Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mojang oficjalnie odciął się od wszelakich resellerów, jednocześnie informując, że kody skupywane są przez kradzione karty i konta paypal. Jednocześnie poinformował, że w odpowiednimczasie zajmą się tymi kradzionymi, co niechybnie oznacza utratę kont przez osoby kupujące taniej, chociażby na allegro.

Polecam wszystkim tym osobom jak najszybsze żądanie zwrotu gotówki, póki nie ma fali banów. A po takowych sprzedawcy najczęściej znikają...

Cytując FAQ http://www.minecraft.net:

A: Someone (you, the owner of the credit card used to buy the game, or your bank) have asked PayPal for a chargeback. The payment system gets notified that the funds have been reversed, and the account automatically gets marked as unpaid.Q: The website says I don't own the game, but I used to. Why?

Jeśli bank wniesie o zwrot gotówki, w tym przypadku kradzionej, konta przepadają. A wtedy zacznie się płacz, jak to wszyscy chcieli 15zł oszczędzić...

zrodlo:minecraft

zakaz umieszczania linków wychodzących

Opublikowano

Z tego co zrozumiałem to Mojang zakazuje kupna kont na takich stronach jak kontagier i allegro??

Nie.Mozesz kupic legalne konto na allegro tylko jego cena musi byc realna do ceny na minecraft.net Czyli ok 60zl

Opublikowano

Nieee ;P to chodzi o to raczej że jeśli kupisz gift coda z kradzionej karty zostanie on albo konto na którym został użyty zablokowane ..

@2x down

dokladnie ja tam kupiłem konto i jakoś mi nie skasowali ani nic ;P

Opublikowano

tak o to.ale konta ktorych cena jest realna ok 60zl to raczej nie kradzione.A te po 47zl pewnie tak.

Opublikowano

@Up. Kamień mi z tyłka spadł...

Co do tematu - kwestia czasu, żeby pousuwali konta kupione z nielegalnego źródła - a wątpię, żeby te kupione taniej (np. z allegro) były prawdziwe. Kto by narażał się na straty tylko po to żeby reputacje na allegro zyskać? ...

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano (edytowane)

Kupiłem na allegro za 35 zł i mogę się założyć o ... nie wiem co chcecie, że mnie nie zbanują. Nie ma takiej możliwości, a jeśli nawet, to będę chciał zwrotu $$$.

Wszystkie konta jakie kupiliście są bezpieczne, bo zawsze możecie żądać zwrotu pieniędzy (chyba że kupiliście nieoficjalnie, od ręki do ręki, to wtedy przesrane).

I tak nikogo nie zbanują, jestem ciekaw jak ;> To niemożliwe ! Piszą tylko tak, żebyście kupowali od nich!

Na co dzień się nie kradnie kont do paypala, zresztą to nie ich sprawa.

Edytowane przez PedoÐres

wsrh2.png

Nie wykonuję zleceń. Jeśli pomimo tego dostałeś ode mnie sygnaturkę, czuj się wyróżniony ^^

Legenda
Opublikowano

Ja kupiłem za 60zł w firmie która miała ok. 1k pozytywów i pełno kupionych więc chyba nie kradli.

Opublikowano

Nie mogą Cię zbanować na konto.

Ciekawi mnie fakt jak sprawdzą jak je, kupiłeś oni tylko tak straszą.

To tylko moje zdanie.

..PS.

Na pewno wszystkie kąta maja jako kupione w Mojang także mogą wam nasrać.

1323380503-U105431.png
Opublikowano

@up

Masz racje ciekawe jak sprawdzą czy kupiłeś za 40 czy 60 zł , jak sprawdzą czy kupiłeś w Żapce na allegro czy znalazłeś na ulicy

Oni tylko straszą przyszłych graczy premium żeby kupowali pewniaki ( +60 zł )

Jak dla mnie Bzdura

x