Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Styl Walki jaki?

Matarix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To chyba pójdę na to ju-jutsu czy jak to się tam pisze

albo na boks no zabacze dziękuję za propozycję coś sobię

znajdę

1313798626-U268549.gif

Sam na 32 w zombie bez użycia maszyny z napojem reanimacji

Opublikowano

@Up no chyba pisałem że to od minimum 16 lat Krav maga

ale chętnie bym na to poszedł bo nieźle wygląda

1313798626-U268549.gif

Opublikowano

Najlepszą bronią w walce są szybkie i mocne uderzenia, a przede wszystkim własna agresja i wiara w siebie. Myślisz że jak się nauczysz jiu-jitsu czy jakoś tak to dasz rade ? Zanim zdążysz wykonać jakiś ruch , czy jakiś tam cios kogoś tam to dostaniesz pięścią w twarz i już nie wstaniesz . Od siebie polecam krav-mage . Ale i tak liczy się najbardziej wiara w siebie i agresja w takiej walce, bo często nie ma czasu na skomplikowane ciosy i ruchy.

EDIT: nie zauważyłem że napisałeś że krav-maga od 16,

Opublikowano

@Up omg ^.^ już chyba z trzeci raz pisze że krav maga od 16lat a ja mam 14 :)

@Edit spoko

@Up2 ale jeżeli chodzi o masę to jej zakoniecznie nie mam

1313798626-U268549.gif

Opublikowano

Żeby nie być klasowym popychadłem musisz mieć charakter, a nie umieć się napierdalać, bo w ten sposób nie zyskasz żadnych znajomych, a jedynie wezmą Cię za jebanego patusa, który tylko chce się napierdalać.

Opublikowano

Napisałem że nie zauważyłem :) To trenuj na razie podstawowe ciosy i zachowania obronne . Kickboxing będzie chyba też dobry zamiast krav-magi

@2UP

Opublikowano

@Up2 no nie wiem zakoniecznie u mnie jak ktoś się napierdala to odrazu koks

1313798626-U268549.gif

Opublikowano

Wypierdalac z krav maga.Zaden z was nei cwiczy a wszystkie polecają;]Karate kyokushin ja polecam trenuje juz 6lat i jest zajebiscie.

Opublikowano

I co, zamierzasz z tego powodu się napierdalać?

Zamierzasz sobie narobić burdelu w papierach, jak jakiegoś śmiecia przez przypadek uszkodzisz za mocno/zabijesz?

Opublikowano

@Up jejciu chodzi mi o samoobronę a nie o podejście do gościa i odrazu go okładać ;/

1313798626-U268549.gif

Opublikowano

Mylisz się... Jeżeli będziesz udawał przysłowiowego "koksa" zawsze znajdzie się taki,który będzie chciał się z tobą zmierzyć...

Bądź sobą,nie daj się sponiewierać,nie atakuj bez powodu jedynie w obronie własnej(to są moje zasady,które stosuje)

Nawet jeżeli miałbyś dostać "w mordę" to lepiej dostać broniąc się niżeli stać jak lama i płakać...

1314539894-U88990.jpg

Opublikowano

No chyba pisałem że nie mam zamiaru się napierdalać tylko bronić gdyby

ktoś chciał się już lać :(

@Edit... kurde tyle tego że już nie wiem co wybrać...

1313798626-U268549.gif

Opublikowano

@2UP ŚWIĘTA PRAWDA ! :D

Mam podobne zasady, nie wyrobiłem sobie opinii tym że udaję kozaka czy jakiegoś koksa, mam praktycznie identyczne zasady jak "dreszczyk" . Najważniejsze to mieć charakter i nie dać sponiewierać. Mi się udało coś takiego . Mam 165 cm wzrostu jestem prawie najmniejszy w klasie, mam też takich koksów są o głowę wyżsi i są właśnie takimi kozaczkami , ale nikt się do mnie nie czepia bo zdobyłem u nich szacunek i nikt mnie nie rusza. A to nie dzięki temu że kogoś pobiłem czy coś, poprostu zdobyłem to stosując się do pewnych zasad i mając silny charakter

Opublikowano

zapisz sie na jakikolwiek styl walki, wystarczy ze bedziesz trzymal garde, potrafil zacisnac piesci i sensownie, szybko uderzyc, to poprostu kwestia praktyki, mozesz sobie nawet kupic w worek i w niego napierdalać albo zapisac na jakies treningi.

Opublikowano

No charakter to ja też mam ale mówię ja chcę tylko to do obrony nie do podchodzenia do wszystkich i napierdalania

ich tylko do spokojnego chodzenia po szkole może ktoś to wreszcie przeczyta. Dzisiaj wdałem się w bójkę z jednym

gościem i co... przyszedłem do domu z trochę poobijaną mordą bo nie umiem się lać a miałem szczęście że kolega

mi pomógł no ale przecież koledzy nie mogą mnie bronić przez całe życie prawda :(

1313798626-U268549.gif

Opublikowano

No charakter to ja też mam ale mówię ja chcę tylko to do obrony nie do podchodzenia do wszystkich i napierdalania

ich tylko do spokojnego chodzenia po szkole może ktoś to wreszcie przeczyta. Dzisiaj wdałem się w bójkę z jednym

gościem i co... przyszedłem do domu z trochę poobijaną mordą bo nie umiem się lać a miałem szczęście że kolega

mi pomógł no ale przecież koledzy nie mogą mnie bronić przez całe życie prawda :(

Prawda... Ćwicz to w czym czujesz się najlepiej... Do tego dołóż serce do walki,odrobinę umiejętności,których możesz się nauczyć,to i żaden Mamed Khalidov Ci na drodze nie stanie :P

Ważne by nie pokazać po sobie słabości... Jeżeli przeciwnik to wyłapie... Wiadomo,że będzie to wykorzystywał :huh: (Chodzi tu o walkę jak i o życie codzienne...)

1314539894-U88990.jpg

Opublikowano

@Up no na pewno poszukam co jest w mojim mieście a dużo pewnie nie ma ale coś jest na 1000%

Jelenia Góra nie jest dużym miastem ale coś jest na pewno.

1313798626-U268549.gif

Opublikowano

Kiedyś byłem na jakimś pokazie aikido. Głównie dźwignie, przerzuty i uderzenia przedmiotami typu kijek, rurka itp.

Fajne i łatwe w nauce.

.

Opublikowano

@Up2 +1

@Top. Jak chcesz się bronić i pieprznąć gościem o podłogę , żeby Ci się kłaniał idź na aikido.Nie są to same dźwignie , ale nauka upadania , powalanie innych i w razie potrzeby złamanie ręki.Sam na to chodziłem , nie jest trudne w nauce , a jak trafisz na dobrego trenera , to nie będziesz się bał jak ktoś do Ciebie podejdzie i będzie miał jakiś problem.Pamiętaj , że wszystko zależy od Twojej motywacji , nie zapominaj , jest to sztuka walki do samoobrony.

Powiem tak : aikido , aikido i jeszcze raz aikido :D

Opublikowano

Styl Uliczny i chuj...

(uczy obrony i ataku)

+

zajebista motywacja

Najlepszą obroną jest Atak

Wpadnij na pobliższe osiedle to cię nauczą.

Opublikowano

ja się uczyłem w młodym wieku kick - boxing i ćwiczyłem go z rok , jeśli chcesz się nauczyć bić to po prostu (opiszę sytuację) idziesz sobie na przerwie w szkole i jakiś koleś o 1 rok starszy od ciebie ruga cię , ty do niego podchodzisz z zaciśniętej pięści walisz go z 2 razy , żeby nie było , że walnąłeś raz i cie ubił , lecz kilka , a później jak jest na ziemi z kolanka w twarz , choć nie polecam tego robić w szkole , pamiętam jak raz o mały włos kuratora nie dostałem w 2 klasie lic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...