Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Gra na serwerze przez LAN nie Chamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Chciałbym prosić was o pomoc. Ponieważ mam 2 komputery podpięte do jednego internetu... Próbowałem grać przez chamachi z 2 osobą z drugiego kompa, lecz ta druga osoba ma straszne lagi. Dlatego chciałbym, aby gra mogła działać na 2 komputerach (multiplayer) ale bez potrzeby używania internetu. Na innych grach typu TrackMania normalnie idzie grać przez cieć LAN. Ale tutaj nie jestem w stanie znaleźć informacji co potrzeba na prawdę zrobić. Jeszcze raz prosiłbym was o pomoc.

Opublikowano

Musisz mieć na 2 komputerach publiczne ip lub spróbować połączyć się do komputera-serwera (ip jego karty sieciowej)

Opublikowano

Ja biorę lapka do kolegi i gramy jakby przez lan... Podłączam kabelek do swojego kompa i w tym momencie korzystamy z tego samego neta :P Tutaj (niestety musisz...) użyć hamachi , wtedy na 100% nie będziecie mieli lagów.

F7FwxF8.png

Opublikowano

Albo spróbuj odpalić serwa wpisując w serwer properties twoje ip (jak masz dynamiczne to odpada, musi byc zewnetrzne). Ja gram tak z kolegami - jeden ma zewnetrzne odpala na nim serwa, laczymy sie wpisujac jego ip i 0 lagow (najczesciej ;D)