Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer się wyłącza.

^.^o0o^.^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie... mam taki problem gdyż czyściłem dziś komputer z nadzieją że będzie ok, ale przy grze jak MineCraft to trochę graniu wyłącza się... w warrocku to samo, mam pytanie czym to jest spowodobane i czy da się naprawić... dzisiaj szczegółowo czyściłem.

Opublikowano

Nie wiadomo o co chodzi, więc sprawdzimy wszystko.

1. Podaj konfigurację komputera, w tym markę model i moc zasilacza.

2. Sprawdź temperatury programem OCCT (testy OCCT: CPU i OCCT: GPU na domyślnych ustawieniach). Na forum wrzuć wszystkie wykresy, które wygeneruje program.

3. Przeskanuj komputer Malwarebytes AntiMalware i wrzuć log na forum.

4. Pobierz program HD Tune i daj screen z zakładki Health.

Opublikowano

to sprawdz czy wszystkie się kręcą , czasem można przez przypadek odłączyć albo zablokować

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Kręcą się wszystkie tylko w jednym momencie się wyłączają a mam tylko 2 wiatraki...

Powiem jeszcze że wcześniej nie miałem takich problemów, teraz nagle ;/.

Znacie powód żeby pomoc.

Opublikowano

Wyłączają się na chwilę, czy w ogóle?

Podaj konfigurację komputera, w tym markę model i moc zasilacza.

Opublikowano

Ahaaa o takie ''czyszczenie'' komputera ci chodziło . xD

@TOPIC

Pewnie coś uszkodziłeś odkurzaczem, może zawinąłes jakieś śmigiełko , albo zobacz czy przydkiem nie poluzowało sie któreś z osi.

63989389769756300986.png

Opublikowano

Dodatkowo dodam, że 1h temu gadałem z raozrem i sobie dla testu zrobiłem ile temperatura, przy tym jak on piszę na gg, ja włączam grę, i oglądam forum to mi wyszło, proszę bardzo :

GPU : 103C

Temp : 98C

HD0 : 112C

Temp1 : 102C

Oto wyniki :>, moim zdaniem nie mam co płakać, tylko czekać aż się spali.

Jest na to jakaś rada? żeby to się naprawiło?

Opublikowano

O kurwa ty to lepiej kompa nie wlaczaj obecnie .. bo ci sie faktycznie spali. Moim zdaniem chlodzenie ci padlo ... chlodzenie do wymiany... wiatraki i radiatory niesprawne. Może jednak niezbyt dokladnie wyczysciles radiatory ? Zapchany kurzem radiator nie przepuszcza ciepla do wiatrakow.

jqeuR.png

Opublikowano

Miałem tak samo i mi się Karta Graficzna przypaliła ....

Więc sprawdź czy tobie przypadkiem też się nie przypaliła bo jak się przypali to jest wielka czarna DUPA

Opublikowano

w biosie znajdź opcje w których ustawia się kontrole temperatury i zarządza wentylatorami , wyłącz całkiem będą się kręciły cały czas

najbardziej drastyczna opcja to reset biosu i ponowne go ustawienie , jeśli potrafiszz ;) , możliwe że wyładowania elektrostatyczne cos uwaliły w ustawieniach bios

na przyszłośc jak odkurzasz kompa w środku , najpierw złap metalową obudowę ręką a dopiero potem drugą wsuwaj koncówke odkurzacza i czyść. w serwisie przed każdym takim czyszczeniem uziemia sie komputer

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

miałem ten sam problem przez temeperature wyłączał mi się komp. Zmieniłem wiatraczek i zdjołem lewa obudowe kompa i jest GIT.

Jestem kulturalną osobą , lecz szacunek okazuje tylko osobom które na ten szacunek zasłużyły!Jeśli pomogłem Kliknij TU

1260200783byplonskijudo.jpg

Opublikowano

Zdejmij obudowę, sprawdź czy coś nie harczy, czy wiatraki ci działają, jak nie, to wina coś w systemie, być może ci kawał ktoś zrobił i w autostarcie dał plik który wyłącza komputer po 5 minutach od startu? Powiedz po jakim czasie ci się wyłącza komp ;)

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

mi pomogło i najlepiej jeśli komputer miałby dużo przestrzeni za sobą i po bokach wtedy by się tak nie grzał.

Jak zdejmiesz obudowe to trzeba go czyścić bo syf straszny się robi.

Jestem kulturalną osobą , lecz szacunek okazuje tylko osobom które na ten szacunek zasłużyły!Jeśli pomogłem Kliknij TU

1260200783byplonskijudo.jpg

Opublikowano

Tez mialem taki komputer ktory sie wylaczal po graniu w jakies gry. Po kilku dniach mi padl i do smieci nie mialem ochoty sie z nim bawic . Przede wszystkim musi byc wentylacja , wymien chlodzenie moze pomoze chociaz nie sadze

GaimdKk.jpg

Opublikowano

Ja miałem tak samo jest takie coś jak pasta ona jest na procesorze... Może odkurzacem ją wciągnołes albo ci już po prosu wyschła...

1315137143-U173186.png

"Ludzie mówią, że jestem pijakiem, chodnikowym równym chłopakiem..."

"Ale ja mam w sobie mordercę, wojownika, chcę zjeść Twoje serce..."

Opublikowano

Pasty nie wyciągniesz odkurzaczem, bo jest między procesorem a coolerem. Jeśli dawno jej nie zmieniałeś wypadłoby kupić i położyć nową.

Podaj wreszcie model zasilacza, bo on też jest prawdopodobną przyczyną. Poza tym- jest bardzo upalnie. Zdjęcie obudowy tylko pogorszy sprawę, bo nie będzie wymuszonego obiegu powietrza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...