Skocz do zawartości

[Problem] Ram na prywatnym serwie

Ciuku :}
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Elo , chcę sobie pograć z kuzynką i kuzynem na serwie ale takie lagi sa przez to , że serwer ma 53 mb ramu ... a widzialem serwy gdzie bylo po 300 mb i 0 lagow. Jak zwiększyć ten ram?? Nie odsyłajcie mnie do google , bo nie mogę znalesc nic .

Tworze serwer ja ze strony minecraft.net mamy neta po 4 mb , no i windowsy7 co jeszcze mam podać ?? a i uruchamiam przez te minecraft_serve a jak robie ten plik bat i tam wpisuje to to nie dziala odpala sie i nacisnij dowolny klawisz , naciskam i nic sie nie dzieje .

po pierwwssze nie rozumiem wypowiedzi " mam 53mb ramu " to oznacza ze masz komputer w ktory mozesz max pograc w gt2/3 ?

po drugie rob na bukkicie i jesli masz procek oraz karte graficzna od amd (radeon) to polecam moj temat

http://www.mpcforum.pl/topic/374161-cos-dla-slabszych-komputerow/page__gopid__2654687#entry2654687

po trzecie jesli 53mb masz to polecam najbliszy elektroniczno komputerowy sklep i zakupic 3-2g ramu za te 80-160 zl

po pierwwssze nie rozumiem wypowiedzi " mam 53mb ramu " to oznacza ze masz komputer w ktory mozesz max pograc w gt2/3 ?

po drugie rob na bukkicie i jesli masz procek oraz karte graficzna od amd (radeon) to polecam moj temat

http://www.mpcforum.pl/topic/374161-cos-dla-slabszych-komputerow/page__gopid__2654687#entry2654687

po trzecie jesli 53mb masz to polecam najbliszy elektroniczno komputerowy sklep i zakupic 3-2g ramu za te 80-160 zl

heh mam 4g ramu a jak tworze serwer to pisze , że od np 30 - do czasami 70 mb ramu jest włożonego w serwa , moze dlatego laguje im ??

@edit Kompa mam dobrego crysis 2 itp na full detalach bez lagów

Edytowane przez Ciuku :}

30-70MB? To by nawet na serwa nie wbili p.p.

A żeby mieć zwykły serwer z (minecraft.net) musisz pobrać to:

https://s3.amazonaws.com/MinecraftDownload/launcher/minecraft_server.jar?v=1308027725200

I tak jak upy pisali odpalać przez plik bat.

Zawartosc takiego pliku na system 32 bitowy:

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar nogui

- Na serwer 1GB

java -Xmx512M -Xms512M -jar minecraft_server.jar nogui

- Na serwer 512MB

Na 64 bit:

@ECHO OFF
SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx1G -jar craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar
PAUSE

-1GB

@ECHO OFF
SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx512MB -jar craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar
PAUSE

512=512MB; 1024=1GB; 1536=1.5GB; 2560=2.5GB; 3072=3GB; 5120=5GB

Edytowane przez -Shogun-

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

mam problem nie moge uruchomić przez plik bat , bo jak to robie to wyskakuje mi okno o tresci : Unable to access jarfile craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar Aby kontynuować , naciśnij dowolny klawisz . . . klikam i okno znika a nic sie nie dzieje ;/

sorki, wczesniej strzelilem faila :D

Tak będzie dobrze:

@ECHO OFF
SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx1G -jar minecraft_server.jar
PAUSE

-1GB

@ECHO OFF
SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx512MB -jar minecraft_server.jar
PAUSE

-512MB

Tamte wpisy były pod bukkita, jeszcze raz sorry./

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i