yangster Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Od wczoraj mam taki problem z metkiem, że jak wejdę do miasta na ch2 obraz staje w miejscu i za nic nie można go ruszyć. Jedyne wyjście to zamknięcie gry przez menadżer: ctrl+alt+delete lub reset kompa. Na innych ch wszystko jest ok, to samo na ch2 wszędzie indziej, ale wystarczy, że podejdę trochę bliżej rynku, gdzie jest dużo sklepów i graczy wszystko się zawiesza. Na pewno to nie wina zbyt słabego komputera lub łącza, bo mam procesor 2,6 GHz, ram 2 GB, karta graficzna ATI Radeon HD 3600 Series, Internet 8 Mb/s, a kiedyś miałem 2 Mb/s i wszystko było dobrze. Myślałem, że to może z kartą graficzną się coś pojebało, ale inne gry chodzą normalnie, skanowałem kompa, reinstalowałem metina i nadal to samo :angry: . Ma ktoś jakiś pomysł, co może być przyczyną i jak temu zaradzić. Oczywiście za pomoc będą plusy itd. https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marock Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 nie czasem przeciążony server? lub trwają jakieś prace na nim. na ch2 jest przeważnie najwięcej osób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yangster Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Up, no raczej nie, bo widzę z daleka, że dużo sklepów i graczy, pytałem się paru osób i inni nie mają problemów. To jednak chyba coś z kompem, bo mi się już drugi raz dzisiaj wyłączył. Coś się cholera musi przegrzewać, chociaż temperatury w Evereście i Biosie niby pokazuje normalne, ale tuż po wyłączeniu komputera nie da się go włączyć przez parę minut, tylko słychać takie piiiii <_< . Tak jakby temperatura procesora lub czegoś innego momentalnie podskakiwała i za jakiś czas wraca do normy.... https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WISLA 1906 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 wyłącz wszystkie zbędne programy itp pousuwaj to czego nie używasz na kompie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vaughn Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 komputer masz zawalony śmieciami i się lag robi powyłączaj programy , które obciążają kompa. zwolnij miejsce na dysku. yangster 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UppsiK Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Wylacz zapore i av, jednak watpie, ze to cos da. Moze po prostu maja problemy z ch2? Bardzo duzo rezy tak bylo. Wystarczy poczekac ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gizdu Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 @up Czytaj ze zrozumieniem :> Cytacik: Up, no raczej nie, bo widzę z daleka, że dużo sklepów i graczy, pytałem się paru osób i inni nie mają problemów. To jednak chyba coś z kompem, bo mi się już drugi raz dzisiaj wyłączył. A do tematu to zrób formata i wtedy sprawdź yangster 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yangster Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 (edytowane) Rozkręciłem kompa i trochę go oczyściłem z kurzu itd., niestety problem nadal występuje. Zrobię jeszcze formata, może to pomoże.... Edytowane 15 Czerwca 2011 przez yangster https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darh Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Kilka opcji: - format, - czyszczenie - ale naprawdę porządne, - dokupienie wentylacji. Jeszcze zrób tak: Wyciągnij kompa na środek pokoju, i odkręć obudowę (wystarczy jedna ściana). Potem włącz go i obserwuj wentylatory. Może któryś nie działa, albo skrzypi? Jeżeli skrzypi, to musisz go naoliwić (polecam psiknąć WD-40). Kiedyś tak miałem. Komp bardzo mi się nagrzewał. Jak pograłem 1,5 godziny to można było wodę zagotować. Okazało się, że wentylator w zasilaczu się zacinał i przestawał chodzić yangster 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yangster Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Up, jedną ścianę to ja mam odkręconą na stałe, żeby komp miał chłodniej . Jak już pisałem wentylatory dokładnie oczyściłem z kurzu, wszystko działa. Jutro zrobię format, chyba tylko to zostało. https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yangster Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zrobiłem format i już jest wszystko dobrze , temat można zamknąć. https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi