Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] Chinskie boty nie sa botami

Zarobek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat znalazłem na forum metin2.pl :D

Pomyślałem że was zainteresuje :D

źródło

http://www.cdaction.pl/news-19515/chinskie-wiezienia-wykorzystuja-osadzonych-do-farmienia-golda.html

gold-farmers_1743r.jpg

hińska Republika Ludowa znana jest z łamania praw człowieka (i swoich własnych praw), ale umówmy się - to już przesada. Amerykanie, stawiający swoich więźniów na krześle w worku na głowie, są dużo bardziej humanitarni: nie każą im przynajmniej grać po nocach w gry sieciowe.

Jak opowiedział angielskiemu dziennikowi Guardian jeden z chińskich więźniów politycznych, Liu Dali, zarówno on, jak i jego współwięźniowie osadzeni w obozie pracy w mieście Jixi musieli grać w gry sieciowe, i zbierać w nich złoto, które szefowie więzienia sprzedawali potem za prawdziwe pieniądze na serwisach aukcyjnych, głównie klientom z USA i Europy, którzy w ten sposób ułatwiają sobie rozgrywkę. Proceder ten nosi nazwę "gold farming" (czyli w terminologii polskich graczy MMO - "farmienie golda").

Jak wyjaśnia Liu:

"Kierownictwo więzienia czerpało korzyści finansowe, zmuszając więźniów do grania w gry sieciowe - w ten sposób zarabiali więcej, niż kierując ich do prac fizycznych. W naszym obozie około 300 więźniów musiało grać. Pracowaliśmy w systemie zmianowym, po 12 godzin każdy. Podsłuchałem kiedyś rozmowę strażników, wynikało z niej, że zarządcy więzienia zarabiali na tym procederze około 5000-6000 juanów dziennie, a więc około 500 dolarów. My nie dostawaliśmy tych pieniędzy. A komputery działały non-stop, nigdy ich nie wyłączano"

Więźniowie mieli do wypracowania określoną sumę wirtualnych sztuk złota - jeśli nie udało się jej zdobyć, czekały ich kary:

"Za niewypełnienie wymogów czekały nas kary fizyczne. Kazali nam na przykład stać przez kilka godzin z rękoma uniesionymi do góry, a kiedy wracaliśmy do naszych baraków, dodatkowo bito nas plastikowymi rurkami. Graliśmy tak długo, że po jakimś czasie praktycznie już nic nie widzieliśmy. Poza tym musieliśmy też wykonywać normalne zadania przydzielane więźniom, takie jak struganie pałeczek do jedzenia, czy szycie pokryć na siedzenia samochodowe".

Liu Dali nie ma wątpliwości:

"Mimo tego, że proceder ten jest zakazany prawem, wiele więzień w północnowschodnich Chinach zmusza osadzonych do grania w gry sieciowe. To bardzo częsta praktyka".

Handel wirtualnymi pieniędzmi rzeczywiście jest zabroniony przez administratorów większości gier sieciowych, takich jak World of Warcraft czy Runes of Magic, zakazują go też niektóre rządy, w tym również chiński. Tymczasem to właśnie w Chińskiej Republice Ludowej proceder ten jest najpopularniejszy. 80 procent zajmujących się takim handlem "gold farmerów" działa właśnie na terenie Chin, szacuje się, że to grupa około 100 tysięcy osób. Ostatnie potwierdzone dane (pochodzą z 2008 roku) wskazują, że udział Chin w całościowym rynku obrotu wirtualną walutą z gier zamknął się kwotą ok. 6 miliardów złotych (czyli mniej więcej porównywalnej z tym, ile rocznie inwestują w rozwój swojej sieci telekomunikacyjnej wszyscy polscy operatorzy sieci komórkowej łącznie).

e140e4940d2ec71747f2aa0.jpg

"Powiedzcie mi czy to jest normalne,

że naturalne źródło ukojenia jest karalne !?"

Opublikowano

hahahahahhahahahahahah dobree ! ;d

Zbieram +

Na serverach pod Nickiem: Psychopata/ZrobmyMelanz

Gnoje pierdolone usuneli mi avka -.- " a mialem takie zajebiste cyce :(

Opublikowano

Nie wiem po co komu to do wiadomości, kogo interesują takie wirtualne yangi. Są to są.

a kogo interesuja modkow z mpc forum bez sensowne posty nikogo.wezcie lepiej sie pouczie bo modki na mpc forum pisza bzdury i wprowadzaja ludzi w blad no. ze inteligencja ma wplyw na zwinke haha.co do tematu milo czytalo sie i poprawilo sie humor.

Opublikowano

Ta dobre

Kazali im wbic 30 lv. stac przy wodzie zablokowac chodzenie,pisanie,emotki tylko branie przynety i wyciaganie ryb ^^

Przynajmniej w tym wiezieniu maja jakas rozrywke oprocz podnoszenie mydla :D

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

No, ja nie wiem czy to tak przyjemnie siedzieć 12h przy kompie (1dzień może i tak, ale nie codziennie)

looool te boty co biegaja ja myslalem ze to programy... a to kolesie!! :D ide ich lać do niebieskich (ci po 2 stronie beda sie denerwowac :D)

PS. ale u nas chyba biegaja Easymetin2, bo te chinole by biegali rowno do 1 moba?!?!

Metin2.PL Arkantes, s11

Wojownik Body 75Lv Nick xxBoBxx

WarRock, International

46Lv, Gothicuss

Opublikowano

Mogę się założyć, że nawet za darmo dużo osób chciałoby tak sobie pograć, ale nie 12h :P

Np. 3h dziennie by sobie grali i tyle, a oni więźniów wykorzystali :P

+ za temat, bardzo się nim zaciekawiłem.

fb.com/myrodj

Opublikowano

Ale boty mają sh i ich pełno w 1 miejscu więc wątpię żeby 10 chinoli było milimetr do milimetra w tym samym miejscu

Opublikowano

mozliwe zo tak robia ale to nie w metku bo w metku jest em2 i ten bot

www.itemshops.com

a pozatym maja sh i lowia z 20 w 1 miejscu

Opublikowano

mozliwe zo tak robia ale to nie w metku bo w metku jest em2 i ten bot

www.itemshops.com

a pozatym maja sh i lowia z 20 w 1 miejscu

być może jedna osoba obsługuje naraz tyle kont,włącza te różne boty itp :P

Spójrzcie na ten pierwszy monitor.. koleś ma odpalonego metina :D

e140e4940d2ec71747f2aa0.jpg

"Powiedzcie mi czy to jest normalne,

że naturalne źródło ukojenia jest karalne !?"

Opublikowano

@UP

Niezbyt mi to przypomina metina ^^

nie widzisz bo jestes 1 z tych chinoli :DDD

topic dobre zobaczylem ta fotke to humor odrazu lepszy tylko szkoda ze maja takie kary i 12h przy kompie

Opublikowano

Wam poprawiła humor myśl o tym, że ktoś dostanie wpierdol, bo będzie miał 20 yang za mało ?

Że są zmuszani do grania w to gówno ?

Po roku gry nawet jak Ci ludzie wyjdą, to będą zjebani do końca życia.

@top:

Dość ciekawe, fajnie że ktoś coś z tym robi....

52287137559562145640.png

Opublikowano

Nie wiem po co komu to do wiadomości, kogo interesują takie wirtualne yangi. Są to są.

A kogo interesują bezsensowne posty kid moda forum ? Może to być związane z MT2 więc może być w tym dziale. I akurat mnie ten artykuł zainteresował.

Opublikowano

Ta dobre

Kazali im wbic 30 lv. stac przy wodzie zablokowac chodzenie,pisanie,emotki tylko branie przynety i wyciaganie ryb ^^

Przynajmniej w tym wiezieniu maja jakas rozrywke oprocz podnoszenie mydla :D

No nie wiem czy dla ciebie rozrywka bylo by siedzenie 12H przy kompie bez odchodzenia ^^ A jezeli nie nazbieral bys przez te 12H np. 5kk to bys dostal w pierdol : d To raczej rzeznia a nie rozrywka ^^

Opublikowano

Mafia chińczyków grająca w gry online na hackach oO

Ciekawe jaki system mają:D skoro im wszystkie hacki chodzą xD

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

Hehe sami zrobili tę grę i jeszcze teraz zmuszają ich grać w to żeby kasę zarobić pozdro dla nich....

Ja im współczuje .

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...