Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema przeszukując komputer znalazłem stary regulamin który tak wielu z was sie podobał ja już nie gram w minecraft ale może komuś z was przypasuje .

Tak więc ten regulamin jest bardziej na serwer dedykowany .

AHA I JESZCZE JEDNO: Proszę o nie pisanie komentarzy typu Ale gówno , Ale Syf i bez sensowne Minusowa nie bo przyznam trochę się napracowałem a jak się nie podoba to najlepiej nic nie pisz i opuść temat :*

A teraz dla Zainteresowanych :

Np ; Były by 3 królestwa

-Wodne ( ich imperium było by na głębokich wodach )

-Piekło ( Ich imperium znajdywało sie głeboko pod ziemią )

-Lądowe ( wiadomo byli by na powierzchni )

-Wyrzutek ( Osoba wyrzucona z królestwa prowadzi koczowniczy tryb życia )

Te królestwa zaczynały by od zera znaczy sie na początku gry przydzieliło by się osoby do danego królestwa i musiałyby zaczynać wszystko od początku zbudować własne imperium bez pomocy gm'ów .

Na start:

Kilof Drewniany , łopata Drewniana , Siekiera drewniana

i Np cele misji : powiedzmy te może być dla graczy z lądu

1. Zbudować kopalnie z torami i wagonikami która będzie prowadzić do maista

2. Zrobić maisto w stylu nowoczesnym

3 Zrobić farme zwierzat w zagrodzie hodowla Jajek itp

4.Wybudować ciekawy posąg na srodku miasta

5. Znajdz prace:

zostan Rycerzem i chroń maisto przed zombie i innymi potworami

Zostań Farmerem i pracuj nad swoimi uprawami

Zostań Mysliwym I poluj na zwierzyne chron maisto przed szkodnikami

Zostań górnikiem zaopatrzaj maisto w niezbedne surowce aby mogło przetrwać

Zostań budowlańcem i pomoż swoim znajomym zbudować urządzić dom.

Zostań Wojskowy ( Podczas wojny ma obowiązek chronić swojego królestwa nawet jak miał by zginąc! )

6: w Miescie musi byc zbudowany sredniowieczny Fort z fosą

7. Zaraz poza miastem wybuduj wieże widokową

Cele Dla Mieszkanców podwodnego swiata : ( zbytnio nie orientuje co można tam robić ale jak co porpawicie mnie ) :D

1.Wybudować Imperium które będzie przypominało wielki statek ( np: taki jak z piratów z karaibów ) Oczywiśćie na tym wielkim statku gracze bedą budować swoje domki.

2.zrobić podwodny tunel który będzie prowadził do podwodnego schronu który będzie w pkt 3 :)

3. Zbudowanie Wyżej wymienionego schronu który będzie cały z szkła i będzie na głebokośći ( tutaj już ustalicie samemu )

4. Głowną dziwignią handlu bedą ryby i stwory morskie tak więc musicie zdobywać wszystko co wam przynieśie ocean :)

5.Wybudować posąg Pojejdona ( to jest hard )

6 Praca

Tutaj możemy podzielić ludzi na :

- Wędkarz ( łowi ryby zabiera ryby i sprzedaje zarabiając tak na życie

- Strażnik oceanu ( zabija Wszystkie stwory które bedą w okolicy królestwa

- Łowca ( zdobywa wszystkie skraby oceanu wędruje ku dna oceanu w celu poszukiwania skarbów )

- No i kucharz :D ( Zajmuje Się np smażeniem ryb które będzie można sprzedawać innym

królestwą )

- Wojskowy ( Podczas wojny ma obowiązek chronić swojego królestwa nawet jak miał by zginąc! )

7.Każdy gracz ma obowiązek mieć swój dom na statku jeżeli nie wykona tego polecenia automatycznie zostaje wygnany z imperium i zostaje koczownikiem .

Cele Dla imperium Piekło : tutaj będzie ciekawie :)

1. Wybudowanie imperium które będzie głęboko pod ziemią ,

2 Zbudowanie kopalni kryształów złota i innych surowców które są pod ziemią ( kopalnia musi mieć tory z boosterami i wagony )

3.Wybudować piekielny Ratusz .

3. Wszystkie domki graczy muszą znajdować sie pod ziemią i łączyć się z głownym Ratuszem.

4. Wybudować Wieże która będzie wystawać na powierzchnie lądu ( magmowa wierza )

5. Praca ( tutaj będzie tradycyjnie ponieważ za dużo nie ma do wyboru)

- Górnik ( wydobywa surowce

- Strażnik ( Chroni miasto przed potworami robi częste patrole )

- Wojskowy ( Podczas wojny ma obowiązek chronić swojego królestwa nawet jak miał by zginąc! )

6 Handel głownie minerałami które znajdują sie pod ziemią a tak że lawą

7. I na koniec Musicie zbudować Fose w okolo ratuszu .

Wspolne cele :

Waszym współnym celem jest zbudowanie miejsca tzw swiątyniu spokoju która będzie sie znajodwać na powierzchni . Swiątynia będzie spełniać role Sklepu w którym będziecie wystawiać swoje przedmioty.

Koczownik: Jeżeli zostałeś wygnany z swojego królestwa możesz zdać sie na łaski innych królestw i zostać przygarnięty do danego królestwa lub mieszkać gdzieś w oddali od królestw i starać sie zbudować własny dom , zarobić własne pieniądzę aby przetrwać , kto wie może uda ci się dogadać z innymi koczownikami i stworzycie własną osadę :)

Kilka Zasad :

Każde królestwo ma swoje przydzielone stanowiska pracy tak więc gracze z innych królestw nie mogą kraść . ( NP: jeżeli jest wodne królestwo to do nich należy wszystko co związane z wodą ryby i wszystkie surowce które są w wodzie ) tak więc inne królestwa nie mogą zkraść im tego. Jeże by ktoś nagrał lub zrobił SS Ban na 6 dni .

Jeżeli chodzi o wojny :

PVP było by włączone królestwa musialy by się pilnować . Co jakiś czas Gm organizował by wojny graczy Na arenie i te królestwo które by wygrało otrzymywało by wynagrodzenie w postaci pieniędzy i surowcó

PS: Srki trochę chaotycznie i błędy ale zrobiłem to bezinteresownie dla was więc chyba ort i lekki chaos możecie mi podarować :)

Jeżeli się podobało postaw + Zmotywujesz mnie do jeszcze lepszej pracy :)

Pozdrawiam Damian ( Gruby1011 )

96838484.jpg

Bin_ladens_dead.gif

Opublikowano

Całkiem fajny pomysł:D

Pomogłem? Daj Lubię to!

Posty w większości piszę na moim smartfonie, więc przepraszam za ewentualne błędy, itp.

Opublikowano (edytowane)

Mam jeszcze alternatywną wersje aby były wojny królestw tzn : biomów że jedno królestwo

Tundra

Pustynia

Las

I każdy z przedstawicieli danego królestwa musiałby wykonać zadanie główne a zadanie mogło by być np :

Zbudowanie takiej metropolij jak na zdjęciu , wydaje mi się że takie zadanie było by na dłuższy czas i nie znudziło by się szybko :)

Nie zapominając o pobocznych misjach zarabianiu kasy itp :)

ZDJ : nowy_jork%5B1%5D.jpg

Edytowane przez gruby1011

96838484.jpg

Bin_ladens_dead.gif

Opublikowano

Dobry pomysł, Serwer taki byłby pewnie popularny.

Tylko kto go wykona?