Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Mam pewien problem, postawiłem serwer na hamachi, jestem z kolegą w sieci, ja połączyć się mogę jak wpisuje IP z hamachi (moje), ale on już nie może dlaczego? ;/

Mamy takie same wersje minecrafta, nie wiem o co chodzi ;/

obrazjg.png

Sygnatura by boostspeed.

Opublikowano (edytowane)

Aby włączyć Zaporę systemu Windows

Otwórz Zaporę systemu Windows, klikając przycisk StartObraz przycisku Start, klikając kolejno polecenia Panel sterowania, Zabezpieczenia, a następnie klikając polecenie Zapora systemu Windows.

Kliknij polecenie Włącz lub wyłącz Zaporę systemu Windows. Wymagane uprawnienia administratora Jeśli zostanie wyświetlony monit o hasło administratora lub potwierdzenie, wpisz hasło lub potwierdź.

Kliknij opcję Włącz (zalecane), a następnie kliknij przycisk OK.

Aby zapora blokowała wszystko, łącznie z programami zaznaczonymi na karcie Wyjątki, zaznacz pole wyboru Blokuj wszystkie połączenia przychodzące.

Aby wyłączyć Zaporę systemu Windows

Nie należy wyłączać Zapory systemu Windows, jeśli żadna inna zapora nie jest włączona. Wyłączenie Zapory systemu Windows powoduje, że komputer (i sieć, jeśli istnieje) jest bardziej narażony na szkodliwe działanie robaków lub hakerów.

Otwórz Zaporę systemu Windows, klikając przycisk StartObraz przycisku Start, klikając kolejno polecenia Panel sterowania, Zabezpieczenia, a następnie klikając polecenie Zapora systemu Windows.

Kliknij polecenie Włącz lub wyłącz Zaporę systemu Windows. Wymagane uprawnienia administratora Jeśli zostanie wyświetlony monit o hasło administratora lub potwierdzenie, wpisz hasło lub potwierdź.

Kliknij opcję Wyłącz (niezalecane), a następnie kliknij przycisk OK.

Edytowane przez _Shadowlord
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...