Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Serwerem Minecraft Hamachi

croppek_97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z serwerem.. może jest trochę głupi ale ja już nie mam pomysłów jak to rozwiązać. Mianowicie mam serwer na Hamachi taki na 5 osób (gram z kolegami). Wszystko działało pięknie bez większych problemów, do czasu aż zmieniłem w PROPERIES ,,online-mode" z True na False .. Przestawiłem to pod jednego kolege, który nie ma premium.. Ja i Ci co grali ze mną wcześniej mają.. No więc jak to przestawiłem, to nie moglem dołączyć na serwer.. było logging.. czekałem i po jakiejś minucie może nawet nie.. Connection lost i tam dalej coś .. Więc przestawiłem te ,,online-mode" spowrotem na true.. No i serwer włączał się normalnie, więc myślałem, ze wszystko będzie ok.. jednak problem z zalogowaniem na serwer pozostał.. Po jakimś czasie zauważyłem, że serwer drastycznie zwiększa pobieranie RAMu .. po włączeniu jest około 60-70mb i zaczyna wzrastać (nawet jak nikt nie gra). Po około 2-3min dochodzi do 300mb i się wyłącza.. wcześniej było wszystko ok. Od razu mówie, że używam GameBoostera żeby zmiejszyć chociaż troche zużycie ramu, wyłączam zbędne programy.. Podejrzewam, że problem powstał przez przestawienie tych ustawień .. jednak nie wiem jak to odkręcić.. Robiłem nawet przywracanie systemu, bo miałem punkt kontrolny jakieś 30min przed przestawieniem wszystkego.. jednak nawet to nie pomogło.. więc ja już nie wiem jak to zrobić, żeby działało a bardzo zależy mi na tym serwerze.. Licze na szybkie odpowiedzi ! Pozdrawiam :)

18706.png
Opublikowano

Nie mam ani Bukkita ani MS .. :D (rozumiem, że to jakieś pliki serwerowe z pluginami czy coś ? :D) nie znam się :P Nie potrzebuje cuboidów ani nic więc nie utrudniam sobie życia :D A serwer zresetować to tylko włączyć i wyłączyć wystarczy.? :P Spróbuje i napisze co i jak. :) Aaa i napewno na false a nie na true.? :D

18706.png
Opublikowano

zrób własne pliki serwa pod bukkita (najlepszy) wklej stary świat wejdz w server.properties i na Online-Mode = false nic takiego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...