Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepsze Gry Strategiczne

Gość azerf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam gierki strategicznej typu AoE II,III.Ostatnio nie widziałem nic godnego uwagi dlatego odwołuję się nawet do starych tytułów lecz nie pamiętam zbyt wielu. Wypiszcie tutaj swoje ulubione/polecane przez was gry strategiczne i napiszcie także dlaczego one.

@2Down:

I i II znam na wylot

III to samo demo mnie odrzuciło

Opublikowano

Typu AoE?

Empire Earth? Polecam jak już I i II bo III to... Nie jest fajna xD

@stfuuu

A dlaczego? Bo z bratem lubiliśmy sobie w to pograć xDD Przez lana ^^ Sweet i peace ^^ <33

Opublikowano

Kozacy (all dodatki itp.)

I Supreme ruler 2010 i 2020, to takie ekonomiczno - strategiczne ale mnie wciagnelo.

@offtop

Po zmianie serwera zrobili chyba maly "rollback" bo moje ostatnie posty poginely :D

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

heroes jakas czesc

twierdza jest tez fajna

a moze red alert 3/jakas inna czesc/dodatek?

.

Opublikowano

Hmm ... Homeworld 2 <--- stara gra ale można z niej naprawdę dużo wycisnąć tzn. są takie epickie walki czasem jak jest na maxa dużo jednostek , a tak to Stronghold i Stronghold Crusader , 2 ssie a extreme nie jest extra.

Opublikowano

Anno 1503 ( trudne, ale daje satysfakcje), Anno 1701 - w porównaniu do poprzednika sanbox mode... ;p Ale fajna grafika.

Później Settlersi ;d albo seria Cultures ;d stare, ale jare ^^

No i ofc, co ci polecam ( bym miał z kim grać ;D ) Władca Pierścieni: Bitwa o Śródziemie 1 , 2, 2: Król Nazguli ;D

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Real war, command & conquer, hearts of iron, europa universalis 3, stronghold 2, cossacs, company of heroes, civilization 4, supreme commander i to chyba wszystko mam nadzieje ze pomogłem chociaż trochę

Opublikowano
Empire Earth

No to jest wymiatacz. Fajnie zrobiony motyw z przejsciem od ery kamienia lupanego do nowoczesnosci :) < Polecam

Opublikowano

Warhammer 4000 Dark Crusader. Command i Conquer Generals i oczywiście Twierdza Krzyżowiec.

Uwielbiam te gry wprost.

76561197995014005.png

Opublikowano

Grałem chyba we wszystkie twierdze o_O

Opublikowano

Ja najbardziej Lubie Empire Earth 2,Age of Mitology(troche stare ale sie dalo grac),Anno 1503,1701(tak jak powiedizla Makin trudne,ale godzinami przy niej siedzialem,strasznie wciaga),Cultures oczywiscie,Warcrafty,Twierdza. Kurde za bardzo sie rozpedzilem,to chyba te najwazniejsze.

A na koniec,stare takie srednie dosyc: Rise of Nations

Opublikowano

Dobra dzięki all za naspamienie mi tutaj : P

Teraz warezy w ruch i będzie rozrywka na wakacje przewidując,że będzie piękna polska pogoda : D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...