Ceyz 71 MPC User Postmaker Zgłoś post #1 Napisano Maj 25, 2011 Witajcie drogie dzieci, mam dla was coś wspaniałego. Otóż, laptopy mają zintegrowaną kartę graficzną. Dużo ludzi chce sobie pograć w MineCraft'a na laptopach - lecz się nie da. Szukałem jak włączyć minecraft'a na innych forach, nic nie było. Aż wreszcie trafiłem na obcojęzyczne forum, na którym znalazłem jak odpalić MineCraft'a na zintegrowanych kartach graficzych. Chciałem rozpowszechnić to gdzie indziej, przy czym dopracowałem trochę ten poradnik, bo coś nie działał jak powinien. Informacje przed zaczęciem poradnika: -To działa tylko na 32bit, a na 62bit nie, -Nie na wszystkich piratach działa ten sposób, -Jeśli nie masz pliku minecraft.jar, zamień minecraft.exe na minecraft.jar, -Plik .bat musi być w tym samym folderze, gdzie jest minecraft.jar, -Nie robić skrótu na pulpicie do pliku .bat! PIERWSZY SPOSÓB! 1. Odpalamy folder z MineCraftem. Mój Komputer/C:/Users/NAZWA UŻYTKOWNIKA/AppData/Roaming/.minecraft 2. Otwieramy notatnik z paska startowego. 3. Wklejamy: @echo off java -Xincgc -Xmx800M -jar minecraft.jar pause 4. Zapisujemy to w folderze MineCraft'a pod nazwą: minecraft.bat ale w " Zapisz jako typ " w notatniku dajemy: Wszystkie pliki i zapisujemy. 5. Od teraz odpalamy MineCraft'a tym plikiem. 6. W razie niecierpliwień trzeba poczekać, aż zniknie konsola - pamiętajcie, że gdy pojawi się konsola kliknąć ENTER! DRUGI SPOSÓB! Twoja karta graficzna może nie obsługiwać OpenGL więc pobieramy więc najnowsze sterowniki do twojej karty graficznej! To już wszystko! Mam nadzieję, że się z tym uporałeś! Mogłem się pomylić! Jeżeli tak, napisz to w temacie. EDYCJE TEMATU: 26.05.2011 - założenie tematu, 26.05.2011 20:17 - poprawiono .bad na .bat z mojej pomyłki, 27.05.2011 - dodano kolejny punkt, dwie kolejne porady przed zaczęciem poradnika, daty edycji tematu, co zostało poprawione i drobne poprawki. 31.05.2011 - dodano 2 sposób! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czacza 13 Debiutant II Members Zgłoś post #2 Napisano Maj 25, 2011 Daje - . ale dla mnie to nnie jasne i nie chce dzialac;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sonny1908 50 Pijawka III Members Zgłoś post #3 Napisano Maj 25, 2011 Ja tam nie mam problemu z minecraftem na laptopie. Co to za rozszerzenie ''.bad''? Nie chodzi przypadkiem o .bat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ceyz 71 MPC User Postmaker Zgłoś post #4 Napisano Maj 26, 2011 czacza, Powiedz coś jaśniej. Sonny1908, Owszem, mój błąd - poprawiłem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nobskiller 409 MPC User III Postmaker Zgłoś post #5 Napisano Maj 26, 2011 To by mogło pójść do podpiętych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ceyz 71 MPC User Postmaker Zgłoś post #6 Napisano Maj 26, 2011 To by mogło pójść do podpiętych Może by i mogło, ależ po co? Jak będą chcieli to podepną... Ale to tutaj nie o to chodzi, mówcie lepiej czy wam działa, czy nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czacza 13 Debiutant II Members Zgłoś post #7 Napisano Maj 26, 2011 oj tam oj tam . po prostu robię jak piszesz i włączam przez plik bat i mi nie działa ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kotlet-schabowy 1 171 Programista z powołania Postwriter Zgłoś post #8 Napisano Maj 26, 2011 Kocham Cię! (przenośnia) Wielkie dzięki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Moras01 0 Pijawka Members Zgłoś post #9 Napisano Maj 26, 2011 Nie wiem dlaczego ale wyskakuje mi taki błąd : Failed to load Main-Class manifest attribute from minecraft.jar Proszę o szybką odpowiedź PLX. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ceyz 71 MPC User Postmaker Zgłoś post #10 Napisano Maj 26, 2011 czacza Ale co dokładnie, co się dokładnie dzieje? Może w notatniku " zapisz jako typ " nie dałeś: wszystkie pliki. Radzę zrobić to jeszcze raz, wszystko od nowa. To tego trzeba użyć trochę inteligencji. Jeżeli będzie to konieczne, zrobię filmik. Moras01 Zamiast minecraft.exe zamień na minecraft.jar, jeżeli nie pomogło coś źle pisałeś w pliku tekstowym. Zobacz, czy poprawnie skopiowałeś... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kotlet-schabowy 1 171 Programista z powołania Postwriter Zgłoś post #11 Napisano Maj 26, 2011 Pamiętajcie, ze plik .bat musi byc w tym samym folderze, gdzie MineCraft.jar i pliki musza sie nazywać tak samo. Macie moze sposób na zmniejszenie lagow dla bardzo słabych kart graficznych? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ceyz 71 MPC User Postmaker Zgłoś post #12 Napisano Maj 27, 2011 Pamiętajcie, ze plik .bat musi byc w tym samym folderze, gdzie MineCraft.jar i pliki musza sie nazywać tak samo. Macie moze sposób na zmniejszenie lagow dla bardzo słabych kart graficznych? Pozwól, że umieszczę to w tematowym poście. A zmniejszenie lagów, w opcjach minecraft'a to tak. Smooth Lights obciąza, weź na OFF Viev Bobing też daj na OFF. Jeżeli nie pomaga, daj SS'a opcji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ceyz 71 MPC User Postmaker Zgłoś post #13 Napisano Maj 29, 2011 24h, odświeżam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ceyz 71 MPC User Postmaker Zgłoś post #14 Napisano Maj 31, 2011 Refresh! Dodano 2 sposób. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ceyz 71 MPC User Postmaker Zgłoś post #15 Napisano Czerwiec 10, 2011 Odświeżam, ponieważ temat zszedł na ostatnie strony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kortax 35 Debiutant Members Zgłoś post #16 Napisano Czerwiec 22, 2011 W związku z tym , ze ciagle sa zakladane nowe tematy nt tego problemu, a rozwiazanie podane tu jest dobre prosilbym o podpiecie DAJ + TO KOSZTUJE.... ALE MALO. TYLKO 1 KLIK. TO LEPIEJ NIŻ DAĆ - BO WTEDY KLIKASZ MOCNIEJ CO SKUTKUJE WIĘKSZYM ZUŻYCIEM MYSZKI!!!!TM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JDragon 255 MPC Popular User II Postwriter Zgłoś post #17 Napisano Czerwiec 22, 2011 dziecko to twoj stary a co do tematu to ja mam lapka z biedronki(emachines) i mi śmiga tylko czasami ram wymięka (3gb:/) by me, lans musi być. MINECRAFT: [TuT] Generator Śnieżek[TuT][DL] Jak znaleźć opuszczone kopalnie, wioski, itp. [Tut][Hit!] Boosterowa Stacja Kolejek 1.2.5! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
La_Kill 2 Pijawka II Members Zgłoś post #18 Napisano Czerwiec 23, 2011 Może ktoś zrobi filmik jak to robi się ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ceyz 71 MPC User Postmaker Zgłoś post #19 Napisano Lipiec 1, 2011 La_Kill filmik będzie dodany niedługo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
B4rt3z 0 Pijawka Members Zgłoś post #20 Napisano Sierpień 22, 2011 u mnie jest bład Failedto load main..... co to moze byc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ceyz 71 MPC User Postmaker Zgłoś post #21 Napisano Sierpień 22, 2011 @B4rt3z, nie załadowało Ci się menu . Z takim błędem się jeszcze nie spotkałem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ceyz 71 MPC User Postmaker Zgłoś post #22 Napisano Listopad 13, 2011 @REF Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ridactive 5 Pijawka Members Zgłoś post #23 Napisano Listopad 13, 2011 Popraw z "62bit" na 64bit i będzie good. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Glodelk 0 Bywalec MPC ProUser Zgłoś post #24 Napisano Listopad 13, 2011 Mi normalnie minecraft działa na laptopie , więc nie rozumiem tematu , ale skoro innym to pomaga , to musi to mieć głębszy sens ... :huh: Prosze nie dawać mi warna 5%, ale jak już , prosze napisać na pw gdzie mój błąd , poprawie go . Czemu ? Mam 95 % , bardzo proszę o przeczytanie tego tekstu kida/moda/admina/globala ktory wyszukał gdzieś mój błąd , pozdrawiam . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hardof 0 Pijawka Members Zgłoś post #25 Napisano Grudzień 30, 2011 robię tak jak w sposobie 1. Pojawia mi się konsola naciskam ENTER, konsola znika i nic poza tym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Polecane posty
Zarchiwizowany
Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.