Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skuter czy rower ?

G33K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wszystkim.

Na następny sezon chciałem kupić jakiś "środek transportu" że tak powiem.

Zastanawiałem się nad skuterem, bo ostatnio zdałem na kartę motorowerową, i chciałem pójść w tym kierunku.

Muszę jeszcze dozbierać jakieś 2000zl jeśli chodzi o skuter.

Jak bym kupował rower, to jeszcze trochę kasy i bym kupił.

Ogólnie do roweru próbuje mnie przekonać kumpel (od dziecka zamiłowanie do rowerów).

Nie mówie tu o rowerze z marketu za 400zl, tylko coś porządniejszego. Jakaś kolarka albo coś.

No i tu do was pytanie. Na czym wy woleli byście jeździć ?

Oczywiście skuter droższy o wiele, i eksploatacja też droga w porówananiu do roweru.

Ja osobiście przekonany jestem do skutera, ale chciałem poznać waszą opinie

Opublikowano

ja mam 16lat skuter yarox fakt chinski bo chinski ale jesli chodzi o silnik to jeszcze nigdy mnie nie zawiódł no troszke slaby na 2 os ale jak masz jak ja 55kg to smiga;] fajna rzecz szczegolnie na gorąc i do tego jedziesz nie pedalujesz;] po zdjeciu blokady ja 3km skuterkiem po prostym do 80 wyciagam;]

;]

Opublikowano

Jeśli chcesz skakać przez hopy, jeźdźić po lasach i dziurach to jakiś mtb :)

Jeśli chcesz sobie popylać to skuter(możesz kupić dobre markowe używki typu yamaha aerox,peugeot speedfight czy aprilia sr50)

Opublikowano

jak masz na paliwo do skutera to wybierz skuter

a jak nie masz na paliwo

to wybierz rower

pamiętaj paliwo około 5,10 zł za litr :D

Opublikowano

@UP no dobrze za litr ok. 5zł, ale zauważ, że do takiego przeciętnego skuter wchodzi ok. 4-5 litrów :) czyli 5*5=25zł, a spalanie nie jest jakieś specjalnie duże ;)

@Top ja osobiście też przymierzam się do kupna skutera/ motoroweru, ale jak narazie jeżdżę na rowerze :) to kwestia gustu i upodobań. Zauważ też, że jeśli musisz uzbierać jeszcze ok. 2tys. to licz się z tym, że troche pozbierasz... no chyba, że masz już jakiś sposób na zarabianie. W taki wypadku ja bym wybrał skuter :D ale ja już mówiłem to zależy od Twoich upodobań :)

Zbieram plusiki

:)

Specjalista
Opublikowano

Oczywiście ,że skuter od dziecka caly czas poruszam sie rowerem i żałuje ,że nie kupiłem skutera ;f

1365526782-U231645.png

Opublikowano

No wiem właśnie że muszę jeszcze uzbierać trochę.

Myślę żeby kupić w zimie (wiadomo po sezonie duże obniżki)

Znacie jakąś pracę wakacyjną ?

Wiem że można roznosić ulotki, pracować w polu (czyt. praca sezonowa), ale coś jeszcze ?

@Eryk624

Też myślałem o Yarox'ie. Ile daleś za swojego, i gdzie i kiedy kupowałeś ?

Opublikowano

ja bym nie bral skuteru tylko scigacza 50cc

ale jesli chodzi o rowervsskuter to 0:100

@down ja mam yamahe tzr i sie jeszcze nie wyjebalem ani razu od roku a stuntuje

Opublikowano

ja bym nie bral skuteru tylko scigacza 50cc

ale jesli chodzi o rowervsskuter to 0:100

Scigacz 50 ccm nie wygodnie sie siedzi, nie wjedziesz nim sobie na bezdroza bo jak sie wywalisz to od razu polamiesz owiewki a takowe nie sa takie tanie.

Opublikowano

Zależy, jeżeli jesteś tłustym grubasem, co wpiepsza Lays'y przed kompem to weź skuter, a jeśli masz ochote popracować troszkę nad kondycją i atrakcyjnością weź rower. Za 2k można kupić coś porządnego do jazdy po lasach itp.

MPSForum wystartował! ;) Zapraszam na serwer!

Opublikowano

UP a co jeździsz takim?

Ja zamiast skutera polecam ci Barton Sprint albo coś w tym stylu :)

Barton Fighter

GB Street

Wezyr

itp

Przerobienie na 70 kosztuje jakies 150zł w warsztacie więc to nie dużo, a sam motorower kosztuje jakies 3.5 nowy ale używany też możesz kupić za lekko 2-2.5 tys

Tylko nie bierz 50, bo to troszeczke słabe jest, chociaz ja 50 lece 75-80 w 2 osoby. z górki kiedyś pokazywał 95 ale to lekka ściema była :P

logofuw.png

Fjuczerr nakurwiamyy

xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...