Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki Komputer do gier?

1234qw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym kupic sobie nowy komputer tylko nie wiem jaki wybrac poniewaz nie znam sie na tym za dobrze potrzebuje komputer do GIER z BD karta graficzna i Prockiem Prosze o pomoc mam do wydania 3000zł

Na oku mialem procesor intel core i7-2600 4x3,4 ghz,,, 4GB PAMIĘCI DDR3 1333MHZ ,,,karte graficzna NVIDIA GF GTX460 1GB DDR5 256BIT HDMI

Opublikowano

Amd:

Procesor:

AMD Phenom II X6 1055T /2.8GHz, 125W, BOX, AM3/

579 zł

Płyta główna:

AsRock 890GX Extreme3 /AMD 890GX/

399 zł

Pamięć RAM:

Corsair 4GB 1600 CL9 Vengeance

179 zł

Dysk twardy:

Samsung 1 TB 7200rpm 32MB cache SATA-II F3

190 zł

Drugi dysk twardy:

190 zł

Karta graficzna:

Vertex3D Radeon HD6970 2GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/2xDP

1099 zł

Nagrywarka DVD:

NEC AD-7261S SATA LightScribe (black)

99 zł

Obudowa:

SilentiumPC Pilum 400 Pure Black (bez zasilacza)

259 zł

Zasilacz:

XFX Core 650W 135mm 80+ SLI PSU

320 zł

Intel:

Procesor:

Intel Core i5-2500K /3.3GHz, 6MB, LGA 1155, BOX/

739 zł

Płyta główna:

AsRock P67 Extreme4 B3 /intel P67/

530 zł

Pamięć RAM:

Corsair 4GB 1600 CL9 Vengeance

179 zł

Dysk twardy:

190 zł

Drugi dysk twardy:

190 zł

Karta graficzna:

Vertex3D Radeon HD6950 2GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/2xDP

849 zł

Nagrywarka DVD:

NEC AD-7261S SATA LightScribe (black)

99 zł

Obudowa:

SilentiumPC Pilum 400 Pure Black (bez zasilacza)

259 zł

Zasilacz:

XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU

239 z

Nie kupuj przypadkiem nic z allegro ani nie oddawaj zeby ci zlozyluiw sklepie anii zadnym serwisie bo ci zjebią.Bierz składaka najlepsze co moze byc.Wiesz co masz przynjamniej.

Opublikowano

Procesor: Intel Core i5-2500K

Płyta Główna: ASRock P67 PRO3 B3

Pamięć: GoodRam 2x4GB 1333 MHz

Karta Zotac GF CUDA GTX 480 AMP!! 1536MB DDR5

Dysk Twardy: Samsung 1TB F3

Napęd: Samsung SH-223C

Zasilacz: XFX 650W Modular 135mm 80+ bronze ( P1-650X-NLH9 )

Cooler: SilentiumPC Fortis HE1225

Obudowa: SilentiumPC Brutus

Tak na szybko.

Czterordzeniowy procesor, wydajna karta graficzna, porządna płyta główna, szybki dysk 1TB, 8 GB RAM, dobry zasilacz, przewiewna obudowa i dobre chłodzenie. Zestaw jak najbardziej do OC. Jeśli chcesz mogę podrzucić linki do poszczególnych części w sklepie.

Opublikowano

@uup juz drugiego twojego posta widze z ta grafa.Nie czajnikujesz tego ze jest chujowa?Grzeje sie jak jasny skurwysyn.A przy duzej rozdzielczosci to bym sie bał zaby nie wybuchła.Weź wyjdz:)xD

Opublikowano

Jest wydajniejsza od twojej propozycji. Firmowo podkręcona, więc temperatury są wyższe, ale chłodzenie jest na tyle dobre, by nie musieć się obawiać. EoT.

Opublikowano

@up powiedzmy ze są rowne xD

@Bogusaf. co masz do płyt asRocka?KIedyś co prawda jak firma startowała to były robione na sztukę.Teraz dorównują płytą Asusa czy Gigabyta.WIĘC MI NIE PIERDOL.:)

Opublikowano

2 podzespoły wdł. mnie najważniejsze wzgl. gier:

-procek: AMD phenom II 1100T- 6x 3,3GHz

-Karta Graficzna:

* NVidia GTX560Ti

* Ati HD6950

Wybierz którąś z tych 2 kart :)

anonym.png

Opublikowano

intele to jeden wielki i drogi shit, AMD można kupić za 50% ceny tych inteli, a wydajność może być większa lub równie dobra co ten "drogi" intelek.

AMD phenom II 1100T- 6x

Jest bardzo dobrym procesorem i żadna gra mu się nie oprze, chociaż i tak będziesz miał baaardzo duży zapas mocy, ponieważ takie procesory są bardziej pod obróbkę graficzną, renderowanie czy też grafikę 3D.

Gry tyle nie wymagają :P

Phenom 955 podkręcony lekko do 3.5 ciągnie wszystkie możliwe gry na 60 FPS +

Tak więc widzisz :)

I nie słuchaj tych wielkich znawców, a szczególnie tego @UP, ponieważ zapewni nigdy nie mieli z takim sprzętem do czynienia i naczytali się tych mądrych for, a teraz głupoty piszą.

Ja sam miałem tego intela i Phenoma i hmm brak różnicy w grach .

Aha dodam jeszcze, że płyty AsRocka są obecnie jedne z najlepszych płyt, pomijając Asusa, Gigabyte itd.

Sam ją mam obecnie.

Pozdrawiam

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

@UP

Musisz kurwa spamować jak przedszkolak ? Jak ci sie nie podoba to wyjdź na dwór :/. Znalazł się pro mastah, któremu we łbie odwala.

@ TOPIC

Sam miałem dawniej AsRocka w 2005 roku. Płyta działałą swietnie i działa do dziś, bo komputer oddałem siostrze gdyż zakupiłem w styczniu 2011 lepszy komputer.

Także śmiało polecam AsRock.

Co do procesorów Intel to nie są shitem ;). Jestem ciekaw, który procesor AMD ma wbudowaną zintegrowana karte graficzną. Mój Intel Core i5 2.8Ghz ma wbudowaną kartę graficzną . Co jest korzystniejsze ? AMD + zakup grafy czy Intel i karta w jednym ? Mam na myśli gdybyśmy budowali sprzęt do biura czy do przeglądania internetu. W tym przypadku INTEL wygrywa :) bo oszczędzamy sporo na karcie a procesory Intela też znowu nie są takie drogie ;).

Procesorów Intela miałem sporo:

- Intel Pentium II 366Mhz(1x)

- Intel Pentium IV 3.4 Ghz (1x)

- Intel Pentium D 3.0Ghz (2x rdzenie)

- Intel Core 2 Duo 3.0Ghz(2x)

- Intel Core 2 Duo 2.23Ghz(2X)

- Intel Core i5 2.8Ghz (4x)

Miałem AMD i nie podobał mi się ;) . Powody zachowam dla siebie by nie siać flame waru nt. intel vs amd.

Także nie pierdol , że INTEL to shit inaczej nie zaufałbym im gdyby były shitem.

@ Krzysztofa

Powiedz to na forum PClab.pl to cię wyśmieją ;) . Odezwał się wielki znawca, który pewnie jara się swoim prockiem i dlatego INTEL jest beeee.

jqeuR.png

Opublikowano

Zaczekaj na AMD Buldozer.

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

Bierz zestaw intela który dałem wyżej.W tej cenie nic lepsego nie znajdziesz.

@Netrodal

Jak nie masz pojęcia na temat komputerów to sie nie wypowiadaj.Każdy nkretyn umie powiedziec 8gb ramu procesro 4 rdzenowy i karta graficzna 1gb i masz zajebisty komp.Tylko że niektóre grafy ktore maja po 512mb kładą te które maja 1gb.

Opublikowano

@ Krzysztofa

Powiedz to na forum PClab.pl to cię wyśmieją ;) . Odezwał się wielki znawca, który pewnie jara się swoim prockiem i dlatego INTEL jest beeee.

Zabawne, bo sami mi tam odradzali Intela I7 i polecili AMD-ka :)

Dobra koniec tematu, bo jesteście dzieci mądrzejsze, składałem setki komputerów, ponieważ zajmuje się handlem blaszakami :)

Poza ty na chu.. ci ta zintegrowana zjebana grafika w procku?

AMD też to mają, ale to jest takie słabe, że tylko do mozilli i gg ci wystarczy, połowa nowych gier by ci na tym nawet nie odpaliła.

Dodam, że nie chodziło mi, że Intele są słabe, bo nie są, tylko są o wiele droższe od AMD, a wydajnością niewiele lepsze.

Różnica tylko przy komputerze do zaawansowanej grafiki 3D, itp.

@Edit

INTEL CORE i5-2300

Jest słabszy od podkręconego Phenoma 955 :)

Mam sporo procesorów, więc skończ swoje wielkie napisy, że jaram się phenomem, bo miałem INTEL Sandy Bridge CORE i7 2600K 3,4GHz

i co? nic, w grach zero różnicy, jedynie ten intel był szybszy w renderowaniu itp.

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

To AMD czy INTEl mam wybrac jak intel to Intel Core i7-2600 QuadCore 4x3.4GHz

Turbo Boost: 3.8GHz mialem na oku a AMD nie wiem jaki :))

Opublikowano
INTEL CORE i5-2300

Jest słabszy od podkręconego Phenoma 955

Mam sporo procesorów, więc skończ swoje wielkie napisy, że jaram się phenomem, bo miałem INTEL Sandy Bridge CORE i7 2600K 3,4GHz

i co? nic, w grach zero różnicy, jedynie ten intel był szybszy w renderowaniu itp.

Zacznijmy od tego, że to najsłabsza wersja.

Core i5-2500k bez problemów się kręci do 4.9 GHz, jak masz dobre chłodzenie (nie musi być cieczą), więc ten amd niech wykurwia.

Krzysztofa, na forum pecetowym specjalnie zrobiłem taki temacik, ogarnij sobie:

http://www.forumpc.pl/index.php?showtopic=212158

I nie pierdol głupot, wracaj skąd przybyłeś.

Innym razem.

Opublikowano

Najlepszy wybór to Intel Core i5 2500k. Jeśli nie trzeba oszczędzać można skusić się na Intela, nie trzeba szukać czegoś od AMD. Jasne, że Phenom II x4 jest jak najbardziej ok, ale i5 2500k jest wydajniejszy. W dodatku ma odblokowany mnożnik i można go bardzo mocno podkręcić. Bierz i5 2500k.

Opublikowano

@ Bogusuaf.

Plus dla Ciebie za mądrą ripostę ;)

@ Krzysztofa

Jest słabszy od podkręconego Phenoma 955

Chyba te zdanie trafi do historii największych idiotyzmów, które znalazły się na tym forum. Też mogę sobie podkręcić procesor na maksa, zapewnić mu świetne chłodzenie i powiedzieć ,, JEST LEPSZY OD AMD BO JEST PODKRĘCONY ! " .

Widać jakim jesteś specem i współczuje ludziom co kupują blaszaki od ciebie ;).

@ TOPIC

Bierz procesor z firmy Intel. Nie pierdol się z AMD. Jeszcze nam podziękujesz za polecenie Intela.

jqeuR.png

Gość malutki688
Opublikowano

Witam, odswiezam temat.Tak samo do gier do okolo 2700 zl (za skrzynke) prosze tez Was o doradzenie jakiegos fajnego monitora (najlepiej z tunerem tv al nie konicznie,btw jesli takowy monitpor ma taki tuner i hdmi to mozna podlaczyc do niego dekoder z cyfry + i ogladac normalnie filmy? jestem troche zielony w tych sprawach i prosze Was o pomoc;)

Opublikowano

Procesor:

Intel Core i5-2500K /3.3GHz, 6MB, LGA 1155, BOX/

730 zł

Płyta główna:

MSI P67A-C45 B3 /intel P67/

379 zł

Pamięć RAM:

DDR3 Geil (2x2GB) PC1333 Value Plus CL9

139 zł

Dysk twardy:

Samsung 500GB HD502HJ SATA II 16MB

128 zł

Karta graficzna:

MSI GeForce GTX 560 Ti TwinFrozr II/OC 1GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI

839 zł

Nagrywarka DVD:

Samsung SH-S223C SATA (black)

90 zł

Obudowa:

ATX Midi CoolerMaster Elite 370 bez zas.

143 zł

Zasilacz:

XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU

239 zł

Znajdź na ram.net.pl, będzie jeszcze taniej (tutaj ceny z esc.pl)

Innym razem.

• 2 tygodnie później...
Gość malutki688
Opublikowano

http://www.ram.net.pl/shopping_cart.php

oplaca sie waszym zdaniem? mam pytanie co do pamieci, nie lepiej kingstona brac? mozecie jakis dysk tanszy polecic?WesternDigital slyszalem dobre opinie na temat tej firmy.Jeszcze monitor MONITOR SAMSUNG 23" SM B2330HD CZARNY co o nim sadicie?(chce zeby podlaczyc do niego dekoder cyfry + zeby tv sobie w wolnym czasie ogladac ;) sry za nieczytelnosc ale pislem na dotykowej klawiaturze w operze mini :D

Procesor:intel i5 2500k Cena 709 zł

Płyta główna: MSI P67A-C45 (B3) Intel P67 LGA 1155 Cena 363 zł

Pamięć RAM:DDR3 Geil (2x2GB) PC1333 Value Plus CL9 : Pomozcie mi znalezc ;)http://www.ram.net.pl/product_info.php?products_id=93861 co sadzicie?

Dysk twardy:

Samsung 500GB HD502HJ SATA II 16MB Cena 129 zL

Karta graficzna:

MSI GeForce GTX 560 Ti TwinFrozr II/OC 1GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI 794zł

Nagrywarka DVD:

Samsung SH-S223C SATA (black) 83,00zł

Obudowa:

ATX Midi CoolerMaster Elite 370 bez zas. 143 zł

zasilacz XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU 229

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...