Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klucz Kupiony W Serwisie Kontagier.Pl

eFFecTuS

Czy klucz kupiony w serwisie KontaGier.pl jest legalny?  

33 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy klucz kupiony w serwisie KontaGier.pl jest legalny?

• Tak, jest legalny. Mojang nie usunie ci konta.
    • Nie, nie jest legalny. Mojang usunie ci konto.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem. Tydzień temu kupiłem sobie klucz do MC w serwisie KontaGier.pl. Czy jest on w 100% legalny? Słyszałem, że ponoć Mojang ma usuwać konta z nielegalnym kluczem (kradzione karty kredytowe czy coś takiego) Boję się o swoje konto, nie usunął mi go? Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdro ;)

1339163822-U301909.png

Opublikowano

Nie usuna wczesniej kod byl kupiony od MineCraft.net :)

Jest wszystko legalne ;)

Administrator Priv-Crafting

admh.png

Administrator GCraftt

Administrator TheEscape

Opublikowano

Kupuj spokojnie, nie powinni usunąć ;-)

Skąd niby mieliby mieć nielegalne klucze ? ;]

Opublikowano

Wszystko jest możliwe.

Ale raczej nie bo kontagier to zaufany serwis.

Raczej nie polecam kupować na allegro.

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Co to ma do tego?

Wiesz co to jest nieuczciwość?

Nieuczciwość będzie jak te konta zostałyby kupione z skradzionych pieniędzy albo karty kredytowej.

A to że on kupują sami i sprzedają taniej to ich sprawa.Wątpię że by się mieszali w nielegalną sprzedaż bo

wtedy by stracili użytkowników

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tutaj masz urywek rozmowy craftsite i kontagier.pl

http://wklej.org/hash/7d0bab2e937/

Jakoś mało to męskie, jak facet chodzi w body!

Opublikowano

Nie jest legalny. Nie macie pojęcia nic o tych firmach. Ja wiem bo sam jestem sprzedawcą na allegro w podobnej kategorii. Oni mają te klucze od hurtownika z USA, który prawdopodobnie z kradzionych kart kredytowych kupuje. Takie klucze są w hurcie przy zakupie min 50. sztuk poniżej 10 dolarów. Notch głupoty gada. Nie będą żadnych kluczy blokować. Po prostu straszy nas i namawia do dalszego sprzedawania kluczy na jego stronie.

sygnatura niezgodna z regulaminem

lokalnym działu Minecraft - Publikacje Serwerów pkt. 8

Bywalec
Opublikowano

@up

Ciekawe skąd wiesz że konta gier mają klucze od hurtownika z usa.

Z FBI jesteś?

88498905942410602516.png

Opublikowano

Jakiś nup napisał a wy w to wierzycie... craftsite ma dobry tekst (oczywista skopiowany). Co do kluczy to kupują hurtowo przez co dostają taniej i taniej sprzedają.

Edit bo zapomniałem:

Klucze nielegalne to mogą być te z allegro lub innych nieautoryzowanych stron.

9obpmnjr.png

Opublikowano

@up

Ciekawe skąd wiesz że konta gier mają klucze od hurtownika z usa.

Z FBI jesteś?

Wiem, bo pracuje w podobnej branży. Sam mam kontakt do tego hurtownika. Mogę komuś tutaj nawet odsprzedać.

Jakiś nup napisał a wy w to wierzycie... craftsite ma dobry tekst (oczywista skopiowany). Co do kluczy to kupują hurtowo przez co dostają taniej i taniej sprzedają.

Edit bo zapomniałem:

Klucze nielegalne to mogą być te z allegro lub innych nieautoryzowanych stron.

nup to możesz sobie do kolegów mówić, nie do mnie. Wypraszam sobie, ponieważ 13letnim dzieckiem nie jestem.

Myślicie, że co? że skoro założyli sklep internetowy to coś innego niż allegro? Że są pewni? Gówno prawda. To jest to samo co sprzedaż przez firmę kluczy na allegro. Oczywiście może być tak, że oni te klucze mają taniej, ale mimo wszystko i tak wiele sklepów internetowych "zaufanych" sprzedaje te klucze od hurtowników z USA. A tak pozatym ohhh, to gdzie te KontaGier mają dane firmy? Podatków zapewne też nie odprowadzają. Ohhh. Tak się pytanie o legalność kont, a sami kupujecie z nielegalnych źródeł wspierając przy tym czarny rynek i okradając Państwo?

Poza tym druga sprawa:

Cena: 44.90 PLN. Ojjj, bardzo ciekawy skąd oni mogą mieć tak tanio. Nawet Mojang by im tak tanio nie dał. No chyba że by brali tysiącami te klucze, a tak nie jest.

Nawet jakby tak tanio kupowali, to gdzie kuzwa jest zysk?

Firma w polsce musi obowiązkowo płacić podatki, w zależności od typu rozliczeń, od 18-23 % w tym przypadku.

Także, przy założeniu, że jedna gra kosztuje ich 40 zł, to mają zysku 4.90zł.

Z czego trzeba rozliczyć się z np. VAT. czyli to jest 1.1~ zł podatku. Więc pozostaje 3.70

Każda firma w polsce musi opłacać ZUS. Zazwyczaj wynosi on 800+ zł miesięcznie.

Dodatkowo ich koszty prowadzenie takiego sklepu to 1)serwer dedykowany pod sklep 2)domena 3)zakup skryptu sklepu 4) zakup livechatu 5) standardowe koszty prowadzenia działalności gospodarczej typu księgowość itp.

Więc pytam się gdzie by był tutaj zysk gdyby to było legalnie? Konta są w 100 % z pochodzenia od zagranicznych dostawców(kradzione karty itp). Jednak nie sądzę, by się coś zmieniło. Bo ten proceder jest od dłuższego czasu i tacy hurtownicy sprzedają także inne rzeczy które działają bardzo dobrze i nigdy z nimi nie było problemów.

Zastanówcie się zanim coś napiszecie.

Podsumowując: Konta nie są z legalnych źródeł, ale nic się z nimi nie stanie z tego powodu.

Opublikowano

Jezu banda trolli w temacie broniąca sprzedawcy co do którego uczciwych zamiarów nie mają zielonego pojęcia. Moim zdaniem warto rozejrzeć się po informacjach w polskich serwisach NIE BĘDĄCYCH partnerami kontagier.pl czyli NIE ZARABIAJĄCYCH na promocji tego serwisu.

Nie spodziewałem się że na tak dużym forum będzie zaledwie kilka osób mających JAKIEKOLWIEK pojęcie i doświadczenie życiowe.\

Zgadzam się w 100% z arskoso, dobrze powiedziane!

Pierwszy lepszy link dotyczący oszustwa:

http://herobrine.pl/101/nie-kupuj-tanich-giftcode-oszustwo/

Sorry za link do tego samego serwisu ale właśnie pojawiło się nowe info jasno odradzające przez Mojang kupna kodów na innych stronach niż oficjalna.

http://herobrine.pl/247/nowe-formy-platnosci/

Opublikowano

Jezu banda trolli w temacie broniąca sprzedawcy co do którego uczciwych zamiarów nie mają zielonego pojęcia. Moim zdaniem warto rozejrzeć się po informacjach w polskich serwisach NIE BĘDĄCYCH partnerami kontagier.pl czyli NIE ZARABIAJĄCYCH na promocji tego serwisu.

Nie spodziewałem się że na tak dużym forum będzie zaledwie kilka osób mających JAKIEKOLWIEK pojęcie i doświadczenie życiowe.\

Zgadzam się w 100% z arskoso, dobrze powiedziane!

Pierwszy lepszy link dotyczący oszustwa:

http://herobrine.pl/101/nie-kupuj-tanich-giftcode-oszustwo/

No fakt. Masz rację. Też szukałem wcześniej jakiś kontaktów resselerskich, ale nic nie ma ;) Chciałem nawet sam kandydować z firmą na to i pisałem do Notcha na twittera, ale niestety nie odpowiedział.

Dziękuje za zrozumienie. Chociaż ktoś mądrzejszy się znalazł co się dzieje w Polsce :)

A tak btw. to może by zawiadomić Urząd Skarbowy? :) Ciekawe czy dalej by te klucze tak sprzedawali.

Opublikowano
A tak btw. to może by zawiadomić Urząd Skarbowy? :) Ciekawe czy dalej by te klucze tak sprzedawali.

Z tego co wiem to oni są pewni swojego dostawcy niby wszystkie podatki płaca itp. Lanie wody : )

I tak teraz doszły nowe formy płatności więc miejmy nadzieję że wszystko jakoś się ułoży. Gdyby tylko Polacy byli bardziej samodzielni.. nie karmiliby wtedy takich pasożytów.

Sam chciałem zostać resellerem ale uznałem że lepiej zarabiać w inny sposób w przypadku Minecrafta. Kontagier.pl jak i 99% sprzedawców na allegro handlujących kodami z kontagier (matko, ale młyn) niedługo poupadają i będzie spokój : )

Opublikowano

żeby nie było nieporozumień:

http://kontagier.pl/regulamin.html

§ 8 Postanowienia końcowe

1. Informacje znajdujące się na stronach sklepu KontaGier nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Klient składając zamówienie za pomocą mechanizmów dostępnych na internetowych stronach sklepu, składa ofertę kupna określonego towaru na warunkach podanych w opisie produktu.

7. KontaGier ponosi odpowiedzialność przez 3 miesiące od daty zakupu w przypadku niezgodności towaru z umową.

8. Gwarancja oraz prawo odstąpienia od umowy nie obowiązują, gdy produkt został w jakikolwiek sposób ograniczony (zawieszony, unieważniony, zbanowany, wyłączony) z winy kupującego.

3. Zwrot jest możliwy tylko wówczas gdy, produkt nie był używany, aktywowany, przesyłany osobom trzecim. Zwracane produkty muszą być kompletne. Decyzję o ewentualnym zwrocie podejmuje sklep KontaGier.

1. Wszystkie towary w sklepie KontaGier pochodzą z legalnego źródła, są oryginalne i pochodzą od autoryzowanych dystrybutorów.

P.S.: Kiedyś czytałem i jak pamiętam odnośnie ostatniego cytatu, bodajże można domagać się podania konkretnego źródła z dowodem.

Edit:

Równie dobrze od czegoś jest kontakt na minecraft.net:

http://www.minecraft.net/support/

http://www.minecraft.net/community.jsp

Możesz wysłać do nich zapytanie odnośnie kontagier.pl

9obpmnjr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...