Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czym pomalować rower i jak zdrapać starą farbę ?

Neiter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czym pomalować rower i jak zdrapać starą farbę,bo chcę odnowić przez wakacje rower pomyślałem że odnowie sobie rower zaoszczędzę i przy okazji będę miał przez wakacje nawet fajną zabawę :)

A i czy można kupić oryginalne naklejki z firmy magnum :) stary rower mam po prostu z 2002 xD mam dużo kasy kupie nowy jeszcze ale chce tak z nudów odnowić ten stary bo ja kupuje bmx z pegami do np skatepark a ten stary będę urzywał do jazdy po górach bo to górski model.

Zbieram +

Chcesz Plusy lub minusy cały limit to wejdź

http://www.mpcforum.pl/topic/374072-nie-odpalic-pliku-z-gta-vice-city/

Specjalista
Opublikowano

Weź pomaluj najlepiej to srebrym sprayem i potem szablon jakiś z napisem przyłóż i zrób czarny napis.

1365526782-U231645.png

Opublikowano

Farbę kupie np w samochodowym ale muszę jakoś zdrapać dokładnie stary lakier bo będzie przebijać.Kupie biało farbę z przodu niebieski tak te rurki pod resorami z przodu z tyłu trochę czarnego jakiś pasek na niebieski kolor trochę zejdzie więc jeszcze się zastanawiam bo jedna puszka ze 25zł białego koloru potrzebuje z 2 na ramę niebieski 1 czarny 1 to 100 zł muszę wymienić siadełko na jakieś fajne niebieskie z czarnym nowe pedała czarne najlepiej nie plastikowe z 200 -300 zł będzie a te drobne rzeczy jak nóżka bo urwałem to nic gorzej że linkę do hamulca klocki hamulcowe i przycisk do hamulców i przerzutki to porządne bym musiał kupić.Plus jeszcze z 2 puszki przezroczystego żeby lakier tak szybko się nie zdzierał

Zbieram +

Chcesz Plusy lub minusy cały limit to wejdź

http://www.mpcforum.pl/topic/374072-nie-odpalic-pliku-z-gta-vice-city/

Opublikowano

Odklej wszelkie naklejki. Kup papier ścierny grubo i cienko ziarnisty. Zetrzyj starą farbę grubo ziarnistym papierem a potem cienko ziarnistym wytrzyj ramę tak aby była w kolorze matowym ( najczęściej szary matowy kolor zależy od tego z czego jest rama ). Nie maluj roweru nigdy sprayem tak jak to mówią w komentarzach ( robią się brzydkie zacieki i farba często jaśnieje i odpada od ramy.). Najlepiej pistolet do malowania lub kompresor z pojemnikiem na farbę. Zdejmujesz wszystkie elementy ( koła linki hamulcowe łańcuch ) i z odległości ok 25-30 cm rozpylasz farbę. Przed malowaniem zdmuchnij kompresorem wszelkie zanieczyszczenia z roweru aby farba w późniejszym stadium nie odpadała z ramy.

Opublikowano

Chcesz to Ci pożycze paiper kolorowy samoprzylepny. Wycinasz nożyczkami ładne wzorki, odklejasz warstwę ochronną i przyklejasz. Potem sobie jezdzisz i koledzy bardziej Cie lubią. Punkty fejmu +100.Mam nadzieje że pomoglem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...