_02.dds]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_breathe01.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_breathe01.dds]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_breathe02.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_breathe02.dds]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_breathe03.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_breathe03.dds]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_gradation01.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_gradation01.dds]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_icestone1.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_icestone1.dds]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_light01.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_light01.dds]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_light02.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_light02.dds]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_light03.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_light03.dds]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_light04.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_light04.dds]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_light05.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_light05.dds]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_tornado02.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_tornado02.dds]]></File> <File archivedPath="d:/ymir work/monster2/blue_dragon/water_tornado03.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\monster2\blue_dragon\water_tornado03.dds]]></File> http://www.speedyshare.com/CgR4b/Beran-Setaou.zip Hi MPC. Odnośnik do komentarza
NateeR Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 tutorial dobry tylko zmień ta niebieska czcionkę bo nic nie widać (+) Odnośnik do komentarza
Rooney10 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 @UP Dzięki. Czcionka zmieniona. Komentujcie dalej. Powinno all działać na 100%. Zaraz wrzucę screen. @Edit Od razu mówię że mogą być problemy bo to jest dość trudne akurat. @Edit 2 Screen dodany Hi MPC. Odnośnik do komentarza
Musku Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 wizualnie ok, uderza z 3 skilli, z 2 dosyc rzadko. Tylko mam jeden problem skille nie zadają dmg, wiesz jak to naprawic? + leci @Edit dmg ze skilli zmienia się w dam_multiply Kocham mpcforum.pl!!! Odnośnik do komentarza
AmOs Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Hmm temat na prawdę mi się przydał szukałem tego więc + dla ciebie Ps:Możesz podać link do tematu z broni? Obiecanki Cacanki z 2008 roku Odnośnik do komentarza
Rooney10 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 @UP. Proszę: http://www.mpcforum.pl/topic/214767-tut-nowe-bronie-28092010/ Hi MPC. Odnośnik do komentarza
AmOs Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Dziękuję Ci bardzo drugi plus dla ciebie;] Kurcze jak wczoraj właśnie odbugowałem przypadkowo skil u smoka,to wali czasami dmg ale raz na 28 minut u mnie. Obiecanki Cacanki z 2008 roku Odnośnik do komentarza
Rooney10 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 @UP. Powiedz mi a gdzie zmieniłeś że DMG zaczął walić bo ja już 2h się męczę i nic ;/. Najlepiej pisz na gg: 25405926. Pozdrawiam i zapraszam do komentowania. Hi MPC. Odnośnik do komentarza
AmOs Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Właśnie o to chodzi że Ci nic nie wytłumaczę;p Bo sam nie wiem chodziło mi o to że robiłem coś przy mobach i wskoczył mi smok i przypadkowo zapisałem coś za brat zrobił... Ale dam Ci znać będę dziś przy nim szperał.Więc jak by co napisze Ci na gg. Obiecanki Cacanki z 2008 roku Odnośnik do komentarza
Rooney10 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Ok. Dzięki. Zapraszam do dalszego komentowania i oceniania. Hi MPC. Odnośnik do komentarza
OnlyTime Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Wiesz ale na SF2010 Smok jest odbugowany... Kurwa Warn za co... Wnet : Odnośnik do komentarza
Rooney10 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 @UP. Jest ale skille wyglądają tak: A te mają wygląd jak na Pl'u http://www.youtube.com/watch?v=EjrwpkovlQg Hi MPC. Odnośnik do komentarza
Gość daronian Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Tutorial nawet dobry, ale zmień tą niebieską czcionkę na jakąś seledynową czy cuś. Łap +'sa Odnośnik do komentarza
Rooney10 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 @Refresh Komentujcie dalej. Hi MPC. Odnośnik do komentarza
Sensual Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 a uploadnął byś osobno pliki do root ? Your superman is here, bitch! Odnośnik do komentarza
Rooney10 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Tak, ale nie w tej chwili za jakąś godzinkę. @edit Plik wysłany na pw. Hi MPC. Odnośnik do komentarza
FrestiX Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Dobry TuT niektórym bardzo pomogłeś. Odnośnik do komentarza
Rooney10 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 @Up Dzięki. Cały czas próbuje odbugować dmg tego smoka. Podejrzewam że problem jest w modelu bo jak stane smokowi pod ryjem uderze go pójde na jego ogon to on wali tam gdzie stałem wcześniej, czyli w powietrze. Ale na modelach już się nie znam więc chyba dalej nie ruszę ;(. Komentujcie dalej. Hi MPC. Odnośnik do komentarza
mayar Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 http://www.youtube.com/watch?v=hU6YhRL_DuI Tak to ma wyglądać? ;Phmm ja tylko testuje serw a nie jest moj nie wiem jak kolega to zrobil ale watpie by udostepnil ehh Odnośnik do komentarza
Qentinios Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Mayar jak zrobiłeś te dmg ze skili? Temat mi się przydał + Odnośnik do komentarza
marcin9994PL Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 kurde z tego linka nie moge pobrac chodż sie loguje na epvp Oo może ktoś to gdzies indziej upchnąć? albo jakos pomóc? bo ja tego epvp nie czaje Odnośnik do komentarza
Rooney10 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 @UP. Proszę. http://www.megaupload.com/?d=U1KIITRL Hi MPC. Odnośnik do komentarza
TheDamianLord Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 dzięki leci + za duża sygna RMCF Odnośnik do komentarza
Rooney10 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 @Refresh. Komentujcie dalej. Widzę że jakimś osobom się nie podoba że to udostępniłem i dają mi ''-''. Więc macie problem że na mnie trafiliście bo skoro to forum jest do pomagania to ja będę pomagał... Żal mi tylko użytkowników którzy coś z tego forum wynoszą a gdy odkryją coś nowego nie chcą się tym dzielić i walą swoje żałosne komentarze ''zrób coś sam'' lub ''nie dam ci bo nie mam takiej ochoty''. Tylko jeżeli korzystacie z tutoriali innych to chyba wypadałoby im pomóc co nie ?. Te słowa które do was kieruje są zbyt ciężkie do zrozumienia dla większości forumowiczów więc zrozumieją mnie tylko ci którzy naprawdę chcą sobie pomagać. Jeżeli ktoś chce nam pomóc w odbugowywaniu dmg skilli smoka zapraszamy do tego tematu: http://www.mpcforum.pl/topic/387298-problem-smok-grota-v2/ Hi MPC. Odnośnik do komentarza
Rooney10 Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 @Refresh! DMG smoka odbugowane zapraszam!: http://www.mpcforum.pl/topic/389637-tutorial-jak-odbugowac-dmg-niebianskiego-smoka-beran-setaou/ Hi MPC. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.