Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukiwani ludzie do E-magazynu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie.

Wpadłem na pomysł utworzenia internetowego magazynu i poszukuje ludzi chcących wziąć udział w całym tym przedsięwzięciu. Magazyn miałby być poświęcony tematyce geek'owej, wzbogaconej o różne inne rzeczy (jednak oscylujące w obrębie tej tematyki). Wszystko jest obecnie w powijakach i rozwój magazynu jest właściwie otwarty. Jedyne co jest raczej pewne, to ogólna koncepcja magazynu. Pomysł wydaje mi się fajny, i jeżeli ktoś chciałby spróbować swoich sił w realizacji tego projektu to zapraszam. Obecnie poszukuję właściwie całego składu, czyli: grafika, webmastera, redaktorów.

Wymagania stawiane kandydatom:

* pełnoletniość

* zaangażowanie

* rzetelność

* dyspozycyjność

* znajomość ortografii

* poczucie humoru

* zamiłowanie do gier i elektronicznej rozrywki

* dobra znajomość programów Photoshop / InDesign [grafik]

* umiejętność tworzenia animacji flash [grafik]

* umiejętność tworzenia stron www i ich administrowania [webmaster]

* doświadczenie w pisaniu felietonów/recenzji/publicystyki i tym podobnych tekstów [redaktor]

* doświadczenie w tworzeniu różnego rodzaju prezentacji wideo (np. różne 'let's play...') [redaktor/grafik]

Osoby zainteresowane współpracą proszę o wysyłanie swoich podań na adres [email protected] z dopiskiem (w temacie wiadomości) [PODANIE]. W podaniu proszę napisać coś o sobie, jakie macie doświadczenie i co was motywuje do podjęcia tego zadania. Doświadczenie to nie wszystko, liczy się motywacja i chęć działania - pamiętajcie o tym w podaniach.

Osoby chcące uzyskać szersze informacje również zapraszam do wysyłania maili.

Pozdrawiam

Edytowane przez Grabkien
Opublikowano (edytowane)

ile płacisz za stanowisko Webmastera oraz redaktora ?

mogę też nagrywać Game Playe oraz Let's Playe

bo skoro się ogłaszasz to chyba nie szukasz kogoś kto będzie robić to za darmo.

Pisałem dla Gamio.pl (artykuły głównie o xboxie)

jestem w technikum informatycznym, głównie robimy strony internetowe. Często są to projekty na zaliczenie.

pracowałem dla MPC Media Team jako człowiek od Game playów.

skończyłem 18 lat.

z językiem Polskim nie mam problemu, pomimo tego iż jestem dyslektykiem, jedyne co mnie trapi to interpunkcja.

gram także na Bassie oraz Elektryku, więc mógł bym skomponować muzykę pod stronę.

jestem do dyspozycji w godzinach wieczornych, od ok 20 praktycznie do rana, jeśli na czymś mi zależy to potrafię być rzetelny i zaangażowany, poczucie humoru jako takie jest

Edytowane przez Lenart
Opublikowano (edytowane)

ile płacisz za stanowisko Webmastera oraz redaktora ?

mogę też nagrywać Game Playe oraz Let's Playe

Nie będę ukrywał, że na razie jest to bezpłatne zajęcie. Szukam pasjonatów, ludzi którzy chcą spróbować swoich sił w tym projekcie. Jeżeli nam się uda i zyska to popularność - wtedy jest szansa na zarobienie jakiś pieniędzy.

Sam jestem studentem i po prostu nie mam funduszy żeby to wszystko samemu finansować. Chcę stworzyć zespół, z którym razem spróbujemy ten projekt stworzyć i poprowadzić. Początkowo bezpłatnie, na zasadzie Ty coś umiesz, ja coś umiem - zróbmy to. Nic nas to nie kosztuje, poza poświęconym czasem. Możemy za to zyskać ciekawe doświadczenie, może nauczyć się czegoś nowego, udoskonalać swoje umiejętności, stworzyć coś fajnego co może kiedyś przyniesie zyski.

Edytowane przez Grabkien
Opublikowano (edytowane)

mhm więc osobiście rozumiem to tak.

szukam kogoś kto mi to rozkręci, napisze skrypt strony, wykona layout i mam gotowca za friko.

Za czas który poświęcił bym Tobie, nie dostał bym ani grosza, a w tym czasie mógłbym już zarobić spokojnie z 50 zł (dzisiaj już miałem propozycje napisania strony).

Dziękuję, do widzenia.

myślę że to nie tylko moje zdanie, bo przecież gdyby ktoś chciał pomagać bez interesownie, poszedł by na jakiś wolontariat ;)

Edytowane przez Lenart
Opublikowano (edytowane)

mhm więc osobiście rozumiem to tak.

szukam kogoś kto mi to rozkręci, napisze skrypt strony, wykona layout i mam gotowca za friko.

Za czas który poświęcił bym Tobie, nie dostał bym ani grosza, a w tym czasie mógłbym już zarobić spokojnie z 50 zł (dzisiaj już miałem propozycje napisania strony).

Dziękuję, do widzenia.

myślę że to nie tylko moje zdanie, bo przecież gdyby ktoś chciał pomagać bez interesownie, poszedł by na jakiś wolontariat ;)

Tu chodzi o to, że każdy wkłada coś od siebie. Ty robisz strony - okej. Ja znam się na photoshopie i indesign'ie, dodatkowo studiuje dziennikarstwo. Ty robisz stronę, administrujesz ją, ja składam gazetę, robię grafikę, piszę artykuły, planuję co będzie w numerze, czego nie będzie, przydzielam ludziom zadania, umawiam się z ludźmi na wywiady, szukam ciekawych tematów do pisma, itp itd. Więc to nie jest tak, że ktoś mi ma to rozkręcić. Każdy ma wkład w rozwój.

Edytowane przez Grabkien
Opublikowano

Lenart po jaka cholere sie tu udzielasz i piszesz o swoim zyciu ? Koleś zaznaczył, że szuka pasjonatów itd. Nigdzie nie napisał , że będzie to opłacane. Jak masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem to lepiej podszkol się w tym fachu by rozumieć czyjeś posty.

@ Topic

Uważam, że pomysł jest niezły tylko jaka miałaby być nazwa tego magazynu?

Recenzowanie gier będzie tylko na platformę PC czy też może konsole wchodzą w grę ?

Ja osobiście mogę pisać o systemach operacyjnych Windows/ Linux / BSD . O sprzęcie komputerowym również mogę napisać niejeden artykuł. Oprogramowanie i gry mam w jednym paluszku ponieważ lubię testować różne programy oraz grać w wolnych chwilach.

jqeuR.png

Opublikowano

Uważam, że pomysł jest niezły tylko jaka miałaby być nazwa tego magazynu?

Recenzowanie gier będzie tylko na platformę PC czy też może konsole wchodzą w grę ?

Ja osobiście mogę pisać o systemach operacyjnych Windows/ Linux / BSD . O sprzęcie komputerowym również mogę napisać niejeden artykuł. Oprogramowanie i gry mam w jednym paluszku ponieważ lubię testować różne programy oraz grać w wolnych chwilach.

Nazwa na razie jest otwarta, chociaż myślałem żeby magazyn nazywał się Geek (czyli maniak komputerowy, ktoś kto bardzo interesuje się grami - chociaż czasami tłumaczy się to też jako dziwak dlatego trzeba jeszcze pomyśleć nad nazwą). Domyślnie miałoby to być o PC, ale konsole również są możliwe jeżeli znajdą się ludzie chcący poprowadzić te działy.

Chciałbym, żeby był to magazyn bardzo interaktywny, żeby było w nim dużo filmików, muzyki, wywiadów dźwiękowych itp itd. Także odbiega to bardzo od zwykłego papierowego magazynu. Taka interaktywna gazeta :)

Opublikowano
Lenart po jaka cholere sie tu udzielasz i piszesz o swoim zyciu ? Koleś zaznaczył, że szuka pasjonatów itd. Nigdzie nie napisał , że będzie to opłacane. Jak masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem to lepiej podszkol się w tym fachu by rozumieć czyjeś posty.

przed edycją tego nie było w pierwszym poście, więc jeśli nie widziałeś pierwotnej wersji posta to po co komentujesz ?

dopiero po tym jak się zapytałem ile płaci itp. dopisał że to dla pasjonatów itp.