Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piszcie tutaj (jak macie odwage) o waszych ciekawych sytuacjach zwiazanych z proba lub hackiem w Silku.Wypowiadajcie sie tez jak wybrnac lub jak zapobiegac ewentualnym tego typu zdarzeniom.I bez bajkopisarzy prosze ;p

Moje takie ostatnie zdarzenie dla przykladu....prawdziwe ;p

Wrocilem z uczelni,log na silka wpisuje pierwsza literke mojego ID a klawiatura sama wpisuje (np..fjsiw$nsla&lks)

Pozniej otwiera sie sam Outlook express,pobiera wiadomosci wysyla cos i net calkowicie sie sam rozlacza.Najlepsze jest to ze po tych wszystkich ciekawych autoczynnosciach komputer sam sie wylacza tak jakby chcial powiedziec ale sie dales wydup...pip xD

Mysle.....ku...pip...nowy trojanek wtf?

Zgadnijcie co sie stalo?^^

Zaden kurna trojan tylko klawiatura zaswirowala i ja szlag trafil.Wymienilem i juz jest Ok tak mi sie wydaje....

Czytalem tez gdzies kiedys w jakims artykule ze jest mozliwosc odkodowania czyjegos kodu klawiatury.My wpisujemy pasy np... do konta bankowego a druga osoba widzi to co wpisujemy ;]

Ten artykul wydaje sie byc bardzo przekonywyjacy.Co o tym myslicie?

rocnl9.jpg..VS..14710213hn9.jpg
Opublikowano
My wpisujemy pasy np... do konta bankowego a druga osoba widzi to co wpisujemy ;]

WTF, to ty nigdy o keyloggerach nie slyszales? :(

Teraz jest mnostwo "hackerow" dajacych trojany\keyloggery wygenerowane z gotowych "generatorow" (czyli wpisuja w tym generatorze swoje gg\icq, maila, ewentualnie ftp, ustawiaja jakies opcje i klikaja na "generuj" itp.) nastepnie wrzucaja to na rozne fora pod przykrywka niby ze jakis nowy bot itp. daja sfalszowane skany, i ciesza sie lupem.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Ofc ze slyszalem tylko to inaczej ujalem .

"ze jest mozliwosc odkodowania czyjegos kodu klawiatury" - tym sposobem trudniej bo zboj nie wie jaka mamy klawiature i czy posiada zabezpieczenia ;]

Dodam jeszcze ze chcialem temat rozwinac,a nie zeby zaraz trafil do smietnika.

Napewno dazylo wam sie kiedys zlapac jakiegos dziwnego wirka i to mnie wlasnie ciekawi jakie?^^

Opublikowano

Ja nie złapałem, ale mój kolega tak :D.

Kiedyś graliśmy w Tibię...

I jakiś koleś mówi do niego, że ma program do kopiowania kasy, a mój kolega - łatwowierny głupek - dał się nabrać i cóż ściągnął, próbował uruchomić i du**. Nic się nie uruchamiało.

Na następny dzień wchodzi na Tibie, postać oczywiście pusta...

No, potem za jakiś tydzień komputer zaczął mu wariować.

Wyłączał się sam, włączał się sam.

Pisał na gg jakieś wiadomości typu "asdafagdfuhsdgd hjudfgdgfgh" i wysyłał :D.

Za miesiąc odpalamy z qmplem jego komputer, niby wszystko ok, pograliśmy.

Wyszliśmy na dwór, a po 2h wracamy, a komp zepsuty xD.

Dysk twardy spalony, procek spalony... I do naprawy xD.

SaintCandy.png
Opublikowano

ja mialem taka sytuacje ze mnie hackneli, a wiec wpsialem w google darmowe silki i weszlem na jakas stronke zeby podac ID i PW i wpisalem i potem naciskam OK i mi pisze ze wkrotce silki beda na moim koncie, na drugi dzien patrze a tu ani wilka ani kasy ani setu. :P

Jezeli pomoglem daj 5*

Opublikowano

@up

To trzeba było sprawdzić najpierw na jakimś koncie co jest 1 lvl..

@topic

Ja raz spotkałem polaka który chciał sie zamienić za mojego warrirora (wtedy 42 lvl) za jego rogue (37 lvl).

Nie zamieniłem sie bo on chciał żebym ja mu najpierw poda id pw i sa ( zreszta nawet na moich warunkach bym sie nie zamienił).

Gdy mu napisałem że wiem ze jest oszustem to sie spytał czy chociaż dobrą bajerke krecił.

niewymiarowa sygnatura

Opublikowano

Rekon

To bardziej zalicza sie do walkow niz do wirusa hehe.

Jajosz

To tez o takim czyms juz slyszalem,nawet w dziale tibi chyba beda jakies tematy takie ;p

Opublikowano
@up

To trzeba było sprawdzić najpierw na jakimś koncie co jest 1 lvl..

@topic

Ja raz spotkałem polaka który chciał sie zamienić za mojego warrirora (wtedy 42 lvl) za jego rogue (37 lvl).

Nie zamieniłem sie bo on chciał żebym ja mu najpierw poda id pw i sa ( zreszta nawet na moich warunkach bym sie nie zamienił).

Gdy mu napisałem że wiem ze jest oszustem to sie spytał czy chociaż dobrą bajerke krecił.

Koleś chcial sie ze mną wymienić : moj 70 rogal za jebo 81 wizza + 53 nukera. Scam na pierwszy rzut oka ; )

76561198001815076.png
Opublikowano

@UP

nie zawsze, ja wymienilem mojego nukera 64 za bowmana 80, wymienialem tez moego znoobionego bowmana 88 z npc setem za 90 ff nukera z setem +5 fb i s\s +5 fb :P

everythingfou - sprawdź to.

Admin Cienia
Opublikowano

@up

I tylko nie liczne osoby widzą skąd to masz . :D

Topic do kitu, zamykam. :P

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...