Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik]Jak zagrać w All Points Bulletin Reloaded !

I am Perfection

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W tym tutku pokaże Wam jak zagrać za darmo w grę All Points Bulletin Reloaded twórców takich gier jak War Rock, Knight czy Sword 2.

1. Wchodzimy na tą stronę i ściągamy plik GamersFirst (ten program umożliwi nam ściągnięcie APB) :

http://www.gamersfirst.com/?q=pl/download

2. Po ściągnięciu i zainstalowaniu programu włączamy Go i ściągamy grę (obok ikonki APB będzie Download Now). Ściąganie może chwile potrwać, ponieważ gra na komputerze zajmuje dokładnie 4.99 GB miejsca.

3. Po ściągnięciu w GamersFirst wyskoczy ikonka Install Game. Instalacja także nie jest krótka więc chwila cierpliwości ;)

4. Ok masz już zainstalowaną grę. Teraz wchodzisz na tą stronę :

http://www.gamersfirst.com/register/

I wypełniamy po kolei :

*E-mail (polecam GMAIL !!!)

*Hasło

*Powtórz hasło

*Wiek (DD-MM-RR)** - radzę dać sobie +18 lat, ponieważ APB tyle wymaga i będzie problem z zalogowaniem ;)

*ID (używane do zalogowania na stronie i w grze. Jeżeli zapomnimy ID to do logowania używamy maila)

*Nickname czyli ksywka używana w grze

*Przepisujemy kod ;)

*Join Now i czekamy na maila od firmy. Wtedy potwierdzamy i już możemy zamknąć przeglądarkę.

5. Ok mamy konto, zainstalowaną grę. Teraz w programie GamersFirst obok ikonki APB dajemy Play Now. Jeśli pierwszy raz gra się włącza to trzeba chwilę poczekać aż zrobi się UPDATE !

6. Ok gra się zaktualizowała. Teraz wystarczy dać przycisk start po prawej stronie okna APB i czekać.

7. Przy pierwszym włączeniu APB nie da się skrócić filmików pokazowych. Trochę cierpliwości i dostaniemy okno logowania.

8. Okno logowania :

*E-Mail lub Gamer ID - polecam zaznaczyć Remember Me, żeby zapamiętało na następny raz dane (tylko mail lub ID. Nie dotyczy hasła !)

*Hasło

9. Ok jesteśmy zalogowani. Czas na wybranie serwera. Polecam granie na OBEYA (EU1), bo tam gra najwięcej naszych ;p

10. Następnie wybieramy character - Enforcer lub Criminal. Ja polecam tą drugą, ponieważ mam zamiar założyć klan MPCForum ! (Wszelki kontakt na PW).

11. Teraz tworzymy swojego bohatera (system edycji jest bardzo rozbudowany. Postać można super odwzorować. Dla ludzi z wyobraźnią ;p)

12. OK teraz polecam dobrze zapoznać się z grą. Powodzenia i miłej gry - Perfection. Mój nick na OBEYA (EU1) - PerfectionMPC !

perfection.png

Sig by Thtsn ;)

Opublikowano

Zapraszam zapraszam fajne akcje można będzie zrobić jak zbierzemy dobrą grupę.

W razie czego nick Evila (serwer Obeya) Kryminaliści.

Ps. Nie trzeba otwierać APB przez g1 live. Można zrobić skrót do odpalenia od razu launchera (Przykładowo) C:\Program Files\GamersFirst\APB Reloaded\Launcher

Lub pliku exe (Tu trzeba uważać na patche by nie odpalić grę bez aktualnego patcha) C:\Program Files\GamersFirst\APB Reloaded\Binaries

76561197995014005.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mi nie działa w ogóle APB

Mam Viste 32 bity i jak chce włączyć grę to muszę mieć jakiś service pack dobra to go zainstalowałem i to dupa włączam i nic się nie dzieje

iiMuZ.png

Opublikowano

A dupa :(

Weszłem na jakąś stronkę czy mi gra pójdzę ale nie :/

http://www.systemrequirementslab.com/CYRI/analysis.aspx 

proszę

A jakbyście nie widzieli to macie to :

CPU

Minimum: AMD's Athlon 64 X2 5000+ (2.6 GHz) or Intel Core 2 Duo 2 GHz or equivalent

You Have: Intel® Pentium® Dual CPU E2180 @ 2.00GHz

Upgrade Suggested: Unfortunately, your CPU does not meet this requirement. Click here to see some recommendations.

RAM

Minimum: 2 GB

You Have: 3.0 GB

PASS

OS

Minimum: XP x32 / Vista x64 (Vista 32 not yet advisable) / Windows 7 x64

You Have: Microsoft Windows Vista Home Basic Edition (build 6000), 32-bit

PASS

Video Card

Minimum: ATI Radeon X1900 XT 256 MB or GeForce 7800 256 MB or equivalent

You Have: GeForce 9500 GT

PASS

Features: Minimum attributes of your Video Card

Required You Have

Video RAM 256 MB 2.2 GB

Hardware T&L Yes Yes

Pixel Shader version 3.0 4.0

Vertex Shader version 3.0 4.0

Free Disk Space

Minimum: 20 GB

You Have: 110.2 GB

PASS

CPU

Recommended: AMD Phenom X4 9850 or Core 2 Quad 2.4 GHz or equivalent

You Have: Intel® Pentium® Dual CPU E2180 @ 2.00GHz

Upgrade Suggested: Unfortunately, your CPU does not meet this requirement. Click here to see some recommendations.

RAM

Recommended: 4 GB

You Have: 3.0 GB

Upgrade Suggested: Unfortunately, your RAM does not meet this requirement. Click here to see some recommendations.

OS

Recommended: XP x32 / Vista x64 (Vista 32 not yet advisable) / Windows 7 x64

You Have: Microsoft Windows Vista Home Basic Edition (build 6000), 32-bit

Upgrade Suggested: Unfortunately, your OS does not meet this requirement. Click here to see some recommendations.

Video Card

Recommended: ATI Radeon HD 2900 XT 512MB or GeForce 8800 512 MB or equivalent

You Have: GeForce 9500 GT

PASS

Features: Recommended attributes of your Video Card

Required You Have

Video RAM 512 MB 2.2 GB

Hardware T&L Yes Yes

Pixel Shader version 3.0 4.0

Vertex Shader version 3.0 4.0

Free Disk Space

Recommended: 20 GB

You Have: 110.2 GB

PASS

iiMuZ.png

Opublikowano

A mi sie nie chce pobrac

Co robie?

1. Wlaczam GamersFirst

2. Przy grze APB klikam DOWNLOAD

3. Wybieram miejsce docelowe(tam gdzie ma mi sie APB pobrac)

4. Poczym klikam OK.

I nic sie nie dzieje :(

Za wszelka pomoc daje +

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a ja mam problem przy instalacji pisze ze mam dobra grafike ale jak sie zupdatuje i nacisne play to mi pisze ze mam zaslaba oco chodzi??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanko o co chodzi z tym "rewardedt a cop,, co trzeba zrobić żeby rank rósł bo chce w końcu odblokować kajdanki !

Opublikowano

Dobra wiem jak aresztować .

A jak robić odznaczenia (to co masz okienko On mission i poniżej graczy i tam po lewej są takie odznaczenia) kolega mi tłumaczył że to trzeba nawalać z n-teca albo ze stara ale ja nawalam mam lepsze staty od niego a ja mam takie samo odznaczenie a on 2 stopnie wyższe :P a obydwaj nawalamy z n-teca więc może o co innego chodzi ?! konto zrobiłem miesiąc temu ale przestałem grać i tak naprwade gram 3 tygodnie bo wtedy obczaiłem podstawy tej gry.

Proszę o pomoc

Opublikowano

Te odznaczenia nie są po lewej tylko po prawej, jak wciśniesz TAB. Odznaczenia dostajesz za jakieś wydarzenia np. zabijesz kogoś z granata, zabijesz kogoś siedząc w aucie, zabijesz kogos jeżdżąc autem, zabijesz 2 kolesi w przeciągu 5 sekund i wiele wiele innych. To nie ma nic wspólnego z bronią jaką nosisz.

Spis modów do 1.5_01.

http://www.mpcforum.pl/topic/342769-spis-modow-do-15-01/

Zbieram plusy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...