Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak sterować programem z innego komp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w kliencie IP komputera a nie lokalne , poducz sie jak określa się ip kompa

wpisując 127.0.0.1 wysyłasz do swojego komputera polecenia a nie do innego , serwer lokalnie ( tam gdzie uruchomiony ) ma zawsze IP 127.0.0.1 ale fizycznie ma IP inne

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

te ip podalem przykladowo napisalem ze ma byc Twoje:P bo nie wiem jakie masz

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

dla serwera nie ważne jakie masz IP bo to lokalne kompa na którym działa, dla klienta musisz znać przynajmnie publiczne jak z internetu się łączysz , albo nie publiczny jak łączysz się po sieci wewnętrznej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Nie wiem dobra może jestem głupi, ale czy nie prościej to podłączyć pod jakieś stabilne VPN?? Jeżeli to do użytku typu: syn-ojciec, kolega-kolega???

Sebulec chyba masz czyste intencję a nie podsyłać to gdzie się da ??Jeżeli tak to ja przepraszam wycofuję swoją wypowiedź na temat VPN.

Jeżeli się jednak zdecydujesz nie używaj Hamachi - strasznie nie stabilne, i ma "humorki"

beznazwy2kopiao.png

Opublikowano

Kolega kolega ale w gruncie rzeczy to eksperymentalnie robie i może się kiedyś przydać :) a po drugie czy można podłączyć sie do takiej sieci( czy co to dokładnie jest bo tego nie rozumiem do końca ale ogólne zasade znam) podłączyć zdalnie? za pomocą programu?

Opublikowano

Tak robisz "Pokój" do niego zapraszasz drugą osobę posiadającą tenże program. I używacie IP z tego programu.Oczywiście ty użyjesz Localhosta ;).

Czyli :

Osoba, z którą się łączysz wpisuje IP z tego programu.

Ty wpisujesz Localhost.

Zaleta:

- nie ma zmiennego IP

Wada:

- program może mieć "humorki " i się nie podłączysz.

Myślę, że zrozumiałeś ;D

beznazwy2kopiao.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...