Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Kilka problemów z serwerem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam kilka problemów z serwerem MT2 hamachi oto one:

1. po zalogowaniu do gry, nie mogę nic robić, jedynie chwile chodzić, mobów nie zabije tylko czasami coś im odejmie, skile nie działają.

2. udało mi się jedynie teleportować na mapę GM i tam tylko stoję ponieważ gdy się ruszę kilka razy to wywala mnie do okna logowania..

3. nie udało mi się wgrać komend do navicata , wywala błąd z linijkami coś i ze komendy są wgrane mimo że wywaliło błąd, jeśli ktoś ma poprawne komendy do navicata proszę zarzucić.

4. Czy da się usunąć komendy które rzekomo są wgrane?

komp 1 rdzeń 3,10GHz, ram 1,25 gb, na serwer dałem 600mb, chce grać sam. Pliki serwerowe up by Merkon maja osobną partycje, mam też pliki Arymana ale wywala conection refused przy pierwszym starcie serwera, net 1MB/s. Proszę i dziękuje za pomoc.

polecą plusiki za pomoc i chęć pomocy ;p

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Opublikowano

1 i 2. Masz bardzo słaby komputer na server, dając 600mb ramu, obciążasz go tak, że teoretycznie nic nie możesz już na nim robić. Tym bardziej, że posiadasz tylko jeden rdzeń. Na server to przynajmniej dwa.

3. A skąd ja mam wiedzieć jakie komendy chcesz wgrać? Prawdopodobnie po prostu otwierasz konsole i tam wrzucasz, a musisz otworzyć jakąś zakładkę, tam gdzie jest ten plik do którego wgrywasz, ppm na zakładkę i console. Chyba, że masz komendy na 2006, a masz server 2010.

4. Da się, szukasz w tabelce i usuwasz rekordy.

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano (edytowane)

dzięki wielkie ze odpowiedź, też myślałem ze mam słabego kompa i miałem racje, tylko ze niektórzy mówią że nawet 512 ram wystarczy i nie wiedziałem kogo słuchać.

najlepiej to by było gdyby ktoś w jednym miejscu wpisał wszystkie zapytania do navicata. Bo ja to trochę zielony jestem i nie wiem co i jak.. niby coś tych zapytań mi się wgrało ale w grze żadne nie działa.. dzięki za odpo. Pozdro.

Edytowane przez raV18

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein