Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samsung Spica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,chcąc kupić na allegro właśnie samsunga spice napotkałem się na kilka zdjęć przedstawiających "trojkę" zamiast napisu SAMSUNG,i zastanawiam sie czy to jakas podrobka?Zaznaczyłem na obrazkach o co mi chodzi.

Podróba?

post-335710-0-58376700-1306655914_thumb.jpeg

Oryginał

post-335710-0-33706000-1306655974_thumb.jpeg

fufus-10855.gif?type=sigpic&dateline=1278280145
Opublikowano

w tym miejscu jak kupujesz u operatora telefon np z abonamentem masz logo jego , normalnie chyba logo Andrioda tam jest

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ja słyszałem ze podrabia sie Iphona to spice pewnie tez można podrabiać :P tylko czy to byłoby opłacalne?Moze to tylko obudowa,ale ja zanim cos kupie to wole sie upewnić.Czekam na więcej opini

fufus-10855.gif?type=sigpic&dateline=1278280145
Opublikowano

opinii pod względem czego ?

oryginalny samsunga do kupienia w zwykłych sklepach ma zamiast loga napis u góry jak na zdjęciu niżej, kupowany u dowolnego operatora czy w sieciach handlowych napis na dole i miejsce na własne logo

położenie napisu zależy dla kogo fabryka samsunga wykonuje zamówienia i po tym właśnie poznasz telefon w normalnej sprzedaży detalicznej od telefonów produkowanych na zamówienie . modele niczym się nie różnią od siebie tylko drobne modyfikacje softu pod danego operatora czy zrobione według specyfikacji zamawiającego

obydwa bez względu na położenie napisów są jak najbardziej tymi samymi telefonami pochodzącymi od tego samego producenta, zresztą jak kupujesz kupujesz z pudełkiem oklejonym odpowiednimi naklejkami , hologramami i ważną oryginalną GWARANCJĄ ( tu uważaj Samsung nie honoruje gwarancji nawet nie wiem jak popodbijanej i jakimi pieczątkami bez ważnego dowodu zakupu czyli paragonu albo faktury )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

To jest pewnie coś takiego jak ma Orange, wlepiają znaczek orange z modelem telefonu w jakieś miejsce, a markę telefonu przenoszą albo w ogóle usuwają ;d

classes06.png

Opublikowano

no mojej Spicy napis Samsung jest na górze a tam jest na dole i do tego ten znaczek, wyślij link do aukcji i sprawdź z jakiego kraju jest sprowadzony, co do telefonu bardzo dobry tylko gry 3D, nie działają najlepiej i jest tylko DT (dual touch) oczywiście po wgraniu pirackiego androida

Opublikowano

co do tego przerabiania loga operatora to nie wykonuje tego nawet operator czy ktoś inny tylko bezpośrednio w procesie produkcji telefony są znakowane logami i uzupełniane softem według potrzeby i wysyłane do zamawiającego

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Gdyby była podróba to nie było by "SAMSUNG" pod wyświetlaczem :P

Jak ja miałem jeden telefon to tylko z tyłu był napisik, z przodu [Orange]. A to był oryginał :P Można sprawdzić "pod maską" zawsze...