Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[esro]EliteSilkroad - problemy

valenar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten temat na razie próbny, zobaczymy co z tego będzie. Opisujcie tutaj jaki macie błąd i jak ktoś będzie wiedział co zrobić, odpisze. Za pomoc dajemy [+] bądź [-] no i 5*. Ewentualnie możecie pisać 5 plusów itd. tylko bez przesady , to nie targowisko. Podam wzór, jeśli ktoś ma jakieś propozycje piszcie do mnie.

Jaki problem: (crash gry, wyłączanie się komputera, brak launchera)

Od kiedy: (coś zrobiliście czy samoistnie ?)

Co próbowaliście z tym zrobić: (może pogorszyliście jakoś sytuację... ?)

Opis szczegółowy problemu: (co dokładnie się dzieje ?)

Czysty:

Jaki problem:

Od kiedy:

Co próbowałem z tym zrobić:

Opis szczegółowy problemu:

Do odpowiadających: odpowiadamy tak:

odpowiedź do @xxxxx

i tutaj odpowiedź

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Jaki problem: Wylacza sie Client.

Od kiedy: wczoraj / dzisiaj

Co próbowałem z tym zrobić: narazie proboje wbic , a po za tym nic.

Opis szczegółowy problemu: Podczas logowania do gry, gdy wpisuje passy do gry i daje Enter, client sam sie wylacza.

dziekuje za wszelaka pomoc ! :)

pozdrawiam

@down

ale dzialo mi sie to nawet gdy byl serwer easy.

Opublikowano

@Luu93

Każdy (albo większość) tak ma, nic na to nie poradzisz.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Mam problem, jak nie jedna osoba iż od wczoraj wieczora 1600 slotow i mam lagi lecz nie wszyscy, od czego to zależy i czy jest na to rozwiązanie? Bo ja stoję inni biegają...

Opublikowano

Wszyscy mają lagi bez wyjątku, za sprawą ich głównego serwera (tutaj nic nie zależy od naszego sprzętu/neta) - takie same lagi mają ludzie z netem 1MB co z 200MB ....

Najprawdopodobniej coś kombinują (może S2).

Poczekamy zobaczymy.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Arni_ po to jest wzór, żeby nie było śmietnika.

Odpowiadamy zaś tak:

odpowiedź do @xxxxx

i tutaj odpowiedź

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

@ GlactiX - dałem żeby nie spamowali mi tu upomnieniami ( kieruje to zapytanie do wszystkich)

Chodzi mi o taki programik dzięki któremu wysyłało się informacje częściej ale mniejsze i to zmniejszało lagi (na rusro kiedyś działało jak był początek i tez coś robili i były takie lagi dzieki temu programikowi były zadziej i na krócej )

@gaara1221

Nie działa do końca... Pracują nad tym... NIBY xD

@ Luu93

Skoro juz tak spamuje, to dzieje się to ponieważ ograniczyli wbijanie na serwer (żeby za dużo osób na raz nie wchodziło bo przez to są lagi, lecz to nic nie pomogło a tak jak kolega powiedział, to zastępuje DC)

Opublikowano

Crash gry po nacisniejcu Start i czekaniu 5sec.Mialem lagi potem wylaczylem sam gre.Przyszlem chcialem wlaczyc i taki bład co chwile sie powtarza.restart kompa byl.Reinstal byl.

post-46233-0-32652600-1306583438_thumb.jpg

headerkzr.png

Jak sie podoba kliknijcie [Lubię To]

Opublikowano

@up

Z tego co widzę jedziesz na klijencie rsro. Wbij przez oryginała to błędu nie powinno być :D

@topic

Jaki problem: lagi....

Od kiedy:od początku esro <_<

Co próbowałem z tym zrobić: reinstal,zgodność,ściąganie od nowa instalki.

Opis szczegółowy problemu: Dokładniej mam takie zacinki, pochodzi ładnie z 5-10 sec i lag na 2 sec.Problem pogarsza sie gdy jest dłużej na postaci.

1000 post :):D

Opublikowano

Jaki problem: lagi....

Od kiedy:od początku esro <_<

Co próbowałem z tym zrobić: reinstal,zgodność,ściąganie od nowa instalki.

Opis szczegółowy problemu: Dokładniej mam takie zacinki, pochodzi ładnie z 5-10 sec i lag na 2 sec.Problem pogarsza sie gdy jest dłużej na postaci.

1000 post :):D

Gz-(100post)

Każdy na serwerze ma lagi, a nie tylko Ty.

Zapewne znowu coś robią ale miejmy nadzieję, że to minie. =)

zbyt duża sygna

Opublikowano

@lekamillo21

Miałem to samo. Jedyne co Ci pomoże to format kompa.

Długo męczyłem się z tymi "zacinkami", a teraz po formacie spokojnie biegam po Karakoram w party czy po Hotan i nic nie przycina.

Duże obciążenie systemu zbędnymi procesami / słaba wentylacja kompa / wirusy / z defragmentowany dysk - to wszystko ma wpływ na wydajność kompa, a co za tym idzie płynność gry.

Opublikowano

Nie wiem czy to ten sam problem, co piszecie nad moją wypowiedzia, ale moze opiszę mój problem z lagami.

Logowanie do gry bez zadnych problemów... natomiast w grze kiedy np. chce kupic potki w NPC dostaje laga, na okolo 15-20 sekund i znow dalej moge chodzic. Dziwi mnie bardzo to, ze jezeli nic nie kupuje, nie uzywam skili tylko swobodnie chodzę po swiecie nic nie laguje, natomiast kiedy uzyje skila, kupie cos w npc lub cokolwiek zrobię dostaję znów laga...

Jeżeli wiem w czym tkwi problem, ZAWSZE Ci pomogę.

Opublikowano

Server jest zalagowany od 2 dni (na weakend akurat :) ) . A to,ze akurat przy kupowaniu czy uzywaniu skilli to dziwne-swoja teorie na ten temat zawarlem w innym temacie :D

Opublikowano

Jaki problem: autologin...

Od kiedy: od dzisiaj

Co próbowałem z tym zrobić: nic

Opis szczegółowy problemu: Jest jakiś autologin do tego. Bo wbijam na tym ich wbudowanym już cały dzień i nic. kiedy najlepiej wbijać? są strony od tego ze statusem serwera?

Opublikowano

Jaki problem: autologin...

Od kiedy: od dzisiaj

Opis szczegółowy problemu: Jest jakiś autologin do tego. Bo wbijam na tym ich wbudowanym już cały dzień i nic. kiedy najlepiej wbijać? są strony od tego ze statusem serwera?

autologin-szukam też, strona ze stat serverm : http://srstats.gamerzcorp.com/stats/capacity

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

Jaki problem: długo się włącza silk

Od kiedy: od dziś ( dziś pobrałem grę )

Opis szczegółowy problemu: Długo odpala mi się gra z 5 minut ponad,najpierw w procesach jest Brak odpowiedzi, później Uruchomiony, potem znowu Brak odpowiedzi i później Uruchomiony po czym gra się odpala. To trwa jakieś 5minut ponad. Inne silki czyli ISRO, ZSZC, CSRO się o wiele szybciej odpalały jakieś 20 sekund. Da się coś z tym zrobić ?

Opublikowano

Jaki problem: Brak silków

Od kiedy: od 1lv :D

Co próbowałem z tym zrobić: Szukałem

Opis szczegółowy problemu: mógłby ktoś podrzucić jakiś link/tut/czy inne coś mówiące jak się kupuje silki na Esro? bo to wbijanie mnie dobije... :x

Opublikowano

@waclawjaffdoawke

aktualnie nie da się kupić silków do esro . Kiedy będzie można ? Myślę że jak server będzie bardziej stabilny.

EDIT: rzeczywiście :) przepraszam mój błąd

Jednak da się kupić i jeśli się nie mylę to na głównej stronie esro "donate silks"

Nick ING : Hantyr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...