Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dosyć często nie ma mnie na kompie przy necie (czytaj na lapku przy kablu) i czasami mam chęć pograć w tę przecudowną grę :D

Tylko czy się da...

Jeśli tak to jak? Jakiś serwer postawić czy coś? AHA! I chciałbym grać z jakimiś botami czy coś

PLS R

1390144171-U592769.png

Opublikowano (edytowane)

Nie rozumiem cię dokładnie....

Jeżeli chcesz expić w grze a nie ma cię właśnie przy komputerze.

To wystarczy że napiszesz bota w AutoIT.

Pouczysz się tak z 1 miesiąc tego jezyka

I będziesz w stanie sam go wykonać.

Ale jeżeli chcesz grać przy wyłączonym komputerze to nie da rady.

Jest to praktycznie nie możliwe.

Edytowane przez camasutra
Opublikowano

Chodzi mi o granie offline.

Jak mówiłem dosyć często siedze na lapku, ale nie jestem podłączony do neta.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Chodzi mu o własny serwer na laptopie :) nie wiem czy się da nie gram w tą grę za długo, fajna jest też ją polecam, poszukaj na google może coś znajdziesz

Opublikowano

Własny serwer możesz zrobić.

Wymaga to trochę czasu i chęci.

Ale łatwo nie będzie.

Gdzieś na e*pvp był od tego poradnik.

Ale jeżeli będziesz miał odłączony internet.

To wtedy grać nie możesz.

Gra jest grą multiplayer MMO.

Wymaga ono stałego łącza.

Czy to na prywatnym serwerze czy na jakimś globalnym.

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście, mi też się wydaje że jak zrobisz swojego serwa, to na plikach serwerowych się jakoś połączysz off-line.

Lecz będzie z tym tyle roboty że pewnie Ci się odechce + bez innych graczy dobrego EQ bez dodania sobie samemu nie zdobędziesz ;) Tym bardziej że Shaiya to gra zespołowa, bez pp* jest ciężko...

*pp - perfect party czyli że 7 osób :) - jakbyś nie wiedział.

@200 post ^^

Edytowane przez Seba xdd ^^

Dla osób zainteresowanych grą Shaiya

s1 Thesan, Dark Sin 16Lv+, zakładamy gildię.

Opublikowano

Jeśli chciałbyś grać w Shaiyę solo to musiałbyś mieć specjalnie przerobioną do tego grę, wszystko zmienione, bo jesteś SAM. Grasz warkiem -> nikt Ciebie nie wyheala. Grasz wyrocznią, max lvl, pro eq itp solo nie osiągniesz.. O biciu bossów nie wspomnę, np. CTI byłby tylko smoczkiem, na którego mógłbyś popatrzeć (gdzie najpierw trzeba zrobić poprzednie bossy, całe CT co na PL "rafensom" zajmuje cały czwartek, bo nie pojawiają się nigdzie na żadnym pvp...)

Jak to słusznie zauważył Seba, Shaiya jest grą zespołową. A jaki jest sens gry samemu, gdy wtedy wszystko co robisz tak naprawdę nie ma większego znaczenia, bo jesteś sam? Shaiya jest grą PVP (chociaż na PL 99% lajtów tylko farmi i nie raczą się pokazywać na PVP, a jak się pokażą to zabije go Dark i płacze "Ty ch... jak chcecie mieć pvp jak nie pozwalacie expić????!!!!")

W wersji Shaiyi o której wspomniałeś z nikim byś nie rywalizował, a nie okłamujmy się - fabuła w Shaiyi większego znaczenia nie ma bo i tak 95% graczy wykonuje tylko zadanie typu Epic, poboczne questy pomijając.. Czyli co zostaje? Bić pixele? Już lepiej jest kupić jakąś porządną grę RPG i "wejść" w jej świat. Wybór masz duży, a ja np. polecam Morrowinda i Fallout'y, część 1 i 2.

Innymi słowy, patrz pierwszy mój post: Nie da się, a bynajmniej chociaż na początku perspektywa wydaje się być kusząca, nie ma to żadnego sensu, bo jeśli np. chcesz zobaczyć "co jest za rogiem" to powoli idziesz na OS lub na szybko, na privie.

Opublikowano

Czyli wszystko jasne. Dzięki za info. Właśnie chodziło mi o coś takiego jak np. w metinie. Stawiasz OSS-a i ciągniesz samemu.

Pozdrawiam. Do zamknięcia

1390144171-U592769.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...