Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem taki, że przy dłuższym graniu w Minecrafta procesor wskazuje 80-100% zużycia. I tutaj rodzi się moje pytanie, czy da się jakoś zmniejszyć zużycie procesora, bo w takim tępie spali się procesor, a ja tego nie chce. Posiadam AMD Athlon 5600+ x2. Czekam na szybką odpowiedź, pozdrawiam!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Wyczyść komputer (odkurzaczem najlepiej) przetrzyj ścierką, + kup oraz nałóż pastę termogrzewczą na procesor.

Wyłącz zbędne programy.

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Wyczyść komputer (odkurzaczem najlepiej) przetrzyj ścierką, + kup oraz nałóż pastę termogrzewczą na procesor.

Wyłącz zbędne programy.

Pierwsze i drugie da się zrobić, ale o co chodzi z pastą termogrzewczą? Jaką ona pełni funkcje na procesorze?

A programy to wyłączam nie potrzebne :).

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

procesor|pasta termoprzewodząca|radiator|wiatrak

czyli porostu przenosi ciepło z procesora na radiator.Jednak co z tego że masz 60-100 % CPU ??? ja mam prawie ciagle 100% i nic , jagby ci się przegrzewał to by ci się komputer wyłączał NIE DA SIĘ GO SPALIĆ chyba że zdejmiesz radiator i powyłączasz wszystkie zabezpieczenia .... inaczej to nie możliwe

Opublikowano (edytowane)

polecam program tuneUp do czyszczenia rejestrow/defragmentacji/rozwiazywaniu problemow i jesli masz oryginalne chlodzenie to je wywal i kup wiatrak za 150-50 zl i jak 2xup paste ktora z pewnoscia pomoze i minecraft nie obciaza tyle proceora co

balagan w plikach i dyskach wiec musisz czyccic kompa "wewnetrznie"

a i up dobra pisze obciazenie ma powiazanie z temperatura ale nie spali ci sie raczej poniewaz powyzej 70-60 stopni pracy procesora komputer jest odciety od zasilania (wtedy nic sie nie spali nie boj sie ) :) to tyle ale jednak trzeba tego pilnowac

Edytowane przez gargol12