Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobiłem wczoraj serwer w minecrafcie przez hamachi oczywiście i wszystko hulało, dzisiaj po aktualizacji jest napisane ' outdata server '. Wiecie, dlaczego tak jest? :<

Opublikowano

mecze sie z tym i mecze, ale nie ogarniam tego za bardzo, sciagnalem ten program do generowania plikow startowych, cos jeszcze musze sciagnac?

Opublikowano

Wchodzisz na minecraft.net, wchodzisz w zakładkę Download pod napisem "Minecraft Beta" (czy coś takiego), zjeżdżasz na dół strony. Widzisz pogrubiony napis " Server Software (i coś tam dalej)? Ściągnij plik Minecraft_Server.exe. Będziesz miał oficjalne pliki serwerowe prosto od Notch'a ;)

1339163822-U301909.png

Opublikowano

effectus, zrobilem jak powiedziales i jak wlaczam to owszem, dziala, ale caly czas spadam w przepasc taka i spadam i spadam : D może dlatego, ze mam teraz wersje 1,6 coś tam MC ?

poosterr, dałbyś na innym serwerze, bo tam pokazuje mi, ze zawartosc niedostepna -.-

Opublikowano (edytowane)

Spadasz cały czas dlatego, że Ci się mapka generuje. Też tak mam ;) Dodaj więcej RAM'u na serwer, a czas generowania mapy będzie krótszy :P

Edytowane przez eFFecTuS

1339163822-U301909.png

Opublikowano

Musisz otworzyć plik Minecraft_Server notatnikiem. Jest tam linijka z cyferkami 512 albo 1024 (sam nie wiem). Oznaczają one pamięć RAM, jaką jest używana na serwerze. Zmień te cyferki na taką liczbę, jaką chcesz przeznaczyć na serwa (w MegaBajtach)

1339163822-U301909.png

Opublikowano

Tak, dokładnie o tą. Otwórz notatnik, wklej ją wpisując w miejsce 512 tyle, ile chcesz przeznaczyć MB Ramu na serwer. Później weź "Zapisz jako..." i wpisz w nazwę pliku "tym_odpalac.bat".

1339163822-U301909.png

Opublikowano

nie no, co wy, tego pliku sie nie da otworzyc w notatniku... może chodziło Ci o server.propeties? ale tam nic takiego nie ma..