Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

kolega robi ots i ma problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, kolega robi ots i kazał mi napisać tutaj na forum swój problem i prosi was o pomoc. A mianowicie utworzył bazę danych i potem dał import wybrał mysql.sql i wyskoczył mu taki błąd

Błąd

zapytanie SQL:

DROP TRIGGER IF EXISTS `oncreate_players` ;

MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja

#1064 - Something is wrong in your syntax obok 'TRIGGER IF EXISTS `oncreate_players`' w linii 1

O co w tym chodzi?? Robi to na WebServer ponieważ ma problemy z xampp. Prosi o pomoc. Pozdrawiam.

PS: Na dwóch silnikach to samo było. Jak temu zaradzić??

Edytowane przez konrad9510

Czy dasz mi + czy - i tak mam to gdzieś, ponieważ nie patrze na reputacje.

Opublikowano (edytowane)

Dam ci dobrą rade ;] Pierw przetłumacz to na pl potem zadawaj pytania:

# 1064 - Coś jest nie tak w OBOK składni 'TRIGGER IF EXISTS `oncreate_players" "Linii w 1

Sorki ale jeżeli ktoś nie zna SQL to po co zabiera się za robienie serwerów, napraw składnie i po sprawie ps: następnym razem wklej co jest w bazie (pliku.sql) będzie łatwiej nam dowiedzieć się co i jak ...

Edytowane przez Apokalipson
43350240.png Jeśli zasługuje to daj mi + jeśli jednak zasłużyłem na - to daj go...
Opublikowano

Rada - Jeżeli chcesz zrobić serwer to poczytaj tutoriale jak się do tego zabrać, bo bez znajomości SQL nie pojedziesz na tym zbyt daleko.

Kolega jaki ma internet ? - Stałe / Zmienne IP ?

Aha, no i czy jest odblokowany port 443 ?

Mimo wszystko, jeżeli kolega jest niedoświadczony w tworzeniu OTS'ów (Prywatnych Serwerów) to niech najlepiej zaczyna właśnie z xampem, bo WebServer to trochę, że tak to ujmę 'inna bajka'.

Opublikowano (edytowane)

Więc kolega ma stałe IP, 2mb/s, na xamppie nie robi ponieważ jak wyczytał w poradnikach to pierw po uruchomieniu trzeba kolo mysql itd nacisnąć start i powinno pisać runing a tak wcale się nie dzieje, port raczej nie odblokowany, ale kolega mówi, że zaraz odblokuje, niżej treść z .sql

Czekam na kolejną pomoc.

To jest ukryta treść, proszę

PS: Port 443 odblokowany.

Edytowane przez konrad9510

Czy dasz mi + czy - i tak mam to gdzieś, ponieważ nie patrze na reputacje.

Opublikowano

SQL nie ma nic do portu... Nie wiem kto tworzył tego sql, ale z tego co widzę możesz mieć problem z importem tego czegoś

43350240.png Jeśli zasługuje to daj mi + jeśli jednak zasłużyłem na - to daj go...