Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kanałowe leczenie zębów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym się dowiedzieć , kiedy i w jakich przypadkach robi sie takowe zabiegi z zębami jeszcze nie poszedłem do dętysty ponieważ sie boje , chciałbym podkreślić iż zęby na których miałem założone pląby one już po odpadały i mam takie dziury , boje się iść do dentysty ponieważ cały czas myśle że będe miał leczenie kanałowe , a i te zęby mnie bolą , nie boje się bulu itp ale przerażają mnie jego nażędzia gabinet ten zapach itp

Życie jest tylko jedno dlatego codziennie się cieszę życiem ile mogę ponieważ jutro już może mnie nie być

Opublikowano

Leczenie kanałowe grozi po ubytkach w zębach (złamianie, kruszenie).

Im dłużej będziesz czekał, tym większe szanse na leczenie kanałowe. Boli jak skurwysyn, do tego nie ma znieczulenia.

Innym razem.

Opublikowano

Miałem leczenie kanałowe jednego zęba. Najbardziej co mnie bolalo to... zastrzyk ze znieczuleniem ale potem już nic nie boli. W każdym bądź razie ja tak miałem. Może dobry dentysta?

238626.jpg]
Opublikowano

Do leczenia kanałowego nie daje się znieczulenia (nie można). Więc coś cię ten dentysta w chuja zrobił.

Innym razem.

Opublikowano

przed chwilą czytałem na necie że teraz się daje znieczulenie , ale ja dalej nie wiem jakie zęby do tego się nadają boje sie jak chuj i ide prywatnie w środę albo jutro jak da rade ale coś mnie dząsła bolą gdzie są te zęby z których wyleciały plomby czy to może oznaczać leczenie kanałowe ??

Życie jest tylko jedno dlatego codziennie się cieszę życiem ile mogę ponieważ jutro już może mnie nie być

Opublikowano

przed chwilą czytałem na necie że teraz się daje znieczulenie , ale ja dalej nie wiem jakie zęby do tego się nadają boje sie jak chuj i ide prywatnie w środę albo jutro jak da rade ale coś mnie dząsła bolą gdzie są te zęby z których wyleciały plomby czy to może oznaczać leczenie kanałowe ??

Ja pierdziu im dłużej będziesz wlekał tym bardziej będzie Cię napieprzało i większa szansa na kanałowe.. Skoro napisałeś że nie boisz się bólu tylko narzędzi to dlaczego boisz się kanałowego ?!

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

Raczej nie dentystów tu nie ma więc raczej polecam guugle albo forum o takiej tematyce.

Opublikowano

Do leczenia kanałowego nie daje się znieczulenia (nie można). Więc coś cię ten dentysta w chuja zrobił.

Nawet jeśli mnie zrobił to ważne, że mnie nie bolało,a ząb zrobiony.

238626.jpg]
Opublikowano (edytowane)

nie ma rady jebne 4 piwa i dopiero pójde bo tak bez niczego za chuja nie ide

Pierdole ide jutro postanowione

Edytowane przez Szamak

Opublikowano

Również miałem na 6 leczenie kanałowe <_<

Brak znieczulenia i ból jak **uj na kilka godzin,aczkolwiek warto było,gdyż nie wiadomo co czekałoby mnie na starość z tym zębem.

1314539894-U88990.jpg

• 3 lata później...
Opublikowano

Miałam dwa zęby leczone kanałowo. Pierwszy raz trafiłam do dentysty, który oczyścił mi tylko jeden kanał. Więc po wizycie u niego ząb nadal bolał. Kiedy dzwoniłam to tłumaczył, że po leczeniu kanałowym to normalne, że ząb przez jakiś czas boli. Jednak ja nie mogąc wytrzymać bólu postanowiłam znaleźć innego dentystę. Kolega polecił mi dr Beatę Lidke z Wejherowa. Pani dr otworzyła mi ząb i wyczyściła drugi kanał. Od tej pory z zębem mi się nic nie dzieje. Zadowolona z profesjonalizmu dr Lidke zdecydowałam się na wyleczenie drugiego zęba. Teraz już jest wszystko dobrze, a ja chodzę do pani dr tylko na wizyty kontrolne.

Admin Cienia
Opublikowano

To się nie bój, ja zawsze bez znieczulania leczyłem kanałowo, tak to tylko drastycznie brzmi. xD

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...