Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Bf Bc2

Dometka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Otóż kupiłem gre Battlefield Bad Company 2, instalacja poszła gładko wszystko gładko aż do czasu gdy wszedłem na serwer.

Problem polega na tym iż :

- Mam łącze 2 Mb i ping od 250-400 (gdy inni mają 100)

- Przy najmniejszych detalach potrafię stać jedynie bez lagów (do tego jak pojawi się trochę dymu, czasami mam wrażenie, że komputer się zaciął)

- Oglądałem filmiki ludzi z taką samą kartą graficzną i jakimś cudem oni lagów nie mają NAWET na najwyższych ustawieniach

- Jeżeli robię jakąś czynność = lagi w dużym stopniu

Prosiłbym o jakąkolwiek pomoc.

Mój komputer :

Karta graficzna : ATI Radeon HD 4350

Procesor : Pentium Dual Core CPU E5400 @2,70 GHz

Ram : 2 GB

Zamykam wszystkie programy, komunikatory itp więc działa tylko BF.

Edytowane przez Dometka

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Może zaporę wyłącz.

Wejdź w menadżer zadań i powyłączaj to co niepotrzebne. Może masz coś włączone co "zżera Ci neta"

Polecam również program cFosSpeed B)

veteran-icon-bf2.pngveteran-icon-bfbc2.pngveteran-icon-bf3.pngveteran-icon-bfheroes.pngveteran-icon-bfp4f.png

Gawrosz-PL.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odświeżam temat.

Zrobiłem to co mówiłeś i stwierdzam, że ping zmalał o jakieś 20 do max 50. Jeśli chodzi o procesy skasowałem jak najwięcej, gdyż u niektórych jest odmowa dostępu.

W ustawieniach graficznych ustawiłem na najniższy poziom tekstur jakie jest w menu, ale wciąż jest problem z dymem jak się pojawi ;//

Mam pytanie, czy ilość wolnego miejsca wpływa na jakość gry ?? Potrzebuje jakiejkolwiek pomocy.

W planach mam kupienie 1gb ramu, bo moim zdaniem procesor i karta jest odpowiednia dla gry i pojawia się pytanie czy 3gb ramu wystarczy na spokojną grę z jak najmniejszymi lagami ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Tak, masz radiówkę to masz taki ping.

Proca podkręć do 3,1 i karte lekko o 300 mhz.

Nie mam radiówki i jestem tego pewien. Podkręcić ?? jakim sposobem bo nie próbowałem tego jeszcze.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

LuLz to jakiego masz dostawcę ?

Hmmm jakby ci to powiedziec ?

Musisz poszukać jakichś tutków na tem podkręcania, polecam www.forum.pcformat.pl

Tak napewno ci pomogą.

OndteAw.png
Opublikowano (edytowane)

Udało mi się z ustawieniami graficznymi i fps.

Pozostaje kwestia pingu, gdyż z całego servera tylko ja mam największy 190-290+. Jak ping pokonuje bariere 200 już mam po grze.

Znalazłem na forum battlefield.pl poradnik jak zmniejszyć ping. Fakt faktem jest różnica ale ciągle nie mogę grać na "luzie".

PS : Mam wyłączone wszystkie programy typu Ares, GG, Skype. Włączony jest tylko BF

Edytowane przez Dometka

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

PB nic nie pomoże, niektóre servery w bc2 wywalają z pingiem +100...

Poszukaj jakiegoś innego gdzie pingi są po +200+300 i nie wywala, w bf2 też miałem taki problem.

Możliwe że łączysz się z jakimś servem odległym o kilka tyś kilometrów i wymiana pomiędzy tobą a servem jest wolna.

EDIT@@@@@@@

No właśnie zrób tak jak napisał PkJ.

OndteAw.png
Opublikowano

sorki ze sie wtrace ale mamy podobny problem , tyle ze jak jest koniec rundy i napis twoj zespol wygral czy przegral to nie wchodzi mi na to podliczenie ilosc zabitych , szpilki itp , wylko czarny ekran , w lewym dolnym rogu wczytywanie i mi wyskakuje do menu i pisze ze cos mam z polaczeniem , przedtem nie mialem takich problemow , dopiero gdy wszedl nowy patch....czy mozna cos z tym zrobic ? aby normnie sie gra toczyla , a nie wywalalo tak ? i tak jest za kazda gra...

pomozcie ! ;)

Opublikowano

sorki ze sie wtrace ale mamy podobny problem , tyle ze jak jest koniec rundy i napis twoj zespol wygral czy przegral to nie wchodzi mi na to podliczenie ilosc zabitych , szpilki itp , wylko czarny ekran , w lewym dolnym rogu wczytywanie i mi wyskakuje do menu i pisze ze cos mam z polaczeniem , przedtem nie mialem takich problemow , dopiero gdy wszedl nowy patch....czy mozna cos z tym zrobic ? aby normnie sie gra toczyla , a nie wywalalo tak ? i tak jest za kazda gra...

pomozcie ! ;)

Szczerze ? Nie widzę podobieństw miedzy moim a Twoim problemem.

Zrób to co inni mi proponowali. Prawdopodobnie masz coś z łączem. Jak nie da rady poszukaj na google (proponuje battlefield.pl).

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...