Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam ogromne pytanie mam ESET Nod32 pelna wersje. I czy wirus Sality.NAL jest grozny? Bo tylko go mi wyszukuje a pisze ze zablokowal 100tys. atakow... xD wtf?!

Edytowane przez Maxios

reflinki

Opublikowano

Prefiksy obowiązujące w dziale.

+ [sZUKAM] - gdy czegoś szukamy, np. poradnika. pliku itd.

+ [PYTANIE] - pytania odnośnie serwerów globalnych itd.

+ [PROBLEM] - błąd w grze, podczas grania lub włączania jej

+ [iNNE] - wszystkie tematy, ktore nie pasuja do powyzszych prefixow.

+ [Wycena] - wycena danego przedmiotu, postaci, konta itp.

Pamiętaj!

Możliwe ,że twój antyvir jest uczulony możliwe też ,że ten wir jest groźny. Poczytaj może coś w necie znajdziesz.

Opublikowano

No niewiem co to za gowno ten wirus niby nic mi nie robi z kompem wszystko dziala jak poprzednio tylko cochwile mi atakuje juz nabilo ponad 300tys. atakow no lol... A proboje leczyc pliki ale nie chce ich wyleczyc z tego wirusa.. :/

reflinki

Opublikowano

Z neta:

"Ten wirus potrafi dezaktywować antywirusa i kasować pliki"

eset.pl

W ostatnim czasie bardzo popularny jest wirus Win32:Sality. Zaraża on pliki wykonywalne exe (być może i inne pliki wykonywalne). Powiela się bardzo szybko.* Niektóre jego mutacje są w stanie blokować antywirusy i wszelkiego rodzaju programy do usuwania wirusów** itp. (*****).

Poza blokowaniem antywirusów może wykańczać również system. Format MOŻE nic nie dać. ***

Groźne odmiany są być może groźne tylko dla Windows XP i starszych, ale nie koniecznie. U mnie się nic nie stało, a miałem go pełno na pendrive (mam Win7 64-bit).

I jeszcze jedno. Stary avast może sobie nie dać z nim rady. Avast5 powinien go bez problemu kasować. Jednak nie naprawia on zarażonych plików. Trzeba je skasować. Dobry w ich naprawie jest Kaspersky. ****

Już dużo znam zarażeń wirusem tego typu w Żninie. Na kilku forach też są nowe tematy o tym wirusie. Prawdopodobnie to początek pandemii.

Powyższa informacja ma tylko charakter rozpoznawczy. Informacje zawarte w niej mogą być nie do końca zgodne z prawdą.

Więcej informacji na temat powrotu Win32/Sality znajdziesz na stronach Eset.pl.

Coś o jego usuwaniu można znaleźć na stronie supportu kasperskyego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...