Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Smok czy leczenie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Od ostatniego razu ,kupuje eq na szamana .

Od dawna mi się podobał ale nigdy nie miałem odwagi nim grać .

Dlatego też nie mogę się zdecydować co wybrać czy Szaman Smok czy Leczenie .

Mógłby ktoś mi wytłumaczyć który Szaman jest bardziej taki uniwersalny ?

Którym można dosyć przyjemnie sobie expić - a nie się męczyć .

Który ma efektowne skile które potrafią dobrze wypierd**** . ^^

Który jest dobry do pvp jak i zarówno do expa .

Który czerpie najwięcej korzyści z expa ?

Który Szaman powinien nosić dzwon ?

Którym Szamanem i jak rozdać skile bądź statystyki ?

Którym Szamanem gra naprawdę jest opłacalna ?;>

Z góry dziękuje za wasze odpowiedzi .

Odpowiedzi zostaną wynagrodzone .

Wiem ,że jest gdzieś w spamie ankieta dot. klas postaci ..

Ale ona w sumie pokazuje jak to widzą gracze .

A Ja proszę o pomoc specjalistów .

Pozdrawiam Allien . ^^

bleach%20tag.png
Opublikowano (edytowane)

Wg mnie obydwaj szamani są dobrzy do pvp i do expa chociaz healer do expa jest trochę gorszy niż smok wiadomo smok ma pomoc i błogo. Dlatego polecam smoka, bulid 2;1 int;wit Smokiem gram dość często i nie raz na privach byłem w topce kwestia przyzwyczajenia . Co do dzwonów to raczej są do expa z konia polecam wbić 35lv skille pomoc m1 skowyt m1 ewentualnie strzelak m1, zrobić boja zakupić antyk sr +35 i heja lajtowy exp. Tylko minusem jest to że dla szamana dobre eq jest cięzko znalezc w koncu wiekszosc osob gra nim dla buffa. Reasumując:

Bulid: 2 int 1 wit

Skille:

Pod konia: pomoc,blogo/skowyt/strzelak, pomoc/skowyt/blogo/strzelak (ja zawsze ide tym 1 zarówno na pl jak na privach)

Z buta: strzelak/pomoc/blogo/skowyt

I smok jest dobry zarówno do zarobku jak i pvp. Jak znajdziesz odpowiednią broń wymaxujesz inta i wbijesz pomoc na dużą m'ke lub g/p to będziesz mieć całkiem ładne hity, do pvp polecam na początku jesionka z um+10 potem na 65 zmienic na zbawke potem diabelski oczywiście

Edytowane przez FakJe
Opublikowano

Tak , gram na Pl'u .

Mam nadzieje ,że ktoś jeszcze się udzieli , przynajmniej na temat Leczenia .

Jeżeli jest jakaś możliwość to może znacie jakieś ciekawe filmiki ? ( z pl'a)

które pokazują prawdziwe oblicze szamana ;d

@up.

a gdzie znajdę takiego antyka ?=.-

jak nie mogę znaleźć minimum śr15 =.-

Oczywiście postanowiłem zakupić jak najlepszego ze śr+20% ..

bleach%20tag.png
Opublikowano

1. Mógłby ktoś mi wytłumaczyć który Szaman jest bardziej taki uniwersalny ?

2. Którym można dosyć przyjemnie sobie expić - a nie się męczyć .

3. Który ma efektowne skile które potrafią dobrze wypierd**** . ^^

4. Który jest dobry do pvp jak i zarówno do expa .

5. Który czerpie najwięcej korzyści z expa ?

6. Który Szaman powinien nosić dzwon ?

7. Którym Szamanem i jak rozdać skile bądź statystyki ?

8. Którym Szamanem gra naprawdę jest opłacalna ?;>

1. Bardziej uniwersalnym szamanem wg mnie jest Smok ,ale to ze względu na buffy ,a gra nim tez spora liczba osób i nie które to naprawdę kosy w metinie ,ale dopiero na wyższych lvlach (80+).

2. Przyjemnie expić oczywiście można sobie Smokiem ,ale do danego lvla ,a jednolicie do 75/79. Później już jak expić to lepiej healerem to idzie. (nie kieruj się tym co mówią grający na privach ,bo to jest różnica odnośnie co do PL'a).

3. Dobrze wypierdalać można z ognistego ducha ,ale osobiście bym polecił szamana leczenie gdyż na wyższym lvl'u to naprawdę w chuj kosa do PVP.

4. No to dobry do PVP jak i zarówno do PVE jest bardziej szaman Smok. Ma skile zarówno PVP jak i PVE ,a właściwie są podzielone na te pod expa i pod pvp.

5. Szaman Smok

6. Healer. Tak już się przyjęło ,ale to on powinien nosić dzwon do PVP ,a Smoka z dzwonkiem też można spotkać ,ale to już PVE ,a PVP wachlarze. Na małym lvlu najczęściej Jesion...

7. Build Healer 1:1 <> Witalność:Inteligencja. Po wymaksowaniu na 90 maksujemy w zręczność ze względu na uniki ,a następnie dodajemy w siłę ale to już ostro po 90 LvL'u.

Leczenie>Przywołanie błyskawicy>Rzut piorunem>Burzowy szpon>Zwinność>Zwiększenie ataku

8. Myślę ,że bardziej opłaca się grać healerem. Eq jak eq drogie ,ale za to księgi tanie ,a skile naprawdę opłacalne tylko jak już pisałem na wyższym lvlu.

Pozdrawiam

hersygna.png
Opublikowano (edytowane)

Mógłby ktoś mi wytłumaczyć który Szaman jest bardziej taki uniwersalny ? Smok ze względu na buffy :)

Którym można dosyć przyjemnie sobie expić - a nie się męczyć . Smok

Który ma efektowne skile które potrafią dobrze wypierd**** . ^^Smok, jak i healer mają mocne skille

Który jest dobry do pvp jak i zarówno do expa . Smok

Który czerpie najwięcej korzyści z expa ? Healer, bo trzeba się nim pomęczyć, żeby coś osiągnąć, a smokiem jak masz błogo i pomoc na m+ to exp już lajcikiem...

Który Szaman powinien nosić dzwon ? Oby dwoje, ale tylko na bojowcu/militarze... nie polecam nosić dzwona "z buta".

Którym Szamanem i jak rozdać skile bądź statystyki ? Zapraszam tutaj:

To jest ukryta treść, proszę

Którym Szamanem gra naprawdę jest opłacalna ?;> Healerem

Edytowane przez Smyk1
Opublikowano

Ja powiem tyle , żebyś nie sugerował się filmikami z YT , ponieważ jedna postać może być wybonowana przez IS , a druga ze słabym eq i wtedy wydaje ci się , że szaman taki kox , ale przy innym eq jest słaby .

Jeśli chcesz grać szamanem to polecam ci Healera - grałem nim trochę i muszę przyznać , że do PvP jak i do expa jest dobrą postacią :)

Tylko pamiętaj do expa - dzwon , do PvP - wachlarz .

jesse_pinkman_v2_by_seb3tears-d5s8er0.pn

Gold Member | Blue Member | exModerator Counter-Strike

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...