Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z grą multiplayer MineCraft

PhysXc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój problem polega na tym że gdy próbuję wbić na jakiś serwer w minecraft to zawsze najpierw pisze : Connectin to the server , a potem: Failed to connect to the server Connection time out: connect. Posiadam internet bezprzewodowy IPlus 7,2mb/s, i Minecraft zpatchowany do 1.6.6 BETA. Najprawdopodobniej to problem powolnego neta (speed test wykazał prędkość uploadu blisko 900kb/s). Ale jak widać pisze time out. W grę Counter Strike gram bez przeszkód z pingiem 100 - 120 więc. Pewnie gdyby nie było tego głupiego ograniczenia to grałbym bez przeszkód. Więc mam dwa pytania:

1. Czy moje przypuszczenia przyczyny tego problemu są słuszne?

2. Czy jest jakiś sposób aby wyłączyć ten limit czasowy na wbicie na serv.

Z góry dzięki!

PS: Wbijam na serwery w wersji 1.6.6 więc to nie przez-to że z nową wersją wbijam na serv ze starszą wersją.

PhysXc

Opublikowano

Twórca serwera, być może postawnił no-hamachi i ma zablokowane porty.

Jest wiele przyczyn, o to jedna z nich.

sieć: MineCraftPW

hasło: 12345

Wejdź i zobaczymy czy u mnie możesz wejść.

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Jak ja mam wbić na nazwę sieci? Podaj IP... Albo powiedz jak wbić na sieć. Bo jak wpisuję "MineCraftPW" w oknie na IP (tylko ono jest w multiplayer) to pisze "Uncnow Host "MineCraftPW".

Zapomniałem chyba uwzględnić że mam grę "piracką" nie "premium". Ale zawsze jak wbijam to wbijam na serv hamachi...

Opublikowano

hah wejdz w hamachi Sieć--->Dołącz do istniejącej sieci i wpisz tam ten login i hasło co podał Slayer16 potem albo poproś o ip albo najedź na sieć i pisze tam Właściciel: [nick hamachi właściciela] potem w tej sieci szukasz nick tej osoby klikasz prawym i kopiuj adres... wejdz w minecraft i w multiplayer jak masz już skopiowane IP naciśnij CTRL+V i kliknij poniższy guziczek

Opublikowano

Trzeba mieć do tego tylko LogMein Hamachi? Wyskakuje ciągle to samo "Failed to connect to the server". Trochę już późno więc możliwe że serv jest nieaktywne...

Ja ściągnąłem tylko te LogMein Hamachi, nigdzie się nie rejestrowałem, wszystko zrobiłem tak jak napisał @UP. Spróbuję tego samego jutro gdy ktoś na servie będzie online. Jednak dalsze wskazówki mile widziane (sorry ale jestem, amatorem i nie wiem jak się wbija na serva).

@EDIT

Nie mogę znaleźć aktywnego serva w wersji 1.6.6. Pisze mi "Odmowa Połączenia" (connection refused)

Może mi ktoś podać jakiś serv? W publikacjach też żadnego aktywnego nie mogę znaleźć, a jak jest to pełny.

@EDIT2

Temat do zamknięcia, kolega postawił serva i wbiłem bez problemu. Po prostu nie mogę narazie znaleźć żadnego multi hamachi który nie jest pełny i aktywny.

No to dzięki wszystkim powyżej, i każdemu daje po plusie. (Czy tam minusie, kto tam co zbiera :P )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...