Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomocy] Bukkit-pisanie pluginów(spolszcczenie poradnika)

jacza96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałbym poprosić kogoś o podanie mi linku, bądź spolszczenie poradnikka od bukkit na tej stronie poradnik bukkit-pisanie pluginów [ENG]

Jeśli ktoś zna link do strony z polską wersją tego poradnika to proszę o podanie go, a jeśli nie (jeśli znasz angielski) to proszę o spolszczenie go.

reflinki

Opublikowano

Jaja sobie robisz prawda? Tutaj jest potrzebna podstawowa wiedza angielskiego, i już wiadomo ocb.

A jeśli nie znasz angielskiego, to nie bierz się za takie rzeczy, bo rzeczy pisać skrypty trzeba ten angielski umieć, a nikt ci nie będzie pisał poradnika co oznacza każda linia

Opublikowano

Ale mnie chodziło o spolszczenie samego poradnika, żebym go szybciej zrozumiał.

I nie musisz od razy wyzywać.

reflinki

Opublikowano

Nawet jeśli ktoś by ci to przetłumaczył, pluginu żadnego byś nie stworzył, bo później trzeba się znać na pisaniu kodu w javie, a tego pewnie nie potrafisz.

Opublikowano

Jak narazie to się uczę i na tym poradniku experymentuję, ale żadnego znaczącego programu jeszcze nie potrafię napicać.

Każdy musi przeciesz jakoś zacząć. "B.Gates od razu komputera nie zbudował."

reflinki

Opublikowano

Ten poradnik wymaga znajomości języka javy. 70% Linii w pluginie musi być napisana po angielsku, a z angielskiego pewnie dobry nie jesteś. A Bill Gates nie stworzył komputera, a Windowsa.

Opublikowano

Może i dobry z anglika nie jestem, ale od czego są słowniki i książki.

Bill Gates złożył swój pierwszy komputer w gararzu, a dopiero potem napisał windowsa.

reflinki

Opublikowano

Mało wiesz mistrzu. Za pierwszy komputer uważa się maszynę o nazwie "Eniac" skonstruowany przez dwóch amerykańskich inżynierów. Używany był do obliczeń związanych z balistyką.

Jeżeli chodzi o pierwszy komputer osobisty to był to "ALTAIR 8800" zrobiony przez firmę "MITS" Gates był w tej firmie zatrudniony ale razem ze swoim kolegą napisał spoft do tego kompa. ;)

a tak w ogóle pisze się "w garażu" a nie "w gararzu" jak ty napisałeś.

Żeby nie było offtopu to powiem Ci że istnieją translatory ;)

Pozdrawiam NieUmiem

120tag.png

Opublikowano

Zrobiło się z tego trochę takie pytanie retoryczne :P "Czy ktoś mi przetłumaczy?" a parę postów niżej "są przecież słowniki i książki..."

F7FwxF8.png

Bywalec
Opublikowano

Po co Ci ten poradnik jak musisz znać jave?

Tam nie ma opisanych wszystkich funkcji ani nic.

Zapisz się na jakiś płatny kurs

I sam sobie przetłumacz.Otwórz słownik i jazda

88498905942410602516.png

Opublikowano

http://translate.google.pl/

Non sens spam, poco to ?

Jak nie znasz javy, a tym bardziej angielskiego to nie bierz się za to, ja już ponad rok tego się uczę, i nadal nic ciekawego nie potrafię zrobić, więc

CLOSE :)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...