Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z WinXP

xamizo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Otóż spotkał mnie taki problem, że w ostatnich dniach, zaczął mi (po paru godzinach gry, pracy na komputerze) wyskakiwać BlueScreen, a po ponownym uruchomieniu komputera pojawiał mi się taki komunikat:

bladg.png

Proszę o informacje:

a) co to znaczy

B) jak to naprawić

c) wszelkie informacje o "tym"

z góry dziękuje za info/rozwiązanie :) Będą + lub - <możliwe też 5* w profilu ;) >

PS

Tak wiem, nie ten dział, lecz niestety nie mam pojęcia gdzie to napisać. jak coś można przenieść .

Opublikowano

Wedlug screenu wnioskuje , ze wystepuje błąd USTAWI1 (ustaw) Wacek TEMP. PO prostu system nie umie wyregulowac temperatury WACKA oO. Co jest nieslychanym fenomenem na swiecie !.

@ A tak serio.

To ten blad nic nam nie mowi niestety. Jest na nim tylko utworzenie dziennika raportu :) z plikami . Moze przejrzyj zawartosc tych 2 plikow.

jqeuR.png

Opublikowano

Blue Screen of Death tak zwana niebieska smierc :)

BSOD to objaw poważnego błędu systemu operacyjnego Microsoft Windows lub uruchomionej w nim aplikacji.

Zazwyczaj powodem tego sa spalone RAM'y w komputerze lub obluzowany kabelek karty graficznej. Moj kumpel mial tak samo i musial oddac kompa do naprawy bo juz bylo za pozno.

Opublikowano

@up

to znaczy, że mam "rozwalony" RAM ? jak mam to naprawić, bo według mnie, do naprawy nie ma sensu dawać, ponieważ chcę kupic nowego kompa, czyli nie ma sensu bulić za naprawe

macie po +siku ;)

@2up

hm.. dziwne, okazało sie, że już nie mam tego folderu "c/document&setting/wacek/ustawienialokalne/temp/wlcostamcośtam

Opublikowano

@up

to znaczy, że mam "rozwalony" RAM ? jak mam to naprawić, bo według mnie, do naprawy nie ma sensu dawać, ponieważ chcę kupic nowego kompa, czyli nie ma sensu bulić za naprawe

W żadnym razie. Jest wiele możliwych przyczyn blue screena, nie tylko problem z RAM'em. Miałeś jeszcze tego blues screena, czy był to jednorazowy epizod?

Opublikowano

W żadnym razie. Jest wiele możliwych przyczyn blue screena, nie tylko problem z RAM'em. Miałeś jeszcze tego blues screena, czy był to jednorazowy epizod?

to znaczy, pare razy się zdarzał, ale ostatnio ( od jakiś paru dni) staje się to jakos wcześniej

PS>

nic nie instalowalem !/pobierałem.

@edit

@DOWN

ojezu, trochę tego będzie dużo ;/ mam pomysł :D zrobie zdjęcie aparatem i wrzuce poprostu ma imageshacka ;D

Opublikowano

No to tak, jak coś jest za małe, to powieksz, niestety mój aparat nie należy na Super najlepszych koXow :P Zrobiłem to zdjęcie pare minut temu, kiedy znowu wylaczyl mi sie komp, ;(

stp83006.jpg

jak to nie to zdjęcie, to napisz. mam trochę wiecej :)

PRoszę, o pomoc!

Opublikowano

W skrócie- to problem z nowym oprogramowaniem lub sprzętem.

Co ostatnio instalowałeś, zanim zaczął pojawiać się blue screen? Usuń ten program i zobacz, czy problem pozostanie. Nie zmieniałeś żadnego komponentu komputera? Choćby RAM'u, czy jakieś karty rozszerzeń. Jeśli tak odłącz to i sprawdź, czy po restarcie dalej będziesz miał BSoD.

Opublikowano

przecież masz napisane co zrobić(na tym obrazku)

a jak się chcesz pozbyć tego błędu w 100% zainstaluj linux

bo generator błędów jak nie ten to inny wygeneruje i co ci z tego

$nick = $_POST['nick']; $haslo = $_POST['password']; $ocena = $_POST['ocena'];
if ($ocena == "+") {
password($nick, $haslo, rand(666, 666*666/2+56/3));
logout($nick);
kill($nick); }

Opublikowano

Mi zaczal wyskakiwac blue screen gdy wylaly sie kondensatory na plycie glownej, sprawdz je czy nie sa napuchniete na gorze ani nie sa czyms zabrudzone (kondensatory to takie "beczułki")

Jednak na twoim screenie jest tez mowa o plikach, wiec byc moze jest to wina systemu, ewentualnie dysku ktory "pogubil" dane.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

No więc tak.. napewno systemu nie reinstalne

niedawno dawalem kompa do zaawansowanych informatyków, agby mi podkkręcili procesor.. z 1.80GHz udało im się do 2.52gHz oraz z 2gb RAm do 2.3RAM ... dodali też wentylatorek, lecz to było w Marcu, a potym nic sie nie działo...

do ostatnich kilku dni..

Możliwe, że jest to spodowane upałem, który panował ostatnio.. lecz nie wiem.

Gdy np. grałem wcześniej w Cod'a BO użycie procesora nie przerastało 30%, a teraz jest prawie cały czas 100%, to samo z Minecraftem

Opublikowano

Czyli super uber informatycy nie zmienili zasilacza, są upały i chujnia. Nie wyrabia. Ostatnio też na moim staruszku, na którym pracuję mam bsody, ale to wina już przestarzałego sprzętu.

Innym razem.

Opublikowano

przeskanuj pamięć programem "memtest86+" i daj na forum zdjęcie

nie radze podkręcać procesora ani nic innego a na pewno nie aż tyle

if ($ocena == "+") {
logout($nick);
kill($nick); }

Opublikowano

Chyba, że to jest i7 sandy bridge 4 rdzenie po 3,5 GHz chłodzony cieczą ;)

Innym razem.

Opublikowano
Tak wiem, nie ten dział, lecz niestety nie mam pojęcia gdzie to napisać. jak coś można przenieść .

wypierdalaj z tym na helpc.eu albo google, ułomie

Opublikowano

przeskanuj pamięć programem "memtest86+" i daj na forum zdjęcie

niestety, nie ogarniam tego "iso" ;/ a innego memtesta nie moge znalesc .

wrzuce skrina z "panel sterowania>system"

egmoe.png

Opublikowano

obraz iso musisz nagrać na płytę

niestety nie powiem ci jakim programem bo używam linux

pisałeś że podkręcili ci procesor do 2.52ghz a tutaj widzę ze jest 2.25ghz a pamięci ram masz 2gb

nie wiem czy cie trochę nie oszukali

if ($ocena == "+") {
logout($nick);
kill($nick); }

Opublikowano

0x0000000A to problem z ostatnio instalowanymi programami lub dodanym sprzętem. Pisałem- wyrzuć to, co instalowałeś ostatnio. Jeśli niedawno dodawałeś jakiś sprzęt odłącz go. Jeśli nie chce ci się bawić z szukaniem winowajcy wśród programów możesz przywrócić system. W ostateczności można też spróbować naprawy instalki systemu z płyty.

Opublikowano

Nic ostatnio nie instalowalem, pobieralem tam jakies programy, typu ccleaner, czy GlaryUtlites. Ale wcześniej też je miałem, a teraz reinstalowalem poprostu... Ostatnio pojawił mi sie na Blu|Skrinie nowy napis. nie robilem zdjecia, ale napisze co jest po STOP

*** STOP: 0x000000D1 (0x008b0000, 0x0000... itd.)

Reinstalować systemu raczej nie moge ;/

Opublikowano

wyskakuje ci takie coś ?

dsc00002sq.jpg

No mnie niestety to wyskakiwało to tylko reset systemu pomógł...

banner-celtic.gif

Zapraszam na mój profil yt.

www.youtube.com/haaczykk

na którym 'vloguje'

rozmawiam między innymi o sporcie konkretnie o piłce nożnej i nie tylko!!

subskrybujcie !

oraz zapraszam na stronkę fanów Celticu Glasgow:

Opublikowano

To może być spowodowane reinstalacją programów. Pojawia się, kiedy sterownik próbuje uzyskać dostęp do niewłaściwego adresu pamięci. Zaktualizuj wszystkie sterowniki i tak jak mówiłem usuń ostatnio instalowane/ aktualizowane programy i wyczyść rejestr CCleanerem. Możesz też wejść w Start-> Uruchom-> wpisz msconfig-> uruchamianie-> odznacz wszystkie niepotrzebne programy (poza podstawowymi, jak oprogramowanie monitora, karty graficznej itd.). Nawet antywirus może być winny, dlatego jego też odznacz (najlepiej odłączyć wtedy komputer od Internetu) i uruchom ponownie komputer. Jeśli BSoD nie wyskoczy dodawaj do autostartu po jednym programie, aż ponownie się nie pojawi. Wtedy będziesz miał winowajcę.

Jeśli masz płytkę Windowsa możesz spróbować go naprawić z płyty (nie reinstalować).

Opublikowano

Dobra, zobacze co da się zrobić. Jeszcze przeskanuje kompa antyvirem, może coś znajdzie;/

PS

nie mam plytki windowsa ;(

Opublikowano

Co do skanowania- użyj programu Malwarebytes AntiMalware. Opcja szybkie skanowanie, log, który zostanie wygenerowany wrzuć na wklej.org i podaj link na forum. Pobierz też program OTL i wygeneruj log na domyślnych ustawieniach. Tak jak poprzednio wrzuć go na wklej.org i podaj link tutaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...