Skocz do zawartości

[Problem] Obraz się zawiesza

yangster
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Od wczoraj mam taki problem z metkiem, że jak wejdę do miasta na ch2 obraz staje w miejscu i za nic nie można go ruszyć. Jedyne wyjście to zamknięcie gry przez menadżer: ctrl+alt+delete lub reset kompa. Na innych ch wszystko jest ok, to samo na ch2 wszędzie indziej, ale wystarczy, że podejdę trochę bliżej rynku, gdzie jest dużo sklepów i graczy wszystko się zawiesza. Na pewno to nie wina zbyt słabego komputera lub łącza, bo mam procesor 2,6 GHz, ram 2 GB, karta graficzna ATI Radeon HD 3600 Series, Internet 8 Mb/s, a kiedyś miałem 2 Mb/s i wszystko było dobrze. Myślałem, że to może z kartą graficzną się coś pojebało, ale inne gry chodzą normalnie, skanowałem kompa, reinstalowałem metina i nadal to samo :angry: . Ma ktoś jakiś pomysł, co może być przyczyną i jak temu zaradzić. Oczywiście za pomoc będą plusy itd.

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Up, no raczej nie, bo widzę z daleka, że dużo sklepów i graczy, pytałem się paru osób i inni nie mają problemów. To jednak chyba coś z kompem, bo mi się już drugi raz dzisiaj wyłączył. Coś się cholera musi przegrzewać, chociaż temperatury w Evereście i Biosie niby pokazuje normalne, ale tuż po wyłączeniu komputera nie da się go włączyć przez parę minut, tylko słychać takie piiiii <_< . Tak jakby temperatura procesora lub czegoś innego momentalnie podskakiwała i za jakiś czas wraca do normy....

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

@up

Czytaj ze zrozumieniem :>

Cytacik:

Up, no raczej nie, bo widzę z daleka, że dużo sklepów i graczy, pytałem się paru osób i inni nie mają problemów. To jednak chyba coś z kompem, bo mi się już drugi raz dzisiaj wyłączył.

A do tematu to zrób formata i wtedy sprawdź

Kilka opcji:

- format,

- czyszczenie - ale naprawdę porządne,

- dokupienie wentylacji.

Jeszcze zrób tak:

Wyciągnij kompa na środek pokoju, i odkręć obudowę (wystarczy jedna ściana). Potem włącz go i obserwuj wentylatory. Może któryś nie działa, albo skrzypi? Jeżeli skrzypi, to musisz go naoliwić (polecam psiknąć WD-40).

Kiedyś tak miałem. Komp bardzo mi się nagrzewał. Jak pograłem 1,5 godziny to można było wodę zagotować. Okazało się, że wentylator w zasilaczu się zacinał i przestawał chodzić

Up, jedną ścianę to ja mam odkręconą na stałe, żeby komp miał chłodniej :) . Jak już pisałem wentylatory dokładnie oczyściłem z kurzu, wszystko działa. Jutro zrobię format, chyba tylko to zostało.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający forum [Problem] Obraz się zawiesza   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...