Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy z minecraft 1.6.4

Gotchi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skopiowany problem od Shaylo - mt17 gdyż ma ten sam problem.

Witam, jak wiemy wersja 1.6 miała poprawić masę rzeczy, dla mnie z tego co widzę w optymalizacji to GÓ*NO zmieniła i to dosłownie.

Powiem tak zrobiłem nowy serwer (tzn nową mapę) i tu problemy:

Teren się nie renderuję (wiszę w powietrzu). Po kilkukrotnym reconnect'ie nie działa...

Mówię dobra, spróbujmy w single.

Odpalam, działa, zaś...

1. Nie wiem czy to bug, czy zostało to wprowadzone, ale w niektórych miejscach, klocki są czarne, że nic nie widać, zazwyczaj obok drzew i pod liściami (domyślam się że cień może to być), ale ok... Ale żeby górzyste tereny (gdzie jest przepaść) to 50% z całej ściany czarna jest :O?

2. Po przechadzce po terenie, nagle przestał mi się renderować, wyłączyłem i włączyłem ponownie minecrafta, problem z tym terenem nie ustał.

3. Dostałem już kilka razy nowe okieno, z 3-4x, minecraft has run out memory, spodziewam się że Mojang nie naprawiło czarnych ekranów, tylko je zastąpiło napisami... Oczywiście na końcu tekst proszę zrestartować Minecrafta.

Ok, zrobiłem tak. Stworzyłem nową mapkę z seedem, wbiłem, część terenu mi się zrenderowała (część, na maxymalnym polu widzenia), skopiowałem ją sobie do multiplayer i zrobiłem na tej mapie serwer.

Wbijam i znowu problem na początku z wiszeniem w powietrzu (kumpel też miał), po 3 ponownym wbiciu problem ustał.

Ruszamy dalej, widzę oczywiście czarne klocki pod drzewami ( kolega ich nie widzi ), widzę creepera, ale nie widziałem jak się hmm.. nazwę to nadmuchuję (większy się robi) tuż przed wybuchem, a kolega widział. Dobra, w multi, grając z nim wyskoczył mi 2x Minecraft has run out of memory.

A właśnie za drugim razem przed wyskokiem miałem... Jasny ekran (jakbym patrzył na czyste niebo w minecrafcie)... po czym chwilowo czarny (a sam minecraft się zminimalizował), a później Minecraft has run out of memory.

Dobra ja dziękuję za taką wersję. Jak miałem 1.5_01, do tej wersji żadnych tak aż poje***ych błędów nie miałem, a jasny ekran to nowość, tak ?

Co mam zrobić ?

Dodam od siebie:

- java zaktualizowana

- net framework 4

- windows 7 32 biciory

- minecraft oryginalny.

- serwer zaktualizowany

Sprzęt:

Proc: AMD Phenom x6 1055T

K. graf: GeForce 260 GTX 896 MB

RAM: 2x2GB 1333mhz

Napisałem się, wiem. Ale może ktoś mi pomoże z tym badziewiem.

Rzecznik.png
Opublikowano

Identyczne problemy i mam jeszcze jeden problem. Wersja 1.5.01 chodziła znakomicie, bez ścinek bez problemów, a wersja 1.6.4 muli mi się jak nie wiem co. RAM 4 gb, 2x 2,3 GH i żeby taka gra się cięła? Najgorsze wydanie gry jakiejkolwiek widziałem.

Opublikowano

ja mam server dedkowany i od weszła wersia 1.6.4 to nawęd jak ja sam gram na tym serwerze to są takie lagi że nawed nic nie da się zrobić a jak była wersja 1.5 to graliśmy na tym serverze w 14 i bez lagów co czeba zrobić żeby te lagi znikły ??

Opublikowano

Taa mam tak samo z SMP, chciałem zachęcić do grania w MC mojego kolegę. Chciałem zrobić serw Multi survival (czy jak to sie tam pisze) no i wgl sie grać nie da, wisimy w powietrzu... do serwa włożyłem 4G ramu i nic -.- w view-distance dałem na 3 to jest minimalne i dalej tak samo...

Nie ma ;(

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

wersja 1.6 to porażka na MP nie mogę normalnie grać kopie klocek z dirtu a on po 5 min jest w ekwipunku tak samo mam jak coś piszę albo idę gdzieś i mapa nie chcę się generować i wpadam do dziury w tej mapie i tak ciągle latam góra dół aż w końcu nie relogne i wtedy jest ok podam przy okazji że kumple z którymi gram nie mają problemów wtf? to jest dal mnie chore poczekam aż wyjdzie 1.7 i naprawi te błędy.Jedynie mogę grać na SMP a tak to w dupę mogę pocałować te grę na MP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...