Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkółka programowania w C

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no to może jakieś info co jest źle?

@próbowałem jeszcze tak:

for(i=65;i==90;++i)
			{	a =(char)i;
				printf("%c==%d \n",a,i);
			}

ale także nie działa...

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

Strasznie na około to robisz, ale prawie dobrze :), jeszcze jeden mały błąd :). Więcej mogę pomóc na IRC lub PW.

linki zewn.

Opublikowano

spoko już sam się skapnąłem a to wszystko przez kolege który pisał odp na podobne zadanie a ja się nim zasugerowałem. No ale spoko już wyslałem odpowiedź

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

>> Jak pytania to zapraszam na IRC :)

Wybaczcie offtop, ale podajcie proszę kanał i serwer.

Nie będę plusował każdego posta, ale atencja dla Ciebie, jatakor :)

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

Jest w pierwszym poście :), ale widzę że jakoś się nie przyjmuje/nie zauważacie. No i musicie mi wybaczyć moją absencję, egzaminy... To się tyczy zwłaszcza IRC, jestem zalogowany 24/7, ale nie zawsze jestem akurat przy komputerze, więc warto być cierpliwym. Ale również mojego odpowiadania na PW.

linki zewn.

Opublikowano

Czasami tak jest, że patrzy się i się nie widzi - a specjalnie zaznaczałeś jeszcze :) Na quakenet niestety nie bywam, nie w smak rozłączać mi się z freenode.net po to, by wbić sporadycznie na jakiś kanał, na tym pierwszym.

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

Spoks, na freenode też siedzę :), ale nie jestem tam na znc, ale to można być podłączonym do kilku serwerów na raz :)

linki zewn.

Opublikowano

kiedy następna część?

Propnuje by była o wskaźnikach(buhahaha) i tablicach. Tematy te warto połączyć :)

W następnej kolejności struktury itd.

Cytat

Opublikowano

Na następną część musicie chwilę poczekać(do tygodnia) bo niespodziewanie mi się skomplikowały sprawy z egzaminami. Ale dołączyć można w każdej chwili.

bdw następna część: funkcje, proste algorytmy, tablice.

Podczas oczekiwania goto pl.spoj.pl;

linki zewn.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

C myślę, że jest trochę za trudny dla ''początkujących'' programistów jak my. C++ jest lekko uproszczony składniowo w stosunku do niego. Tak, słyszałem o złych nawykach nabieranych za jego pomocą :( A może jestem zbyt leniwy na C... Ja w każdym bądź razie napisałem wszystkie zadania które tutaj dałeś, i działają! :D A sam właśnie zaczynam Tablice w Symfonii :).

Opublikowano

Nie chce Ci się pisać kolejnej części? ;>

Nie poganiam, ale czekam - nie chce mi się specjalnie nic robić, ale stwierdziłem, że na kursie zostanę z Tobą do końca.

Opublikowano

może nupskie pytanie, ale jakie funkcje mamy napisać do tego kalkulatora?

zwracające wartość np. float dodaj(float a, float B) czy pozamieniać na procedury: void ?

Cytat

Opublikowano

>>może nupskie pytanie

ano nupskie :P Mistrz nie sprecyzował, więc nie marudź i rób jak Ci wygodniej. Ja wprowadziłem drobne poprawki w ostatnim kodzie i już mam funkcje. Teraz jeszcze chyba pętelkę gdzieś muszę dodać.

Rozwiązanie here: http://wklej.to/Qvxb4

Obsługi literek ( A, B itd ) nie dodałem, bo jest już wystarczający bałagan w kodzie - musiał bym przepisać całość od nowa, a nie bardzo mi się chce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...