Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradnik Jak ominąc bana na IP

LoxTix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich

Jeśli były już takie tematy to przepraszam, ale zawsze takie coś może się przydać. Chodzi o to jak ominąć bana na IP np. na TeamSpeak3, na serwerach CSa lub innych tego typu kominikatorach głosowych/grach.

Ściągamy odpowiednie pogramy:

- Hot Spot Shield - http://www.programosy.pl/program,hotspot-shield.html

- Cyber Ghost VPN - http://en.kioskea.net/download/download-9785-cyberghost-vpn

Czym różnią się od siebie oba programy?

- CyberGhost VPN posiada małą liczbę IP, czyli jeśli ktoś zbanuje nas na wszystkie IP to już nie wejdziemy. Plusem jest to, że pokazuję się niemieckie IP czyli jest mniejsze prawdopodobieństwo otrzymania bana np. na TS3. HotSpot Shield posiada wiele IP (nie wiem ile, ale bardzo dużo) wiec praktycznie nie da się nas zbanować. Minusem jest to, że mamy amerykańskie IP i szybciej dostaniemy bana, bo ludzie (administratorzy) domyślają się o co chodzi i znów nas banują wtedy czynności opisane niżej powtarzamy, ale i tak jak znów zobaczą amerykańskie IP to banują więc czynność jest nużąca.

Opiszę jak ominąć bana na TeamSpeak3 i w CounterStrike.

TeamSpeak3:

Załóżmy, że już dostaliśmy bana. Co robimy?

Hot Spot Shield:

- Uruchamiamy program (wyświetli nam się strona internetowa) patrz. screen niżej

tutek1.jpg

Nie musimy nic klikać, samo nas połączy. Gdy pokaże się takie coś jak wyżej możemy wyłaczyć strone.

Jesteśmy połączeni. Włączamy na nowo TeamSpeak3. Robimy nowy identyfikator. To Ważne zeby zrobić nowy. wchodzimy poprzez ten identyfikator i nie mamy juz bana ;]

W CS wystarczy, że uruchomimy program i mozemy spokojnie wejść ;]

Cyber Ghost VPN:

Tak samo jak w przypadku Hot Spota, łączymy się najpierw z serwerem patrz. screen niżej

tutek2.jpg

Klikamy "Anuluj" i następnie wpisujemy ID i hasło

t4e23.jpg

Jeśli nie mamy konta klikamy "Utwórz konto". Po zalogowaniu klikamy: "Ustanów połączenie z siecią VPN"

Niestety nie moge znalezc darmowego cyberghosta, przepraszam za nieudogodnienia, jak znajdę, zedytuje.

Gdy już się połączymy reszta wygląda identycznie jak z Hot Spotem. Dziekuje i pozdrawiam;]

bez reklam serwerów

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Specjalista
Opublikowano

Hot Spot Shield używam do ogladania filmów na MegaVideo jak wyskoczy limit i dobrze sie sprawuje .A co do Cyber Ghost VPN to sprawdze na TS'ie ;)

1365526782-U231645.png

Opublikowano

Hot Spot Shield używam do ogladania filmów na MegaVideo jak wyskoczy limit i dobrze sie sprawuje .A co do Cyber Ghost VPN to sprawdze na TS'ie ;)

Hot Spot również nadaje się na TeamSpeak

bez reklam serwerów

Opublikowano

jak wejsc przez ten nowy identyfikator... mam angielską wersje TS3

Ja dostałem perma!

Settings ---> Identities ----> Masz u góry "+Add"

Następnie lewy górny róg Contections --->Connect wpisujesz dane TSa rozwijasz pasek "More" i tam bd miał Identities zmieniasz na nowy identyfikator i masz ;] wchodzisz z odpalonym programem i działa :)

bez reklam serwerów

Opublikowano

Hotspota sam czasem używam. Program łatwy w obsłudze. Co do ghosta to nie próbowałem, ale może kiedyś się przyda łap +

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

Tej no gościu pomogło.

Dostałem Perma za nic na pewnym servie i już nie mam na legalu wchodzę i gram ;)

Thx za to masz u mnie Plusisko ;)

Lenovo Legion Slim 5 User
CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

Przdatne, ale nie lepiej połączyć i rozłączyć neta? ;p

jeśli nie masz zmiennego IP to nie pomoże ;], po za tym na TS mogą zbanować Cię na zakres, więc nawet jak zmienisz IP nic Ci nie da, uruchomisz HOT SPOTA i wbijasz ;]

bez reklam serwerów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...