wanard Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 (edytowane) mam problem z bukkit 1.6.6 przed stawianiem systemu wszystko było ok. koledzy mogli grać... lecz po reinstalacji windowsa 7 64bit i usuwaniu wszystkiego z dysku (zapory wyłączone na hamachi wszyscy są ale nikt nie może grać) ONLINE-MODE=False jest sprawdzałem wszystko po 3 razy i nic nikt nie wie co sie dzieje... może wy mi pomożecie. z góry dziękuje. za sensowne odpowiedzi daje plusy ;p Edytowane 15 Czerwca 2011 przez wanard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wanard Opublikowano 18 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 naprawdę proszę o pomoc bo nie możemy grac z kolegami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TortiLLa Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Opis bardziej sytulacje. Bo nie wiem jak ci pomoc. wanard 1 Pomozcie zbić minusy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonw_97 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 (edytowane) a wes zmien z 64 bit na 32 bit'y Edytowane 18 Czerwca 2011 przez szymonw_97 wanard 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wanard Opublikowano 18 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 a wes zmien z 64 bit na 32 bit'y mam system 64bit a w wersji 32 nie znajduje ścieżki. Opis bardziej sytulacje. Bo nie wiem jak ci pomoc. sytuacja jest opisana , wszystko jest jak powinno ale nikt poza mną nie może się zalogować nikomu poza mną nie wyświetla sie ,,LOGIN IN..." jak napisałem wyżej: zapory wyłączone a hamachi włączone. wszystko pozornie jest dobrze , zmieniłem pliki serwerowe na osobne pobrane od kolegi który ma swój serwer na który można się logować i nadal nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonw_97 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 możesz zmienić na 32 w opcjach ... a koledzy nie moga wejść bo serwer jest na 64 wanard 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wanard Opublikowano 18 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 możesz zmienić na 32 w opcjach ... a koledzy nie moga wejść bo serwer jest na 64 hmmmm... a jak zmienic na 32 w opcjach bo faktycznie chyba wszyscy maja 32 ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo-Clario Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 A co powiecie na to ? E:\minecraft !!!!!!\Planes Mod v14 & SDK'S Mods Server K4G 222222\Planes Mod v14 & SDK'S Mods Server>java -Xmx512M -Xms512M -jar minecraft_server.jar Exception in thread "main" java.lang.ExceptionInInitializerError at cf.<clinit>(SourceFile:5) at ge.<clinit>(SourceFile:31) at net.minecraft.server.MinecraftServer.main(Unknown Source) Caused by: java.lang.NullPointerException at java.util.Properties$LineReader.readLine(Unknown Source) at java.util.Properties.load0(Unknown Source) at java.util.Properties.load(Unknown Source) at if.<init>(SourceFile:17) at if.<clinit>(SourceFile:8) ... 3 more E:\minecraft !!!!!!\Planes Mod v14 & SDK'S Mods Server K4G 222222\Planes Mod v14 & SDK'S Mods Server>PAUSE Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz . . . Przeinstalowałem Jave kilka razy i w kilu różnych wersjach. Od najstarszej, do nowszych. Wszystkie razem i każdą osobno. Konfigurowałem, tuningowałem, naprawiałem, itd. Efekt - (cenzura K.J.M.) Wujek Google nic mi nie powiedział. =( Przypisana pamięć nie ma nic do rzeczy. Ustawiałem od 128Mb do 4 Gb. Nic to nie zmienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wanard Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 neo to masz problem ja nie uzywam plane moda ale moze zainstalowales tego na single na serva? w każdym razie mój problem jest inny... i jak zmienic ustawienia serva z 64 na 32 odpalając server z 64? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wanard Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 neo to masz problem ja nie uzywam plane moda ale moze zainstalowales tego na single na serva? w każdym razie mój problem jest inny... i jak zmienic ustawienia serva z 64 na 32 odpalając server z 64? jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSeratrix Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 jak pameitam to kilka razy takie cos mijałem i coś trzeba zamienic w 64 bit ale niepamietam jakie to były tematy :/ postaram sie poszukac WTF a to jak sie tu znalazło ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo-Clario Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 (edytowane) Fakt. Problemy są różne. Ale chodzi o to, że to problem. Mój polega na zje..... java'ie. Szukałem już chyba wszędzie i nic nie mogę znaleźć. Więc szukam gdzie się da. Mody nie mają tu nic do rzeczy. Mam na kompie ok 30 serwerów i tylko te na hMod działają. A to jest lipa. Wolę bukkit'a. A co do Twojego problemu, to czy w pliku serwer.PROPERTIES zmieniłeś IP na swoje zewnętrzne? Nie chodzi mi o coś typu 192.168.XXX.XXX. Mój zaczyna się 92.73.xxx.xxx. Swoje zewnętrzne ip możesz sprawdzić na http://twojeip.wp.pl . Chyba nie muszę tłumaczyć gdzie to wkleić ? A jeśli Ci to nie pomoże proponuję puścić IP przez DNS ( http://www.dyndns.com ). Jest za free. Tylko podstawy ang. trzeba. Jeśli będziesz mieć dalej problem mogę pomóc przez Team Viwer'a. Lepiej się działa jeśli się widzi problem. A co do zmiany z 64 na 32, to wystarczy przeinstalować jave właśnie na 32 bitową. Powinno cię pytać , czy jesteś pewny, że chcesz mniej kompatybilną. Wtedy serwer też rusza z 32 bitów. Jest on zależny od javy tak samo jak SP. Edytowane 19 Czerwca 2011 przez Neo-Clario Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wanard Opublikowano 20 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 nic nie pomaga ale może pomożesz mi z DNS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dohoian Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 nic nie pomaga ale może pomożesz mi z DNS? DNS nie potrzebne chyba. może zamiast 32bit jest do wybrania x86? czyli 32 bit, wien że masz 64 bitowy, ale go przeinstaluj, jeśli ci tak zależy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wanard Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 DNS nie potrzebne chyba. może zamiast 32bit jest do wybrania x86? czyli 32 bit, wien że masz 64 bitowy, ale go przeinstaluj, jeśli ci tak zależy. nic nie pomaga... cały czas próbuje nic zupełnie nie pomaga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi